Kaune praūžė dar nematyto formato turnyras (VIDEO)

Lino Žemgulio nuotr.

Liepos 2-ąją prie „Krepšinio namų“ Kaune praūžė pirmasis tokio formato renginys Lietuvoje #LKFtrickshot.



Savo metimais ir apranga žiūrovus bei komisiją stebino net 70 dalyvių, tarp kurių labiausiai išsiskyrė Erikas Rakickas.

Kauno krepšinio mėgėjų lygose žaidžiantis puolėjas atkaklų finalą, kuriame taip pat varžėsi Stanislavas Sladkovas, Vytautas Žygas, Gerardas Uktveris, Gediminas Dimitrijavas ir Neidas Linartas, laimėjo pasipuošęs su „Pokemon“ personažo „Pikachu“ kostiumu.

„Užsiregistravau vienas pirmųjų, bet treniruotes truputį buvau apleidęs, – prisipažino E. Rakickas. – Paskutinėmis dienomis pasitreniravau ir to užteko. Žinoma, skyriau dėmesį ir aprangai, kuriai idėją davė draugas, ir tai padėjo. Salėje buvau sugalvojęs įdomesnių metimų, bet čia nebuvo sienų.“


Kitą vasarą čempiono titulą ginti pažadėjęs E. Rakickas be nugalėtojo statulėlės laimėjo „GoPro HERO 8“ veiksmo kamerą bei „JBL GO 2“ garso kolonėlę.

Lietuvoje dar nematyto formato turnyru itin džiaugėsi viena iš komisijos narių Dalia Belickaitė.

„Žiauriai fainai, man taip smagu, kad tokius renginius darome Lietuvoje. JAV jau seniai tai vyksta, kitose šalyse taip pat, labai faina idėja. Smagu, kad gali dalyvauti visi norintys. Puiki nuotaika, geras laikas, tik kitais metais galėtų būti daugiau dalyvių, kurie įdomiai apsirengia“, – teigė „Žalgiris TV“ laidų vedėja.

Taip pat su išskirtine apranga renginyje pasirodęs kitas komisijos narys Rokas Jokubaitis pritarė D. Belickaitei.

„Smagu, kad pakvietė sudalyvauti šiame renginyje. Daug žmonių susirinkę, matosi entuziastai, norintys pataikyti kuo sudėtingesnį metimą ir kartais vertinti būna sunku. Tiesa, tikėjausi, kad daugiau dalyvių apsirengs įdomiau. Net komisija pasistengė apsirengti, todėl iš vaikų tikėjausi šiek tiek daugiau“, – su sau įprasta šypsena veide kalbėjo „Žalgirio“ gynėjas.

Vienas pagrindinių turnyro organizatorių LKF rinkodaros vadovas Justinas Liaudinskas tikino, kad prie idėjos prisidėjo pasaulinė pandemija.

„Idėją padiktavo aplinkybės Lietuvoje ir pasaulyje. Norėjome atgaivinti krepšinį po karantino ir kadangi kurį laiką reikalavimai dar buvo griežtesni, norėjome eliminuoti kontaktą, – pasakojo J. Liaudinskas. – Sugalvojome netradicinį trickshotųformatą, kuris įtraukia visus norinčius – nediskriminuojant pagal lytį, amžių, fizinį pasirengimą ir t.t.“


„Pirmas blynas natūralu, kad šiek tiek galėjo prisvilti, tačiau įspūdis – geras, – tęsė renginio organizatorius. – Surinkome beveik 70 dalyvių, iš kurių pusė buvo neįgalieji, todėl labai smagu, jog visi žmonės integravosi. Šis renginys yra didžiulio Erasmus+ „Empowerment through Sports” projekto dalis, kuriame mes dalyvaujame su Asociacija „Aktyvus jaunimas“ ir kitų Europos šalių organizacijomis, ir per sportą siekiame įtraukti mažiau dėmesio gaunančias socialines grupes.“

Renginyje taip pat dalyvavo ir jį savo apranga papuošė Lietuvos rinktinės aukštaūgis Donatas Motiejūnas, kurį sužavėjo Moterų lygos vadovo Giedriaus Gusto trickshotai.

„Buvo ir paprastų, ir įdomių metimų, bet Giedrius Gustas darė dalykus, kurių jau seniai nemačiau ir aš pats, gaila nepavyko įmesti. Smagu matyti, kad jaunimas taip leidžia laiką“, – tikino buvęs NBA krepšininkas.


Idėja patenkintas D. Motiejūnas ant komisijos kėdės sėdėjo apsivilkęs „Žalgirio“ retro marškinėliais ir atskleidė, jog aprangos kodą jam pasufleravo vienas iš renginio vedėjų Vytautas Mikaitis.

Projekto tyrimą apie socialinę įtrauktį per sportą rasite čia: https://cutt.ly/KuTgky9





Krepsinionamai.lt

Video rekomendacijos: