„Žalgirį“ dominantis A. Kulboka individualiai sportuoja Ispanijoje ir laukia žinių (VIDEO)



Kaip jau rašėme, Ispanijos žiniasklaida pranešė, kad vienas perspektyviausių Lietuvos krepšininkų Arnoldas Kulboka gali grįžti į gimtinę ir artėja link susitarimo su Kauno "Žalgiriu".

Eurobasket.lt žiniomis, universalus puolėjas su dabar atstovaujamu Bilbao "RETAbet" klubu yra pasirašęs tik vienerių metų sutartį, tačiau šiuo metu Ispanijos pirmenybės nesibaigė, jos yra tik sustabdytos dėl koronaviruso pandemijos, tad kol kas žaidėjas jokių derybų neveda.

Portalo šaltinis pranešė, kad visi Bilbao atstovai šiuo metu yra karantine. Klubas parūpino šiek tiek įrangos ir veda kasdienes treniruotes internetu.

A.Kulboka laukia žinių apie Ispanijos pirmenybių pratęsimą arba jų nutraukimą ir tik tuomet galvos apie kitą sezoną.



Priminsime, kad šalies aukščiausiosios krepšinio lygos (ACB) vadovybė tęsia peržiūrėjimą įvairių variantų, kurie išgelbėtų dėl koronaviruso sustabdytą sezoną. Kaip praneša "Mundo Deportivo", daugiausia galimybių turi pasiūlymas užbaigti likusias sezono rungtynes bei surengti atkrintamąsias varžybas Kanarų salose.

Lyga linkusi surinkti visas komandas Kanaruose, nes šiame regione yra mažiausia užsikrėtimo COVID-19 atvejų Ispanijoje. Sprendimą tikimasi priimti iki balandžio 20 dienos.

Bilbao krepšininkai su 14 pergalių ir 9 pralaimėjimais turnyrinėje lentelėje užima net penktą vietą už savo nugaros palikę eurolygoje rungtyniaujančias Valensijos "Valencia" (12/11) ir Vitorijos "Baskonia" (12/11) ekipas.

Šiame Ispanijos pirmenybių sezone 22 metų 208 cm ūgio puolėjas vidutiniškai per 21 minutę pelno 8,5 taško (51,3 proc. dvit., 34,9 proc. trit., 86,7 prioc. baudų), sugriebia 3,6 atšokusio kamuolio ir renka 6,7 naudingumo balo.

Marijampolietį 2018 metų NBA naujokų biržoje 55-uoju šaukimu pasirinko Šarlotės "Hornets" klubas.

Prėjusioje Las Vegaso vasaros lygoje A.Kulboka pasirodė solidžiai - vidutiniškai per 19 minučių rinko 8,8 taško, atkovojo 4,5 bei perėmė 0,8 kamuolio ir atliko po 1 rezultatyvų perdavimą.

2014-2015 metų sezone jaunasis puolėjas NKL pirmenybėse vikjėjo "Žalgirio" dublerių komandos marškinėlius, tačiau kontrakto su kauniečiais pasirašęs nebuvo.


Po šio sezono A.Kulboka sudarė ilgalaikę sutartį su Bambergo "Brose" klubu iš Vokietijos, taip pat buvo paskolintas Italijos komandai "Capo d'Orlando".













Krepsiniozinios.lt ir Eurobasket.lt

{fcomment}

Video rekomendacijos: