M. Balčiūnas: „L. Kleiza yra prioritetas tapti Lietuvos rinktinės programos vadovu“

M. Balčiūnas: „L. Kleiza yra prioritetas tapti Lietuvos rinktinės programos vadovu“

Antradienį vykusio Lietuvos krepšinio federacijos Vykdomojo komiteto posėdžio metu paskirti naujasis LKF generalinis sekretorius ir Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės vyriausiasis treneris.



Olimpiniam ketverių metų ciklui naujuoju Lietuvos vyrų rinktinės strategu vienbalsiai paskirtas Rimas Kurtinaitis.

LKF VK posėdyje vienbalsiai pritarta Dominyko Domarko kandidatūrai eiti LKF generalinio sekretoriaus pareigas.

M. Balčiūnas taip pat atsakė ir į žurnalistų klausimus.


„Nebuvo sunku Kurtinaitį įkalbėti. Turėjome gerą ir nuoširdų pokalbį. Neabejoju, kad dėl Rimo nekils jokių problemų. Reikia išnaudoti jo darbo stilių, kad vėl grįžtume tarp prizininkų. Aišku, nebus lengva.

Dar nebuvo, kad nacionalinės rinktinės treneris keltų kažkokias ypatingas sąlygas. Sakyčiau, kad tas sutarimas ir noras iš karto jautėsi iš abiejų pusių.

Pagrindinis dabar tikslas patekti į Europos čempionatą, o vėliau matysime, į kurias vietas pretenduosime. Sąlygos niekada nebuvo problema ir nebus. Svarbiausia, kad sutarimas pasiektas ir žiūrime į priekį.

Spalio antroje pusėje turėtų paaiškėti Kurtinaičio asistentai Dabar šiek tiek kantrybės ir netrukus bus daugiau informacijos.

Pokalbio su Šarūnu Jasikevičiumi neturėjome, o pagrindinis kandidatas buvo vienas, tad šnekėjomės tik su Kurtinaičiu. Žinome, kad Eurolyga vidurį sezono nedaro langų, tai Eurolygos treneriai negalėtų vadovauti. Kurtinaitis šiam momentui tiko idealiausiai.

Kurtinaičiui atlyginimas bus mokamas piniginiais prizais pagal pasiekimus. Iš esmės niekada nėra problema susikalbėti apie atlygį. Tai nebuvo jokia problema susitarime, bet dabar nepasakysiu.

Linas Kleiza yra prioritetas tapti Lietuvos rinktinės programos vadovu. Atsakymas bus spalio viduryje.


Dėl „International Basketball University“ posto pranešiu šios savaitės pabaigoje, bet jau nebesu joks asmuo, vykdantis pareigas IBU“, - kalbėjo M. Balčiūnas.

Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: