3x3 turnyre apsilankiusį „Žalgirio“ legionierių sužavėjo švara

3x3 turnyre apsilankiusį „Žalgirio“ legionierių sužavėjo švara

Praėjusį savaitgalį Kauno „Žalgirio“ 3×3 turnyras apsilankė Raseiniuose ir Druskininkuose, kur šimtai krepšinio gerbėjų žaidė arba stebėjo gatvės krepšinio kovas, o šį šeštadienį ir sekmadienį  turnyras ir „Žalioji tribūna“ keliaus į Anykščius (rugpjūčio 31 d.) ir Ukmergę (rugsėjo 1 d.).



„Žalioji tribūna“ – tai iniciatyva, kuri skatina dalyvius ir žiūrovus įsitraukti į žaliąsias praktikas, rodant, kaip aplinkai draugiški veiksmai gali tapti kasdienybės dalimi. Ja buvo sužavėtas ir Raseiniuose apsilankęs „Žalgirio“ puolėjas Alenas Smailagičius.

„Vos tik atvykus į Lietuvą, aš ir mano tėtis abu uždavėme klausimą, kodėl čia viskas taip švaru. Nustebome, kaip visi čia rūpinasi gamta bei švara. Smagu tai matyti, labai džiaugiuosi čia būdamas“, – sakė A.Smailagičius, į Raseinius atvykęs kartu su Laurynu Biručiu ir savo apsilankymu džiuginęs turnyro žiūrovus.

A.Smailagičius atskleidė, kad ir pats yra ne kartą žaidęs 3x3 krepšinį.


„Užaugau tokioje aplinkoje, kur gatvės krepšinis populiaresnis už įprastą krepšinį. Tai yra puikus būdas išmokti pirmuosius krepšinio žingsnius. Aš užaugau žaisdamas 3x3 krepšinį, todėl galiu mesti tritaškius, driblinguoti, veržtis. Visi šie įgūdžiai buvo gauti žaidžiant 3x3 krepšinį“, – teigė „Žalgirio“ naujokas iš Serbijos.

„Žalgirio“ 3x3 turnyruose dalyviai varžosi keturiose amžiaus grupėse ir kovoja dėl aukščiausių vietų bei partnerių įsteigtų prizų. Be to, renginyje apsilankę žiūrovai gali stebėti krepšinio dvikovas, mėgautis pramogomis, dalyvauti konkursuose ir laimėti dovanas.

Rugpjūčio 31 d. Anykščiuose (Anykščių parkas) turnyro kovoms startas bus duotas 10 val., o rugsėjo 1 d. Ukmergėje (Ukmergės sporto aikštynas) rungtynės prasidės nuo 11 val.

Renginiams įgavus pagreitį, turnyro dalyviai ir svečiai sulauks ir Kauno „Žalgirio“ atstovų apsilankymo. Anykščiuose 16 val. svečiuosis žalgiriečiai Tomas Dimša ir Dovydas Buika, o Ukmergėje 15.30 val. – Dovydas Giedraitis ir Deividas Sirvydis.

Kiekviename mieste dalyvių ir žiūrovų lauks įvairios veiklos, įskaitant sportinius konkursus ir intelektualinius žaidimus, kuriuose bus pateikti klausimai apie žaliąsias temas.

Be to, Ukmergėje bus galima ne tik laimėti, bet ir įsigyti „Žalgirio“ atributikos, o turnyro partnerio „Eolto“ zonoje žiūrovai turės galimybę laimėti įsteigtų prizų.

Zalgiris.lt

Video rekomendacijos: