Olimpinę 3x3 krepšinio rinktinę į Paryžių išlydėjo V. Adamkus

Olimpinę 3x3 krepšinio rinktinę į Paryžių išlydėjo V. Adamkus

Lietuvos 3x3 krepšinio rinktinę, besiruošiančią Paryžiaus olimpinėms žaidynėms, į istorinį iššūkį išlydėjo prezidentas Valdas Adamkus.



Savo rezidencijoje rinktinės atstovus priėmęs V. Adamkus Lietuvos vėliavas įteikė visiems šešiems kandidatams – Aurelijui Pukeliui, Šarūnui Vingeliui, Evaldui Džiaugiui, Gintautui Matuliui, Marijui Užupiui bei Dariui Tarvydui, taip pat ir vyr. treneriui Dainiui Novickui.

Atminimo dovanos įteiktos ir „Hoptrans kelyje į Paryžių“ lietuvius lydėjusios logistikos įmonės „Hoptrans“ vadovams.

Prezidentas sveikino visai šalia istorinės starto linijos esančius Lietuvos rinktinės krepšininkus ir trenerius.


„Pirmiausia, be galo džiaugiuosi matydamas jus visus čia. Kur galėjau, ten stebėjau per televiziją jūsų rungtynes. Džiaugiuosi, kad šiandien esate olimpinėse žaidynėse. Ypatingai, kada Lietuvos krepšinio rinktinė nepateko į olimpines žaidynes, visų Lietuvos žmonių akys nukreiptos į jus. Jei mes sakome, kad krepšinis mūsų antroji religija, tai šiemet jūs tą religijos simbolį turite išlaikyti. Linkiu jums viso geriausio žaidynėse. Tikiu, kad 3x3 krepšinis įgaus dar stipresnį pagrindą ateityje. Patys laimėkite, džiaukitės, o tauta tikrai įvertins jūsų darbą. Su didele meile laukiame sugrįžtant su medaliais“, – įkvepiančius žodžius rinktinei skyrė V. Adamkus.

Neseniai paaiškėjo ir galutinis rinktinės ketvertukas, kuris keistis gali tik traumų atveju: A. Pukelis, Š. Vingelis, G. Matulis ir E. Džiaugys. Būtent tokia sudėtimi lietuviai iškovojo kelialapį olimpinėje atrankoje.

3 x 3 krepšinio rungtis Paryžiaus olimpiadoje vyks liepos 30 – rugpjūčio 5 dienomis, Eliziejaus laukų pakraštyje esančioje Santarvės aikštėje (pranc. Place de la Concorde).

Dėl medalių su lietuviais varžysis dar septynios rinktinės: Serbija, JAV, Nyderlandai, Latvija, Prancūzija, Lenkija ir Kinija.

Alfa.lt

Video rekomendacijos: