Lietuvos trijulių rinktinė olimpinėje atrankoje iškovojo antrąją pergalę

Lietuvos trijulių rinktinė olimpinėje atrankoje iškovojo antrąją pergalę

FIBA nuotr.

Lietuvos 3x3 krepšinio vyrų ir moterų rinktinės startavo Debrecene (Vengrija) prasidėjusioje pagrindinėje olimpinėje atrankoje.



Moterų rinktinė B grupės kovas pradėjo permainingu maču su Čekijos rinktine. Užtikrintai startavusios lietuvės vienu metu jau pirmavo dviženkliu skirtumu (19:9), tačiau tuomet čekės pamažu artėjo ir netgi išlygino rezultatą paskutinę minutę (19:19). Galiausiai Lietuvai pergalę nukalė Giedrės Labuckienės tolimas metimas – 21:19.

Antrajame susitikime lietuvės ilgą laiką žengė koja kojon su vienomis turnyro favoričių – Kanados krepšininkėmis. Rezultatui esant lygiam (14:14), varžovės pelnė 4 taškus be atsako ir išlaikė persvarą iki finalinės sirenos – 16:19.

Po pirmosios dienos mūsiškėms liko rungtynės su Čilės (0/2) krepšininkėmis. Šis mačas prasidės šeštadienį 17.40 val. Lietuvos laiku.


Tuo tarpu vyrai atranką A grupėje pradėjo rungtynėmis su Madagaskaru. Nuo susitikimo pradžios pirmavę lietuviai iškovojo abejonių nekeliančią pergalę – 21:13.

Antrasis susitikimas su Šveicarija jau buvo sunkesnis. Nuožmi kova aikštelėje užvirė nuo pirmų akimirkų, o iki pat lemiamų minučių komandas žaidė taškas į tašką. Švieslentėje degant lygybei (16:16) 4 taškais ekipą į priekį timptelėjo Aurelijus Pukelis, o lemiamą vinį įkalė Evaldas Džiaugys – 21:18.

Kaip ir moterys, vyrai grupės varžybas užbaigs šeštadienį, kuomet 17.05 val. stos į kovą su Vokietija (1/1).

Šeštadienį Debrecene rinktines gyvai palaikys ir gausus būrys Lietuvos sirgalių. Sėkmingai susiklosčius paskutinės dienos rezultatams, abi Lietuvos komandos dėl olimpinių kelialapių kautųsi sekmadienį.

Olimpinę atranką tiesiogiai iš Vengrijos transliuoja LRT Plius televizija ir portalas LRT.lt.

Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: