Galvos skausmą kelia žaidėjų traumos

Po savaitės du Lietuvos klubai - šalies vicečempionas Vilniaus "Lietuvos rytas" ir bronzinis prizininkas Prienų "Rūdupis" - startuos Europos taurės varžybose. Lyg tyčia prieš šį išbandymą abiejų ekipų gretos ėmė retėti.



Jau aišku, kad per pirmas Europos taurės rungtynes lapkričio 15-ąją sostinės klubui nepadės australas Bradas Newley ir Vilmantas Dilys. Prieniškiams teks verstis be Armino Urbučio ir Pauliaus Ivanausko.

Liko šešiese

"Sėdžiu, galvoju, nežinau...", - taip susidariusią klube situaciją LŽ apibūdino "Rūdupio" vyriausiasis treneris Virginijus Šeškus. Šiuo metu ekipoje tik šeši sveiki krepšininkai.


Nenuostabu, kad traumų ir ligų išretintai Prienų ekipai sekmadienį per Lietuvos krepšinio lygos (LKL) rungtynes nepavyko pratęsti pergalių serijos. Septyniese susitikimą pradėję ir šešiese jį baigę "Rūdupio" krepšininkai svečiuose 86:98 pralaimėjo vienvaldžiais LKL lyderiais tapusiems "Šiauliams" (6 pergalės/0 pralaimėjimų). Prieniškiams tai buvo pirmoji nesėkmė po penkių iš eilės laimėtų rungtynių.

"Žaidėjai ne antžmogiai. Kiek gali traukti šeši krepšininkai?" - pirmą pralaimėjimą LKL bandė pateisinti V.Šeškus.

Tik 9 minutes aikštelėje spėjęs praleisti P.Ivanauskas patyrė čiurnos traumą. 24 metų 195 cm ūgio gynėjas LKL pirmenybėse šį sezoną rinko po 4,8 taško. P.Ivanauskas nerungtyniaus pusantros savaitės.

Prienų komandai sekmadienį nepadėjo ir čiurnos traumą patyręs Adas Juškevičius bei sirguliuojantis Edgaras Želionis. Be to, komandai teko verstis ir be vidurio puolėjo Armino Urbučio. Krepšininkas jau prieš kurį laiką patyrė traumą, jos gydymas užtruks apie mėnesį. 25 metų 205 cm ūgio A.Urbutis LKL pirmenybėse vidutiniškai pelnydavo 7 taškus ir kamuolį atkovodavo 6 kartus.

"E.Želionis antradienį jau turėtų atsikelti iš patalo. O A.Juškevičius atsigaus po kelių dienų. Žinoma, jei labai reikėtų, vaistų suleidus Adas galėtų žaisti", - sakė V.Šeškus.
Jis prisiminė praėjusį sezoną, kai du mėnesius dėl traumos nežaidė Povilas Butkevičius: "Būdavo, kad į treniruotę susirenka septyni žaidėjai: pasikalbi, pabėgioji, ir tiek. Į priekį judėti neįmanoma."

Tiesa, pernai "Rūdupio" nelaukė toks rimtas išmėginimas kaip dabar - Europos taurės varžybos.

"Vienas išgyja, kitas atkrenta. Dabar dirbame šešiese, - rūpesčiais dalijosi V.Šeškus. - Galbūt teks komandai ieškoti pastiprinimo - apie tai kalbėsiu su klubo prezidentu. Dabar svarbu rasti ne pajėgių žaidėjų, o tiesiog žaidėjų. Kad būtų bent dešimt žmonių ir galėtume normaliai treniruotis."

Stengsis žaisti protingai

Iki Europos taurės varžybų pradžios "Rūdupis" sužais dvejas Baltijos krepšinio lygos rungtynes - rytoj susitiks su Utenos "Juventus", penktadienį - su Kauno "Baltais". Tai bus paskutinis pasiruošimas prieš debiutą Europoje.

Pirmąsias Europos taurės C grupės rungtynes prieniškiai žais svečiuose lapkričio 15 dieną su "Groningen" (Olandija).

"Domimės varžovais, - neslėpė "Rūdupio" treneris. - Nors "Groningen" paskutines Olandijos čempionato rungtynes 72:86 pralaimėjo ketvirtąją vietą užimančiai "Leeuwarden", ji yra pirmenybių lyderė (6 pergalės ir 2 pralaimėjimai). Varžovų ekipa, kurioje yra nemažai legionierių, demonstruoja greitą žaidimą. Su savo vyrais pasikalbėjome ir sutarėme, kad kitą antradienį aikštelėje turėsime vadovautis protu, rungtyniauti ramiau, viską bandysime kompensuoti komandiniu žaidimu."

Australo nesėkmės

"Lietuvos rytas" Europos taurės turnyrą taip pat pradės rungtynėmis išvykoje. Kitą antradienį vilniečiai Slovėnijoje susitiks su Novo Mesto "Krka". Sostinės klubo strategas Aleksandras Džikičius, kaip ir jo kolega iš "Rūdupio", prieš būsimą žygį Europoje taip pat nerimauja.

Vilniaus komanda jau kurį laiką verčiasi be Vilmanto Dilio - 24 metų 208 cm ūgio puolėjui prieš savaitę operuota čiurna, jis nerungtyniaus apie mėnesį.

Mėnesį Lietuvos vicečempionams teks verstis ir be 26 metų 201 cm ūgio lengvojo karšto puolėjo B.Newley. Krepšininką iš Australijos įsuko nesėkmių virtinė. Jam diagnozuotas ūminis apendicitas ir vakar atlikta operacija. B.Newley po operacijos nerungtyniaus apie mėnesį.

Australas praleido sekmadienio VTB Vieningosios lygos mačą su Nymburko ČEZ (Čekija) komanda, nes buvo smarkiai susižeidęs koją.

"B.Newley persekioja nesėkmės - iš pradžių jis sirgo, o paskui vos nesusilaužė kojos", - po sekmadienio dvikovos apie krepšininko bėdas kalbėjo "Lietuvos ryto" strategas A.Džikičius.

Jo auklėtiniai 78:72 nugalėjo svečius iš Čekijos ir iškovojo ketvirtą pergalę iš penkių galimų. Po šio susitikimo vilniečiai Vieningosios lygos B grupėje užima trečiąją vietą. Nymburko krepšininkams tai buvo penktoji nesėkmė - šiame turnyre jie dar nepasiekė pergalių.

A.Džikičius labiausiai pyko, kad auklėtiniai prastai metė baudas - iš 21 bandymo tikslą pasiekė tik 12.

Būsimoji "Lietuvos ryto" varžovė Europos taurės turnyre "Krka" Adrijos čempionate nedžiugina žaidimu: per šešerias rungtynes laimėjusi tik sykį tarp 14 ekipų ji užima 11 vietą.

Rengdamasi pirmajai Europos taurės turnyro kovai "Lietuvos ryto" komanda sužais dvejas LKL rungtynes: trečiadienį namie išbandys jėgas su "Šiauliais", šeštadienį - su Pasvalio "Pieno žvaigždėmis".



Saulius Ramoška | lzinios.lt

Video rekomendacijos: