VDU vasaros džiaugsmai suteikiantys pasitikėjimo artėjančiam sezonui

VDU vasaros džiaugsmai suteikiantys pasitikėjimo artėjančiam sezonui

Ne pačiomis geriausiosiomis nuotaikomis praėjusį Regionų krepšinio lygos sezoną išgyvenęs Vytauto didžiojo Universitetas vasaros laikotarpiu patyrė tikrą savo sportininkų pakylimą. 16-tą vietą A divizione ir ketvirtfinalio etapą B divizione pasiekusioms komandoms tai daug džiaugsmo neatnešė, tačiau vasaros laikotarpis priminė dėl ko šis universitetas yra puikus pasirinkimas krepšininkams.



Pirmoji skambi pergalė ir į Lietuvą VDU sportininkų parvežtas medalis buvo liepos 15 d. Europos Universitetų sporto žaidynėse VDU ketveriukė 3x3 krepšinio sporto šakoje iškovojo trečiąją vietą. Debrecene vykusiame turnyre iki pat pusfinalio be pralaimėjimų žygiavusius vaikinus sustabdė Bukarešto politechnikos universitetas (Rumunija), tačiau kovoje dėl bronzos medalio buvo nugalėtas Valencijos universitetas (Ispanija) - 19:21. Vytauto Didžiojo universiteto krepšininkas Augustinas Mikštas tapo antru rezultatyviausiu viso turnyro žaidėju su 7,8 taško vidurkiu per susitikimą, o trečioje vietoje su 7 taškų vidurkiu liko Titas Januševičius. Medalius iškovojo VDU studentai: Titas Januševičius, Nojus Lebskas, Gabrielius Čelka ir Augustinas Mikštas. Pastarasis taip pat pateko į simbolinį turnyro trejetuką ir tapo turnyro naudingiausiu žaidėju.

Toliau garsinti Lietuvos ir savo vardą VDU 5x5 krepšinio komanda išvyko į Miškolcą, kur toliau vyko Europos universitetų žaidynes. Be pralaimėjimų grupių etapą įveikę VDU sportininkai, atkrintamosiose atrodė taip pat solidžiai. Pasiektas finalas, kuriame trenerio Arūno Juknevičiaus vaikinai rezultatu 75:63 įveikė Zagrebo universiteto (Kroatija) komandą. Nepatyrę nė vieno pralaimėjimo VDU sportininkai tapo Europos universitetų sporto žaidynių krepšinio turnyro čempionais. Finale lietuvaičius į pergalę vedė 18 taškų surinkęs Augustinas Mikštas, 12 taškų pridėjo Justinas Ramanauskas, 11 – Vitalijus,Gabrielius Čelka pelnė 8 taškus, Adonas Sidarevičius – 7, Rokas Mačiulis – 5, Domas Uosis – 3. V. Kozys buvo išrinktas į naudingiausių turnyro žaidėjų penketuką.

„Nors pasirengimo etapas nebuvo lengvas ir kupinas neaiškumų, tačiau iš jau baigusių universitetą krepšininkų suformuota solidi priekinė linija buvo labai svarbi dalis padėjusi komandai įgyti pasitikėjimo. Labai džiugu dėl titulo, jeu kelis metus būdavome labai arti, bet vis pritrūkdavo. Manau tai svarbus pasiekimas ir pripažinimas universitetui. Esame tarp penkių geriausių universitetų pagal sportinius pasiekimus, tai žinoma smagu, jog krepšinio pasiekimais galime sustiprinti šią poziciją“, - kalbėjo VDU komandos treneris Arūnas Juknevičius.


„Džiugu, tai buvo jau trečias iš eilės kartais, kai patenkame į finalą, tačiau šį kartą pavyko tapti čempionais. Pusę komandos sudarė Regionų krepšinio lygos žaidėjai (Lukas Uosis, Domas Uosis, Žygimantas Sabaliauskas, Ričardas Butkus, Irmantas Mockevičius, Dominykas Černius), todėl yra labai džiugu dėl jų tobulėjimo. Visiems norime parodyti, jog esame krepšinio šalis tiek ir studentiškame lygmenyje bei gebame demonstruoti aukštus rezultatus“, – pergale džiaugėsi komandos vadovas Airidas Nutautas.

Kiti du ne mažiau skambesni pasiekimai buvo užfiksuoti jau rugpjūčio mėnesį. Lietuvos vyrų 3x3 krepšinio rinktinė, kurią iš atstovavusių keturių krepšininkų, net trys yra VDU studentai amžiams įsirašė į Lietuvos krepšinio bei VDU istoriją. Iškovotas bronzos medalis Paryžiaus Olimpinėse žaidynėse. Šis pasiekimas Evaldui Džiaugiui, Aurelijui Pukeliui, Šarūnui Vingeliui, Gintautui Matuliui ir treneriui Dainiui Novickui įsimins visam gyvenimui. Visi šie Lietuvos rinktinės atstovai, išskyrus Gintautą Matulį, turi sąsajų su VDU kaip buvę ar esami studentai. Na, ir šviežiausias pasiekimas rugpjūčio 25 d. iškovotas Europos 3x3 čempionato bronzos medalis. Visi tos Lietuvos rinktinės atstovai (Titas Januševičius, Marijus Užupis, Gabrielius Čelka, Aurelijus Pukelis, Dainius Novickas) yra VDU studentai, taip dar kartą pagarsindami šio universiteto sėkmę vasarą. „Be galo džiaugiamės, jog VDU krepšinis stabiliai auga į viršų, galime didžiuotis, tiek Olimpiniais, tiek Europos prizininkais, turime dvi komandas Regionų krepšinio lygoje, vieną geriausių sporto kompleksų visame Baltijos regione. Visas studentų krepšinis universitete stipriai progresuoja, o tai galime pamatyti šios vasaros rezultatuose“, – teigė VDU komandos vadovas Airidas Nutatautas.

Nors praėjęs sezonas nebuvo sėkmingas, tačiau abi VDU komandos išsaugojo savo vietas A ir B divizione ir jau pradėjo pasiruošimo etapą artėjančiam sezonui. A divizione starto laukiančiai pagrindinė VDU komanda anot trenerio Arūno Juknevičiaus pasiruošimą artėjančiam sezonui pradėjo jau prieš kelias savaites: „Komandos branduolį sudarys visi jau žaidę ar su mumis treniravęsi žaidėjai, ryškesnių naujokų komandai prisikviesti nepavyko, tad pasikliausime universiteto studentais, kurie per metus subrendo ir gebės pademonstruoti solidesnį žaidimą nei pernai“. B divizione startuosiančiai VDU-2 ekipai vadovaus Rimas Sorokas, kuris laukiantį startą įvardino kupiną iššūkių: „Pasiruošimą sezonui pradėjome, tačiau jau dabar matyti, jog komanda nuo pernai metų nebus sustiprėjusi, kadangi pora žaidėjų išėjo į NKL, o dar trys aukštaūgiai išvyko į pagrindinę komandą. Bandysime kurti žaidimą su mažesniais“, - pasiruošimo etapą apibūdino treneris.

Primename, jog sezono startas jau spalio 3 d.

RKL.lt

Video rekomendacijos: