D. Novickas apie mačą su lenkais: „Viską lems psichologija“

D. Novickas apie mačą su lenkais: „Viską lems psichologija“

Lietuvos trijulių rinktinė pergalingai baigė grupių etapą. Ji po atkaklios kovos 20:18 įveikė Serbijos krepšininkus, rašo LTOK.lt.



Trečiąją vietą pirmajame Paryžiaus olimpinių žaidynių etape su 4 pergalėmis iškovojusi mūsų šalies komanda šiandien dėl kelialapio į pusfinalį 22.30 val. kovos su Lenkijos krepšininkais.

Lietuvos rinktinės treneris Dainius Novickas prisipažino nelabai tikėjęsis amerikiečių pagalbos, nes, susižeidus jų lyderiui Jimmeriui Fredette‘ui, JAV krepšininkams teko beveik visą turnyrą žaisti trise.

Pusfinaliai, dvikova dėl bronzos ir didysis finalas vyks pirmadienį.


„Savo darbą padarėme ir šiandien liko svarbiausios rungtynės. Jose viską lems psichologija. Prieš lenkus vis laimime, bet dabar reikės susėsti, susitvarkyti psichologiškai ir pilnoje arenoje žaisti geriau, nei žaidėme su šeimininkais. Aišku, vyrus turėtų pakylėti ta pirma pergalė prieš serbus“, - teigė D.Novickas. Iki šiol Lietuvos rinktinė oficialiose varžybose nei karto nebuvo įveikusi Serbijos komandos.

Ir šiandien likus žaisti 2 min. 35 sek. serbai pirmavo 18:14. Tačiau po to taškus pelnė tik Lietuvos krepšininkai.

Prie istorinės pergalės 10 taškų prisidėjo Aurelijus Pukelis, 5 – Šarūnas Vingelis, 4 – Evaldas Džiaugys, 1 – Gintautas Matulis.

Treneri, iki ketvirtfinalio liko labai nedaug laiko. Kaip pavyks nuteikti komandą?

Dabar eisime pavalgyti, pasėdėsime, pažiūrėsime vaizdo įrašą. Reikia nuraminti žaidėjus. Grupės etape turėjome gerą planą ir jei viską vėl padarysime taip, kaip suplanavę, neduosime įsisiautėti jų metikams, viskas bus gerai.

Kalbant apie psichologiją, kokį matote skirtumą – kaip buvo po antrų rungtynių, kai pralaimėjote abu pirmus mačus ir dabar? Kaip komanda užaugo per tą laikotarpį?

Augome visi kartu. Ir man pačiam sunku tame strese. Todėl dar kelioms dienoms pasiliksime ir po varžybų Paryžiuje. Važiuos tik Šarūnas ir Aurelijus iškart namo. Kiti dar norime pasimėgauti olimpinėmis žaidynėmis. Nieko nematėme, visą laiką strese.


Daug kalbėjome, kad vyrams reikia atsipalaiduoti ir mėgautis pilnutėlėje 5000 vietų arenoje. Vien patekimas čia buvo labai sunkus. Žinau, kad Lietuvoje visi laukia, gal kai kas ir su pykčiu. Ačiū Dievui, kad išsitrynėme prieš varžybas socialinius tinklus. Mes juk tikrai nieko blogo nedarome Lietuvai. O patys sau užsikrovėme tokią atsakomybę, kad, atrodo, kažką negerai darome ir, kai grįšime, mus suvalgys.

Bet dabar blogiausia, kas gali būti – penktoji vieta olimpinėse žaidynėse.

Tokią sceną gavus kodėl nesimėgauti žaidimu? Tai kada mėgautis?


Aišku, grįžus reikės kokių nors vaistų nuo širdies, bet gal dar atlaikysiu šias dvi dienas. Negalvojau, kad tiek streso bus.

Šiandien tribūnose yra ir NBA komisaras Adamas Silveris. Ar yra kada jūsų varžybas žiūrėjęs didesnio kalibro žmogus iš krepšinio pasaulio?

LeBronas Jamesas ir Kevinas Durantas. Pau Gasolis buvo atėjęs. Daug žvaigždžių užsuka pasižiūrėti.


Kas labiausiai pasikeitė rungtynių su serbais antroje pusėje, kai pavyko išplėšti pergalę?

Išgelbėjo dvi minutės be keitimų. Atrodė, kad mes jau visai negyvi, bet serbai labiau pavargo. Tada įėjęs Šarūnas pataikė iš vidutinio nuotolio, o jie sugriuvo, prasidėjo statiški metimai.

Ar patenkinti atsirevanšavę serbams už visus pralaimėjimus?


Dar nėra džiaugsmo. Pasidžiaugsime jei laimėsime prieš lenkus. Serbai įveiks prancūzus ir tada galėsime pasidžiaugti kova dėl medalių.

Nes lenkai gali iššauti. Su jais reikia atsargiai. Aštuonis kartu iš eilės esame juos įveikė, bet kažkada ateina ta pabaiga. Todėl reikia susikaupti, žaisti, kaip mokame ir viskas bus gerai.

Jei kas prieš žaidynes būtų pasakęs, kad užimate trečiąją vietą grupėje ir ketvirtfinalyje žaidžiate su Lenkija, ar būtumėte sutikęs?


Aišku. Mes čia atvažiavome kovoti dėl medalių. Tikime savimi. Dabar viskas priklauso nuo mūsų pačių, ne nuo kažko kito. Turime ateiti ir laimėti. Tada rytoj iš viso nukristų įtampa.

LTOK.lt

Video rekomendacijos: