VTB lygos vadovas grasina: „Legionieriai bėgs iš Lietuvos“

VTB lygos vadovas grasina: „Legionieriai bėgs iš Lietuvos“

Stopkadras ir LKL nuotr.

VTB Vieningosios lygos vadovas Sergejus Kuščenka Rusijos spaudai pasisakė apie Baltijos šalių ir Lenkijos krepšinį.



Pasak ruso, Lietuva nebėra pati saugiausia šalis, kurioje legionieriai tik po ilgų diskusijų sutinka persikelti ir tęsti karjeras.

„Stiprėjant galimam konfliktui tarp Vakarų šalių, NATO ir Rusijos, Lietuva nebėra pati saugiausia šalis. Nemanau, kad artimiausiu metu ten žaisti norės legionieriai, kurie bėgs iš Lietuvos, Baltijos šalių ar Lenkijos.

Bendrauju su agentais ir žinau, kad šių šalių klubai turi daug įkalbinėti legionierius, kad jie norėtų pas juos žaisti.


Šiuo metu saugiau Rusijoje, nei kai kuriose Vakarų šalyse. VTB lygoje rungtyniauja 43 amerikiečiai ir 25 europiečiai. Kiek legionierių turi Baltijos šalių komandos ar Lenkija? Tas procesas jau prasidėjo ir jis nesustos“, - pareiškė S. Kuščenka.

Tuo metu VTB Vieningosios lygos prezidentas Sergejus Ivanovas prisiminė, kaip VTB lygoje rungtyniavo Lietuvos klubai.

„Prisimenu tuos laikus. Mums buvo ir vis dar yra gaila, kad lygą paliko „Žalgiris“ ir visos lietuvių komandos. Lietuva – tai krepšinio šalis. Lietuvoje krepšinis – sporto šaka numeris vienas. Jie turi pajėgių klubų, o jaunimas ugdomas puikiai.

Tačiau sprendimas, kodėl jie nerungtyniauja VTB Vieningoje lygoje, šimtu procentų politinis. Jiems buvo įsakyta pasitraukti iš turnyro ir nežaisti su priešiška valstybe. Lietuva atvirai naudojasi krepšiniu kaip politiniu įrankiu. Nėra ko laukti“, - pareiškė S. Ivanovas.

Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: