Naujasis „Žalgirio“ krepšinio akademijos sezonas – su naujovėmis ir būriu vaikų

Naujasis „Žalgirio“ krepšinio akademijos sezonas – su naujovėmis ir būriu vaikų

Zalgiris.lt nuotr.

Praėjusią savaitę „Žalgirio“ krepšinio akademijoje Kaune surengta atvirų durų diena, kuri sukvietė visą būrį krepšinio paslapčių išmokti norinčių vaikų.



Tradiciniame akademijos renginyje mažiesiems buvo pristatytos krepšinio treniruočių veiklos, organizuoti žaidimai, susipažinta su treneriais ir vyresniais žaidėjais.

Atvirų durų dienos renginyje su „Žalgiris TV“ apie jaunųjų krepšininkų rengimą ir akademijos veiklą savo įspūdžiais dalijosi akademijos direktorius Dalius Lubys.

„Kiekvienais metais, kiekvieno sezono pradžioje formuojame pradinukų grupes. Vaikučiai, kurie pradeda lankyti pirmą klasę, renkasi sporto šaką, kuria nori užsiimti, kuri jiems patinka. Mūsų tikslas – pakviesti susipažinti su krepšiniu, parodyti, kaip mes čia gyvename. Kiekvieną atvirų durų dieną yra šiek tiek nerimo, kiek tų vaikučių ateis. Šiandien, kaip bebūtų, yra pakankamai džiugu, turime pakankamai didelį skaičių“, – tikino „Žalgirio“ krepšinio akademijos direktorius.


Kasmet jaunųjų krepšininkų rengimo programą siekianti tobulinti akademija su naujovėmis būsimus ir jau pirmuosius žingsnius krepšinyje žengusius žaidėjus pasitiko ir šiais metais. Vienas iš tokių žingsnių – integruojamos sporto psichologo paslaugos vyresniems krepšininkams.

„Šiemet, kalbant apie vyresniųjų metų žaidėjus, kurie žaidžia I-ajame Moksleivių krepšinio lygos divizione, toms komandoms suteiksime atskiras treniruotes su mūsų geriausiais individualaus meistriškumo treneriais. Kažkiek pabandysime į savo veiklas įtraukti ir psichologo paslaugas. Norime pasižiūrėti, kaip mūsų auklėtiniai adaptuojasi su sporto specialisto pagalba. Naujovių diegiame kiekvienais metais ir svarbiausia nesustoti einant į priekį“, – mintimis dalijosi D.Lubys.

Kita, jau pradėta anksčiau diegti naujovė – jauniesiems krepšininkams priskirtų trenerių rotacija. Nuo 2024–2025 m. sezono periodizacijos keliu žengiančios akademijos Moksleivių krepšinio lygos (MKL) A ir B divizionų komandų treneriai keisis kas dvejus metus.

„Šiuo žingsniu norime, kad vaikas perimtų, kuo daugiau patirties. Kuo daugiau žmonių sutiks, tuo daugiau sutiks skirtingų charakterių, skirtingų požiūrių. Su savo visa komanda tikime, kad periodizacija, trenerių keitimasis, padės duoti daugiau informacijos, kad vaikai užaugtų kuo geresni krepšininkai“, – pasakojo D.Lubys.

Tarp kitų „Žalgirio“ akademijos teikiamų naudų – keliavimas į draugiškus turnyrus užsienyje, rungtynių organizavimas Kaune su užsienio žaidėjais bei, žinoma, skiriamas didelis dėmesys fiziniam pasiruošimui.

„Turime du trenerius, aplink kuriuos dirba daug studentų, kurie yra integruoti į procesą ir padeda. Turime apie 1100 vaikų, tad natūralu, kad du žmonės nesuspėtų. Pernai apdraudėme kiekvieną mokyklos auklėtinį nuo nelaimingų atsitikimų, traumų rungtynių ar treniruočių metu. Galvoju, kad tai yra labai didelė pridėtinė vertė, kada tu ateini, gauni paslaugą ir dar kažkiek jautiesi saugus. Tėveliai kažkiek jaučiasi finansiškai saugesni. Be abejo, mes visi norime, kad tų traumų nebūtų ir būtų viskas gerai“, – tvirtino D.Lubys.

„Žalgirio“ krepšinio akademijos duris ne vienerius metus varstė ir iki „Žalgirio“ jaunimo programos prasimušęs Majus Bulanovas. Savo karjeros pasirinkimu džiaugęsis jaunuolis čia patarė krepšinio paslapčių mokytis ir kitiems.


„Sąlygos tikrai puikios. Siūlyčiau visiems prisijungti, išbandyti. Trenerių įvairovė yra tikrai didelė. Yra įvairių specialistų šioje akademijoje. Galiu sakyti, kad čia yra mano antri namai, dar nuo to laiko, kai čia brolis treniravosi. Ėjau į visas rungtynes nuo 2–3 metų. Galiu laikyti, kad čia mano yra antri namai“, – kalbėjo „Žalgirio“ jaunimo programos žaidėjas M.Bulanovas.

Patenkintas savo pradžia krepšinyje buvo ir vienas iš atvirų durų renginio dalyvių Rokas.

„Labai norėjau išmokti žaisti krepšinį. Lankysiu „Žalgirio“ krepšinio akademiją“, – džiaugėsi į pirmąją treniruotę atėjęs mažametis Rokas.


Zalgiris.lt

Video rekomendacijos: