Garsiomis pavardėmis pasipildęs „Atskleisk talentą“ projektas tęs kelionę po Lietuvą

Garsiomis pavardėmis pasipildęs „Atskleisk talentą“ projektas tęs kelionę po Lietuvą

LKF nuotr.

Trisdešimtyje skirtingų Lietuvos miestų aplankęs Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) projektas „Atskleisk talentą“ grįžta pasipildęs garsiomis pavardėmis – prie projekto trenerių rolėse prisijungs legendiniai Lietuvos krepšininkai Gintaras Einikis ir Mindaugas Lukauskis.



„Atskleisk talentą“ projekto mentoriumi taps „FIBA Players’ Mentorship Program“ (FIBA Žaidėjų mentorystės programoje) žinias gilinęs Jonas Mačiulis, o į projektą sugrįžta Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės vyr. treneris Kazys Maksvytis bei moterų rinktinės vyr. treneris Rimantas Grigas.

Projekto mentorius Jonas Mačiulis, projekto ambasadoriai Kazys Maksvytis ir Rimantas Grigas, projekto treneriai Gintaras Einikis, Valdemaras Chomičius ir Mindaugas Lukauskis.

„Su kolegomis ir treneriais jau pavyko aplankyti apie 30 Lietuvos krepšinio mokyklų ir parodyti dėmesį ten sportuojantiems jauniesiems krepšininkams ir krepšininkėms. Iki vasaros atostogų stengsimės aplankyti krepšinio mokyklas, kuriose dar nesame buvę, taip paįvairindami ten vykstančių treniruočių procesą. Manau, jog tai bus tikrai naudinga ir įdomu, kadangi prie projekto jungiasi ir grįžta garsūs žmonės iš krepšinio pasaulio. Kviečiu krepšinio mokyklas registruotis projekte“, – mintimis dalijosi „Atskleisk talentą“ projekto vadovas Irmantas Birbalas.


Savo ruožtu, projekto mentoriumi tapęs J. Mačiulis paskaitų metu stengsis padėti jauniesiems žaidėjams ir žaidėjoms įgyvendinti išsikeltus tikslus.

„Akivaizdu, jog „Atskleisk talentą“ projektas yra skirtas jaunimui, todėl, manau, jog tai bus puiki proga jauniesiems sportininkams papasakoti apie iššūkius, kurie jų laukia pradėjus savarankišką gyvenimą, ypač būnant profesionaliu krepšininku. Iki valandos truksiančioje paskaitoje kalbėsime apie paprastus dalykus, tokius kaip laiko planavimą, tikslų išsikėlimą, ką reiškia būti profesionaliu sportininku.

Daugelis įsivaizduoja, jog būti krepšininku lengva – reikia nepraleisti treniruočių, dalyvauti rungtynėse ir pelnyti daug taškų, tačiau tai yra daug daugiau. Papasakosiu ką reiškia reprezentuoti savo komandą, save socialiniuose tinkluose, savo rėmėjus. Ši mentorystės paskaita bus skirta 15–18 metų merginoms vaikinams, kuriems rūpi jų ateitis“, – kalbėjo J. Mačiulis.

Projekte dalyvaujantys treneriai apdovanojami LKF atributikos parduotuvės shop.ltu.basketball įsteigtais sportiniais treningais, projekto dalyviams įteikiami marškinėliai, o geriausi kiekvienos treniruotės žaidėjai apdovanojami NIKE prizais.

LTU.Basketball

Video rekomendacijos: