Stiprus „Olimpo“ žingsnis: į Palangą atvyksta auksinis lygos berniukas

Stiprus „Olimpo“ žingsnis: į Palangą atvyksta auksinis lygos berniukas

LKL nuotr.

Palangos „Olimpas“ oficialiai pranešė, jog į savo gretas pasikvietė 38-erių veteraną Mindaugą Stašį, kuris su palangiškiais pasirašė sutartį dviem sezonams.



Auksinio berniuko pravardę gavęs krepšininkas praėjusį sezoną vedė „Kretingą“ istorinių pergalių link, nužygiavo iki „7bet-NKL“ finalo ir tapo lygos vicečempionu.

Statistiškai geriausią sezoną sužaidęs 179 cm ūgio atakų organizatorius taip pat buvo išrinktas į lygos reguliariojo sezono žaidėjų penketuką. Per 50 rungtynių Stašys fiksavo 16,5 taško, 3,1 atkovoto kamuolio, 5,1 rezultatyvaus perdavimo ir 18,5 naudingumo balo statistiką.

„Mindaugas yra labai patyręs, protingas ir aukšto lygio žaidėjas, mano nuomone, vienas geriausių įžaidėjų lygoje. Labai smagu, kad pavyko prisikviesti tokį atletą, kuris yra matęs daugybę finalų, sugeba suvienyti komandą. Manau, kad Mindaugas savo vertingais patarimais padės mūsų komandos jaunimui“, – tikisi palangiškių strategas Erikas Kubilius.


10 metų antroje pagal pajėgumą lygoje praleidęs Stašys su Klaipėdos „Nafta-Uni-Akvaservis“ dar 2015 m. į viršų kėlė „7bet-NKL“ čempionų trofėjų bei tapo geriausiu finalo ketverto žaidėju.

Tą pakartoti jam pavyko ir 2021-2022 m. sezone, kai atstovaudamas „Gargždams“ pasidabino aukso medaliu ir buvo išrinktas finalo ketverto MVP.

Reguliariojo sezono nugalėtojais praėjusiame sezone tapę palangiškiai bronzinėje serijoje 3-2 palaužė Marijampolės „Sūduvą-Mantingą“.

NKLyga.lt

Video rekomendacijos: