R. Vaišvila stos prie „Šilutės“ vairo (Joniškio klubą papildė du RKL žaidę jaunuoliai)

R. Vaišvila stos prie „Šilutės“ vairo (Joniškio klubą papildė du RKL žaidę jaunuoliai)

Prie „Šilutės-PDS.lt“ komandos vyr. trenerio vairo stos 53-ejų Rytis Vaišvila, oficialiai paskelbė klubas.



Prabėgusio sezono pradžioje specialistas po septynerių metų pertraukos grįžo vadovauti Klaipėdos „Neptūnui-Akvaservis“, su kuriuo užėmė 13-ąją vietą ir liko per žingsnį nuo „7bet-NKL“ atkrintamųjų.

Patyręs strategas yra dirbęs ir pagrindinės Klaipėdos „Neptūno“ komandos vairininku LKL čempionate, o per savo trenerio karjerą LKL vadovavo ir Utenos ekipai (2012-2013 m.).

„7bet-NKL“ pirmenybėse jis taip pat yra treniravęs Telšių (2019-23 m.), Gargždų (2011-12 m.) bei Marijampolės ekipas (2017-19 m.).


Vaišvila pakeis buvusį Šilutės vyr. trenerį Robertą Kuncaitį, kuris klube dirbo nuo 2024 m. pradžios.

Šilutės ekipos marškinėlius kitą sezoną vilkės Laurynas Balkūnas, Yevhenas Balabanas, Tomas Lekūnas, Aurimas Urbonas, Ja’Dariusas Harrisas, Nojus Jankūnas, Gabrielius Mažeika, Vadymas Prokopenko ir Paulius Kazlauskas.

***

Artėjantį sezoną Joniškio „Delikateso“ marškinėlius vilkės du jaunuoliai – Rokas Norutis ir Egitas Latanauskas.

2023 m. tarpsezoniu su „Šiauliais“ rankomis dėl ilgalaikės sutarties sukirtęs 17-metis Norutis yra skolinamas Joniškio klubui.

Pastarąjį sezoną Lietuvos krepšinio lygoje 195 cm ūgio puolėjas nedebiutavo, o 2022-23 m. sezone krepšininkas rungtyniavo Šiaulių KA „Saulė-SG“ komandoje.

RKL čempionato B divizione šiaulietis vidutiniškai fiksavo 11,1 taško, 2,3 rezultatyvaus perdavimo ir 4 atkovotų kamuolių rodiklius.


2024 m. vasarą Norutis taip pat leido su jaunių (iki 17 metų) rinktine, kai pasaulio čempionate mūsiškiai užėmė penktąją vietą. Šiaulietis rinko po 2,2 taško, 1,8 atkovoto kamuolio ir 0,6 rezultatyvaus perdavimo.

18-metis Latanauskas pastaruosius dvejus metus varžėsi RKL B divizione. Prabėgusiame sezone su Pakruojo ekipa 185 cm ūgio panevėžietis per 20 minučių rinko po 12,6 taško, 3,7 atkovoto kamuolio bei 12,6 efektyvumo balo.

Anksčiau skelbta, kad „Šiauliai“ joniškiečiams paskolino ir Domantą Šarauską. Taip pat „Delikatesas“ išlaikė kapitoną Šarūną Kulevičių bei Andrių Jarašiūną.


Prie Joniškio klubo prisijungė ir Egitas Latanauskas, Oleksandras Kobetsas, Andre Jacksonas, Kennethas Milleris, Simonas Kriaučiūnas, Jordanas Simpsonas bei Gediminas Rumšas.

NKLyga.lt

Video rekomendacijos: