Veiklą pradeda „3x3 Hoops“ krepšinio akademija: tikslas – Lietuvos pergalės pasaulinėje arenoje

Veiklą pradeda „3x3 Hoops“ krepšinio akademija: tikslas – Lietuvos pergalės pasaulinėje arenoje

„3x3 Hoops“ krepšinio akademija skelbia naujo sezono pradžią. Lietuvos rinktinė Paryžiaus olimpinėse žaidynėse iškovojo išsvajotuosius bronzos medalius, o žinomi šalies krepšininkai ir treneriai toliau pasiryžę nuosekliai dirbti tam, kad 2028 m. Los Andželo žaidynėse lietuviai iškovotų dar aukštesnės prabos medalius.



„3x3 Hoops“ krepšinio akademija, kuri vienija trijulių krepšinio profesionalus, mėgėjus ir entuziastus, kviečia į specializuotas krepšinio treniruotes.

Programoje – žinomi ir tituluoti vardai

„3x3 Hoops“ krepšinio programos vadovas – Lietuvos jaunimo rinktinių treneris, 5 kartus savo vadovaujamas komandas į Moksleivių krepšinio lygos (MKL) viršūnę atvedęs Tomas Urbelionis.


Pasak programos vadovo, „3x3 Hoops“ krepšinio akademijos tikslas – darniai integruotis į Lietuvos krepšinio ekosistemą ir savo inovatyviais sprendimais prisidėti prie 3x3 krepšinio vystymo.

„5x5 Krepšinis keičiasi ir tobulėja septynmyliais žingsniais, tas pats pasakytina apie 3x3 krepšinį. Lietuvos rinktinės iškovoti bronzos medaliai Paryžiaus olimpinėse žaidynėse yra nuostabus pasiekimas, tačiau negalime sau leisti užmigti ant laurų. Turime toliau ieškoti būdų, kaip tapti dar geresniais, kaip būti dviem žingsniais priekyje ir įgauti konkurencinį pranašumą.

Labai džiaugiamės, kad „3x3 Hoops“ vyr. treneriu sutiko būti dukart pasaulio kariškių čempionas Karolis Bakanauskas. Tai išties neeilinių sugebėjimų 3x3 krepšininkas, kuris nori dalintis žiniomis su jaunaja karta. Pagal mūsų su Karoliu sudėliotą metodiką, kuri atitinka naujausias 3x3 krepšinio tendencijas, mokysime moksleivius pasaulinėje praktikoje pasiteisinusių krepšinio elementų, kurie Lietuvai jau atnešė ir neabejotinai dar atneš svarbių laimėjimo pasaulinėje 3x3 arenoje.“

„3x3 Hoops“ treneriais taip pat bus perspektyvūs Sostinės krepšinio mokyklos (SKM) treneriai Paulius Pocius, Matas Česynas ir Martynas Boboriko.

„3x3 Hoops“ krepšinio akademijos mentoriai – žinomi ir tituluoti Lietuvos 3x3 krepšininkai Darius Tarvydas ir Augustinas Mikštas.

Planuojama, kad artimoje ateityje „3x3 Hoops“ mentorių gretas papildys ir daugiau nusipelniusių 3x3 krepšinio asmenybių.

Tikslas – pasaulyje dominuojantys Lietuvos krepšininkai


Pastarasis krepšininkas neseniai grįžo iš Mongolijoje vykusio pasaulio U23 jaunimo čempionato, kuriame Lietuvos rinktinė pateko tarp 4 stipriausių planetos komandų.

A.Mikštas yra ilgametis SKM auklėtinis, kuris apie save plačiai krepšinio visuomenei pranešė 2021 m. spalį, kai Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) rungtynėse surinko 50 naudingumo balų ir tapo naudingiausiu savaitės žaidėju.

Augustinas artėjantį sezoną ir toliau žais „Vytis-VDU“ klube, kuris sudaro visas sąlygas siekti savo tikslų 3x3 krepšinyje.


Mongolijoje vykęs pasaulio jaunimo čempionatas buvo paskutinis toks netrukus 23-iąjį gimtadienį minėsiančio A. Mikšto karjeroje. Dabar 203 cm ūgio krepšininkas sieks aukštumų 3x3 vyrų krepšinyje, o horizonte – 2028 m. Los Andželo olimpinės žaidynės.

Kalbėdamas apie „3x3 Hoops“ krepšinio akademijos veiklą ir tikslus, A. Mikštas sakė:

„Nedvejodamas nusprendžiau prisijungti prie „3x3 Hoops“ projekto, kadangi puikiai pažįstu jame dirbančius žmones, kurie manęs niekada nenuvylė dar tada, kai pats lankiau Sostinės krepšinio mokyklą (SKM) ir tai buvo mano antrieji namai. SKM apskritai rodo lyderystę jaunųjų Lietuvos krepšininkų ugdyme ir nebijo inicijuoti naujovių, kurios, kaip rodo patirtis, pasiteisina.


Džiaugiuosi, kad galiu būti vienu iš šio projekto veidų ir populiarinti 3x3 krepšinį. Tai yra be galo dinamiškas, gražus ir perspektyvus sportas. Mes, lietuviai, 3x3 krepšinyje tikrai galime diktuoti pasaulines madas. Kartu su „3x3 Hoops“ krepšinio akademija darysime viską, kad Lietuva ir toliau būtų pergalinga šalis viso pasaulio kontekste.“

„3x3 Hoops“ programos vadovas T. Urbelionis atkreipia dėmesį, kad krepšinio akademija vykdo specializuotas krepšinio treniruotes, kurios padeda geriau pasiruošti 3x3 turnyrams, kurių pastaruoju metu tik daugėja.

„Moksleivių krepšinio lyga (MKL) prasidedantį sezoną turės savo 3x3 krepšinio čempionatą, kuris bus vykdomas įvairiose amžiaus grupėse. Sėkmingai pasirodžius juose, galima kilti į dar aukštesnį lygį – keliauti į Europoje ir visame pasaulyje vykstančius turnyrus. Tokių turnyrų nauda yra keleriopa – jaunimas tarptautiniuose turnyruose praplečia akiratį, pamato įvairias pasaulio kultūras, o patys 3x3 turnyrai turi labai stiprų komercinį ir finansinį pagrindą.“

Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: