M. Balčiūnas apie rinktinės trenerį: „R. Kurtinaitis - mūsų prioritetas“ (VIDEO)

M. Balčiūnas apie rinktinės trenerį: „R. Kurtinaitis - mūsų prioritetas“ (VIDEO)

Antradienį (rugsėjo 17 d.) „Krepšinio namuose“ vykusioje Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) ataskaitinėje–rinkiminėje konferencijoje išrinktas naujasis federacijos prezidentas – juo tapo Mindaugas Balčiūnas.



Į šį postą kandidatavo ir buvęs krepšininkas Robertas Javtokas.

M. Balčiūnas surinko 84 balsus, o R. Javtokas - 63 balsus. Balsavime dalyvavo 148 balso teisę turintys LKF nariai iš 150.

Po rinkimų M. Balčiūnas atsakė į žurnalistų klausimus.


Jis atskleidė, kad Rimas Kurtinaitis yra pagrindinis kandidatas tapti naunuoju rinktinės treneriu/

„Džiugu už bendruomenės sprendimą, ji pasitikėjo manimi. Tai yra didžiulis įpareigojimas, bet dar labiau vertinu, jog bendruomenė mato giluminius krepšinio pokyčius, kuriuos inicijavome prieš trejus metus. Jei duoda aiškių rezultatų, gal ne sportinių, bet sisteminių tikrai duoda. Lygų augimas – akivaizdus, finansinis augimas – taip pat akivaizdus.

Vienintelis nerealizuotas dalykas yra olimpinės žaidynės, kalbu apie vyrų rinktinę. Jei būtume jas pasiekę, būtume įvykdę maksimumą. Džiaugiuosi bendruomenės kritiniu mąstymu, kritiniu suvokimu. Tai yra brandžios bendruomenės požiūris. Ačiū labai už pasitikėjimą.

Pirmasis darbas yra vyrų krepšinio rinktinės vyriausiojo trenerio paskyrimas. Matėte viešojoje erdvėje – pirmieji pokalbiai yra įvykdyti, bet vykdomajam komitetui turiu pateikti ir daugiau kandidatūrų.

Manau, kad per dvi savaites turėsime galutinius atsakymus ir iš trenerio Rimo Kurtinaičio, kuris yra vienareikšmis mūsų prioritetas. Bet turime paruošę teikimui ir kitas opcijas“, - kalbėjo M. Balčiūnas.

Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: