Ketvirtfinalio trileryje kritę 18-mečiai baigė kovą dėl medalių

Ketvirtfinalio trileryje kritę 18-mečiai baigė kovą dėl medalių

FIBA nuotr.

Lietuvos 18-mečiams nepavyko peržengti šalies jaunimo rinktinėms šią vasarą užburto ketvirtfinalio etapo.



Tomo Purlio kariauna itin atkakliame Europos čempionato ketvirtfinalyje 86:87 (22:22, 25:27, 19:15, 20:23) krito prieš Vokietijos rinktinę ir yra priversta palaidoti medalių viltis.

Visgi kovoti dar yra dėl ko – 5-oji pozicija galutinėje rikiuotėje garantuotų kelialapį į 2025 m. U19 pasaulio čempionatą, vyksiantį Šveicarijoje. Tam reikia per likusius du mačus iškovoti abi pergales.

Kitose rungtynėse Lietuva susikaus su Slovėnijos ir Švedijos poros pralaimėtojais, kurie paaiškės ketvirtadienį 16.00 val. prasidedančiame mače. Pusfinalį tiesiogiai transliuos FIBA „YouTube“ kanalas.


Vokiečiai ketvirtfinalį pradėjo geriau ir jau įpusėjus kėliniui susikrovė dviženklę persvarą (16:5). Netrukus lietuvių deficitas dar kiek paaugo (7:22), tačiau tuomet Nojaus Indrušaičio ir Kristupo Smirnovo pastangomis lietuviai kėlinį užbaigė galingu spurtu 15:0 bei atstatė lygybę (22:22). Antrajame kėlinyje varžovai atkuto ir komandos įsivėlė į taškų lenktynes, kuriose nestigo tolimų metimų. Visgi priekyje ilgiau laikėsi Vokietija, o į rūbinę lietuviai patraukė atsilikdami per metimą – 47:49.

Artima kova persikėlė ir į antrąją susitikimo dalį, tačiau dabar nedideliu skirtumu pirmavo jau mūsiškiai. Kėlinio pabaigoje gera atkarpa leido kiek atitrūkti (66:59). Trečiojo kėlinio finiše oponentai smeigė tolimą metimą ir lietuviams paliko tik 2 taškus – 66:64.

Mačui artėjant prie pabaigos Lietuva vėl truktelėjo į priekį po dviejų N. Indrušaičio tritaškių – 79:73. Bet ir tai nebuvo pabaiga – rankų nenuleidę vokiečiai sukūrė „3+1“ situaciją, palikdami mūsiškiams tik tašką (82:81). Netrukus, nepavykus užpulti, priešininkai realizavo dar dvi baudas, vėl pastatydami lietuvius į besivejančiųjų vaidmenį (82:83). Po minutės pertraukėlės N. Indrušaitis išprovokavo pražangą ir grąžino savo komandai trapią persvarą (84:83), tačiau kitoje aikštės pusėje teko sugerti tritaškį (84:86). Į tai N. Indrušaitis atsakė savo dvitaškiu atstatydamas lygybę (86:86). Vokiečiai vėl stojo prie baudų metimo linijos, tačiau ten pasiėmė tik tašką, palikdami lemiamo išpuolio teisę mūsiškiams. Po pasitarimo N. Indrušaitis turėjo dvi progas išplėšti pergalę, tačiau jo metimai tikslo nepasiekė.

Lietuva: Nojus Indrušaitis 22, Mantas Juzėnas 17, Kasparas Jakučionis 12, Gantas Križanauskas ir Kristupas Smirnovas po 10, Armandas Bancevičius 8.

Vokietija: Jackas Kayilas 22, Ivanas Kharchenkovas ir Christianas Andersonas po 21, Hannesas Steinbachas 15, Declanas Duru 8.

LTU.Basketball

Video rekomendacijos: