Kretingos vairininkas – apie paaugusį biudžetą, atjaunėjusią komandą ir naują moterų projektą

Kretingos vairininkas – apie paaugusį biudžetą, atjaunėjusią komandą ir naują moterų projektą

Nuotr.: Kretinga / NKL

Prieš naują „7bet-NKL“ sezoną – interviu su tikru „Kretingos“ simboliu tapusiu strategu Arimantu Mikaločiumi, kuris juokavo, kad tikriausiai taps vyriausiu žmogumi vadovaujamoje komandoje.



34-erių pašnekovas tinklalapiui bckretinga.lt pasidalino mintimis apie paaugusį biudžetą, komandai iškeltus tikslus, likusius komplektacijos klausimus ir naują Kretingos moterų komandą.

Praėjęs sezonas buvo istorinis, pasiekėte „7bet-NKL“ finalą ir užėmėte antrą vietą, kokius tikslus ir lūkesčius išsikėlėte šiems metams?
– Prisiminus kokį sezoną turėjome praėjusiais metais iškart užplūsta geros emocijos, bet, kaip sakoma, sporte reikia kiekvieną sezoną iš naujo įrodinėti ko esi vertas. „Kretingos“ tikslai išlieka tokie patys kaip visada – eiti į kiekvienas rungtynes ir kovoti aikštelėje dėl kiekvienos pergalės.

Kaip žaidėjams sakau, tave aikštėje turi gerbti kaip varžovą ir prieš tave visi turėtų ruoštis žaisti, nes gal ir turėsime mažiau talento, bet negalime turėti mažiau noro nei turės priešininkai. Pergalės ir pralaimėjimai – tai tik sudedamoji krepšinio dalis, svarbu, kad vyktų geras procesas ir Kretingos komandos bendruomenei sukurtume gerą renginį.

Ne paslaptis, kad komanda rado generalinį rėmėją, kai kurie rėmėjai taip pat žadėjo padidinti paramą, tad ar ženkliai skirsis biudžetas lyginant su pernai?
– Su generalinio rėmėjo atėjimu mūsų biudžetas padidėja apie 20-25 tūkst. lyginant su praėjusiais metais. Taip pat žiūrėsime koks bus savivaldybės indėlis į klubą po Naujųjų metų, nes tada iš naujo yra svarstomas finansavimo skirstymas.

Jei savivaldybės parama bus panaši, kokią gauna visi kiti klubai mūsų lygoje, tada galėsime ateityje burti geresnę komandą. Atrodo, bendrą biudžetą šį sezoną turėsime apie 140-150 tūkst. (rėmėjų ir partnerių lėšos apie 75-85 tūkst.), o savivaldybės parama šiemet buvo 65550 eurų.

Komandai nepavyko išlaikyti pergalingo praėjusio sezono branduolio, kas tam turėjo daugiausiai įtakos, nes panašu, jog sezoną pasitiksite atjaunėję?
– Vienareikšmiškai – pinigai. Tačiau čia natūrali krepšinio komandų rotacija – kas turi pinigų, tas ir pasiima kokius nori žaidėjus, o mes imame tai, ką įperkame. Negaliu krepšininkams siūlyti to, ko mūsų komanda negali įgyvendinti ir paskui likti jiems skoloje. Šiemet norėjau išlaikyti visus 5 žaidėjus: Mantą Ruikį, Mindaugą Stašį, Nojų Pabriežą, Ernestą Bružą ir Modestą Jurkaitį bei sporto direktorių Valentiną Rumiancevą. Su visais žaidėjais kalbėjome apie ateinantį sezoną, bet negalėjau tiesiog pasiūlyti tokių sąlygų, kurias gaus kituose komandose.

Tikrai su visais labai draugiškai išsiskyrėme bei liksime draugais už aikštės ribų, palinkėjome vieni kitiems sėkmės tik ne prieš „Kretingą“ aikštelėje (juokiasi). Labai ačiū jiems už viską ir dirbame toliau.

Kaip ir sakiau sezono uždaryme, jei kurio nors kitą sezoną nebus komandoje, prisiminkite Kretingą kaip geriausią vietą ir karjeros etapą. Komanda šiemet bus tikrai jauna, aš pagaliau būsiu vyriausias žmogus joje, bet manau, svarbiausia, kad Kretingoje lieka Edgaras Danys ir Rytis Zabita, su kuriais laimėjome RKL aukso medalius bei „7bet-NKL“ sidabrą. Taigi, žaidėjai nuolat keičiasi, o šiemet vėl bus įdomu kaip pavyks suklijuoti komandą.

Komplektacija vyksta sklandžiai, kiek dar planuojate sulaukti krepšininkų ir ar lengviau prisikviesti juos po sėkmingos praėjusio sezono pabaigos?
– Manau, šiek tiek lengviau, atsiranda daug žaidėjų, kurie nori lygoje įrodyti savo vertę, o mes galime suteikti visas sąlygas – individualias treniruotes, apgyvendinimą, maitinimą, baseiną, sporto klubą, areną bei visą kitą, kas reikalinga sportinei veiklai. Viskas priklausys tik nuo pačių žaidėjų. Komandoje dar turėsime vieną pagrindinį įžaidėją, greitu metu turėtume tai paskelbti. Labai džiaugiuosi, kad komplektuojant komandą labai padėjo asistentas Henrikas Lubinas ir sporto direktorius Tomas Račkus.

Kokių naujovių ruošiatės pasiūlyti šiems metams? Kadangi praėjusį sezoną lygoje pirmavote pagal lankomumą, negailėdavote pramogų, o į rungtynes žiūrovai rinkdavosi dar prieš valandą?
– Tai pirmas ir svarbiausias dalykas, kad šiemet arenoje vietos bus sužymėtos. Visada priimame Kretingos rajono šokėjus, dainininkus ar žmonės, kurie turi ir gali parodyti savo talentą. Manau, šiemet taip pat turėsime įdomių pasirodymų, nes tai puiki vieta pasirodyti Kretingos bendruomenei. Kreipiuosi į visus norinčius, kurie gali mums padėti pakelti renginį į dar aukštesnį lygį, susisiekti su mumis, nes galiu ir nežinoti kokių talentų dar turime Kretingoje.

Kokie praradimai jus labiausiai paveiks? Su kokiais iššūkiais susiduriate?
– Kiekvienas praradimas yra pakeičiamas, bet vienus pakeisti lengviau, o kitus sunkiau. Nenorėčiau išskirti, kuris labiausiai, pamatysime sezono eigoje. Iššūkių sporte visada buvo ir bus, tai svarbu juos mokėti priimti ir nebijoti klysti, nes be klaidų nebus rezultatų, o kai kažką gyvenime darai, klaidų bus visada, svarbu daryti viską iš širdies ir tada ateis rezultatas.

Kada pradėsite savo pasiruošimą sezonui, kiek planuojate sužaisti draugiškų rungtynių?
– Pasiruošimą pradėsime rugpjūčio 29 d. ir planuojame sužaisti apie 5-7 rungtynes. Laukiame, kol lyga paskelbs kada tiksliai prasidės sezonas, o tada galėsime paruošti galutinį pasirengimo planą.

Komanda pirmavo ne tik pagal lankomumą, bet ir savanorių skaičių, ar šiemet tendencija išliks ta pati? Ar dar priimtumėte ir kitus norinčius?
– Nuoširdžiai noriu padėkoti mūsų fanams, kurie labai aktyviai mus palaiko, dėl jų visada norisi stengtis ir kovoti aikštelėje. Jau dabar esame fanų grupėje pradėję abonementų prekybą ir pardavėme apie 100 abonementų kitam sezonui, greitai pradėsime pardavinėti ir viešai.

Tai tikslas būti pirmaujančia komanda lygoje pagal lankomumą bei fanams suteikti gerų emocijų. Savanoriai mūsų komandą padaro dar geresne, visada priimu visus norinčius ir kai kurie po kurio laiko jau tapo mūsų komandos dalimi.

Pernai turėjome savanorį fotografą Joną Mockų, kuris paskui dirbo „7bet-NKL“ bei kituose renginiuose kaip fotografas, o šiemet jau taps mūsų komandos pagrindiniu fotografu.


Taip pat pernai Tomas Račkus buvo komandos savanoris, pamatėme kaip puikiai ir profesionaliai viską daro, o šiemet jis bus komandos sporto direktorius. Manau, tai puiki galimybė savanoriams kilti karjeroje ir jeigu yra norinčių ir galinčių mums kažkuo padėti, visada priimsime į komandą, o tada tik nuo jūsų priklausys kaip ateityje išnaudosite savo įgūdžius.

Pernai sezono pabaigoje surinkote ir Kretingos moterų krepšinio komandą, kurią pats ir treniravote, kaip jai sekasi, kokie planai kalbant apie ją?
– Šiemet turėsime įspūdingą projektą – tai moterų krepšinio komandą. Turime apie 15 žaisti ir sportuoti norinčių merginų, todėl planuojame dalyvauti Lietuvos čempionate. Greitu metu apie tai pranešime oficialiai, bet tikiu, kad moterų krepšinis tikrai grįžta į Kretingą.

Ko palinkėtumėte sau, komandai ir fanams artėjančiame sezone?
– Sau neturiu ko daug palinkėti, nes kiek darbo įdėsi, tiek ir turėsi gyvenime, todėl noriu toliau nesustoti siekti svajonių. Žaidėjams, tiesiog norėčiau pasakyti, kad aikštelėje atiduotu visas jėgas už Kretingos miestą, artų gynyboje ir mėgautųsi krepšiniu puolime. Fanams, jog nesustotų mūsų palaikyti, nes tik dėl jūsų ši komanda kovoja ir stengiasi. Mūsų spalva – mėlyna, mūsų spalva – geltona, mūsų komanda – „Kretinga“, važiuojame!

NKLyga.lt

Video rekomendacijos: