Jubiliejų J. Valančiūno stovykla sutinka su garsiomis pavardėmis

Jubiliejų J. Valančiūno stovykla sutinka su garsiomis pavardėmis

Organizatorių nuotr.

Prieš dešimt metų pirmąsyk surengta Jono Valančiūno jaunųjų krepšinio talentų stovykla jau virto tradicija, kurios kasmet jis šventai laikosi. Šįmet tarp stovyklos dalyvių – krepšininkai, kurių pavardės susijusios su skambiausiomis Lietuvos rinktinių ir klubų pergalėmis.



Trijų dienų stovykla vyks pajūryje, kuriame netrukus stovyklaus Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė.

„Krepšinio talentų Lietuvoje atsiranda kasmet. Džiaugiuosi, kad galiu nors šiek tiek prisidėti prie jų tobulėjimo. Esu dėkingas visiems, kurie prisideda prie stovyklos. Man ji labai svarbi. O šįmet taip jau atsitiko, kad į stovyklą renkasi žinomų krepšininkų ir mano bičiulių atžalos“, – sakė J. Valančiūnas, kuris pats kasdien dalyvaus treniruotėse ir padės treneriams.

Stovyklos dalyviams pratybas ves Lietuvos vyrų rinktinės vyr. treneris Kazys Maksvytis, Eurolygos čempionas ir žinomas treneris Darius Maskoliūnas, asmeninių įgūdžių treneris Darius Sirtautas, fizinio rengimo treneris Benas Kentra.


„Darbotvarkė labai intensyvi. Norisi jaunimui duoti vertingų pamokų. Jiems jų prireiks jau greitai“, – sakė J. Valančiūnas.

Į stovyklą, kuri pirmąsyk vyks tarptautiniame LCC universitete, pakviesta 16 jaunuolių, gimusių 2009-aisiais. Tarp jų – Ramūno Šiškausko, Mindaugo Lukauskio, Kšištofo Lavrinovičiaus, Justo Sinicos, Algio Buivydo ir ilgametės Lietuvos moterų rinktinės snaiperės Vitos Kuktienės sūnūs.

Treniruotės vyks LCC sporto salėje, jas galės stebėti krepšinio specialistai. Gyvens jaunuoliai LCC bendrabutyje, o jų maitinimu pasirūpins „Stasio kampas“.

Stovyklą remia NBA ir „Nike“. Tad kiekvienas stovyklos dalyvis gaus „Nike“ aprangas, kojines, NBA kamuolius, kepuraites ir marškinėlius.

Alfa.lt

Video rekomendacijos: