Po sunkaus varžybų maratono krepšininkai džiaugiasi galimybe atsikvėpti prieš lemiamas kovas

Po sunkaus varžybų maratono krepšininkai džiaugiasi galimybe atsikvėpti prieš lemiamas kovas

FIBA nuotr.

Lietuvos vyrų 3x3 krepšinio rinktinė olimpiniame turnyre jau antrą dieną iš eilės žaidė dvejas rungtynes, rašo LTOK.lt.



Penktadienį olimpinių žaidynių debiutantai 21:16 įveikė kinus, po atkaklios kovos 18:19 nusileido olandams ir su trimis laimėjimais sąskaitoje įkėlė koją į atkrintamąsias varžybas.

Akistatoje su Kinijos rinktine lietuviai visą laiką pirmavo ir tvirtai nužygiavo pergalės link. 9 taškus nugalėtojams pelnė Evaldas Džiaugys, 8 – Aurelijus Pukelis, po 2 – Šarūnas Vingelis ir Gintautas Matulis.

Daug atkaklesnė buvo dvikova su Nyderlandų komanda. Likus žaisti 6 min. rezultatas buvo lygus – 6:6. Po to į priekį šoktelėjo olandai – 10:6, o didžiausią pranašumą jie pasiekė likus iki mačo pabaigos 2 min. 45 sek. – 16:9.


Mūsų šalies ekipa nenuleido rankų ir per kiek daugiau nei 2 min. rezultatą išlygino (16:16). Nyderlandų krepšininkai netrukus atsakė dviejų taškų vertės tolimu metimu, o aidint sirenai savo sąskaitą papildė dar tašku.

Tačiau nuaidėjus finalo sirenai rungtynės nesibaigė. Nes paskutinį tašką įmetęs Worthy de Jongas, verždamasis krepšio link, pataikė G.Matuliui į veidą. Jau pasibaigus mačo laiko teisėjos iš JAV ir Serbijos peržiūrėjo epizodą ir skyrė olandui nesportinę pražangą. Prie baudų metimo linijos stojusio G.Matulio ranka nesudrebėjo, bet tai buvo menka paguoda – užfiksuotas lietuvių pralaimėjimas 18:19.

Nors iš pradžių Lietuvos komanda svarstė pateikti protestą, vėliau, po pokalbių su FIBA atstovais, šio sprendimo atsisakyta.

„15-os minučių pokalbis su FIBA 3x3 vadovais vaisių nedavė - tiesiog tokia taisyklė, kad, pražangą užfiksavus po laiko (peržiūros) taškas neatšaukiamas, o apie tos taisyklės keitimą bus pasvarstyta jau po olimpinių“, – paaiškino Lietuvos 3x3 krepšinio asociacijos direktorius Ignas Grinevičius.

Paprastai emocijų neslepiantis Lietuvos rinktinės treneris Dainius Novickas šįkart ramiai kalbėjo: „Pagal taisykles žaidimas vyko toliau, o taškai jau buvo įskaityti. Bandėme kalbėti dėl protesto, teisėjai paaiškino, kad žaidimas gyvas, jis vyksta toliau. Negali sustabdyti, kaip 5x5. Mes galime papašyti iššūkio, tačiau taškai jau įskaityti.

Nuoskaudos dėl teisėjų sprendimo tikrai nėra. Būtume įmetę vienu tašku daugiau ir būtų pratęsimas. Jau galvojome, kad jos net neis peržiūrėti epizodo. Bet tvarkingai pažiūrėjo, skyrė nesportinę.“

Mūsų šalies ekipai 7 taškus pelnė A.Pukelis, po 4 – G.Matulis ir E.Džiaugys, 3 – Š.Vingelis.


Lietuvos rinktinei šis pralaimėjimas užgesino viltį patekti tarp dviejų stipriausių grupės komandų ir žengti tiesiai į pusfinalį.

„Praradome galimybę kovoti dėl antrosios vietos. Bet gal ir gerai – mums kuo sunkiau, tuo geriau. Kelios komandos tikriausiai surinks po vienodą pergalių skaičių. Galime būti ir ketvirti, ir penkti. Viskas iš esmės paaiškės šiandien vakare. Realu, kad ketvirtfinalyje gausime prancūzus“, - svarstė D.Novickas.

Treneris džiaugėsi ne tik vis labiau susistyguojančiu komandos žaidimu, bet ir galimybe atsikvėpti po varginančio keturių dienų žaidimo maratono – paskutines pirmojo etapo rungtynes lietuviai su serbais žais sekmadienį vakare, 19.35 val.


„Gerai, kad turėsime šiandien pusdienį laisvą ir rytoj visą dieną. Po truputį įsižaidžiame. Bet dabar labiausiai norime poilsio. Laisvą dieną gal nueisime pažiūrėti kitų mūsų olimpiečių startus, pravėdinsime galvas. Pasitreniruosime. Ir – į kovą su serbais“, - sakė D.Novickas.

Pasak Lietuvos rinktinės kapitono A.Pukelio, pirmajame etape užimta vieta nieko nereiškia: „Laimės ne tie, kas geriausiai grupėje atrodo, laimės tie, kas finišo tiesiojoje geriausiai atrodys.“ O D.Novicas priminė: „Latviai Tokijo auksą laimėjo iš šeštosios vietos.“

LTOK.lt

Video rekomendacijos: