„Talentų kartos“ projekto dalyviai sezoną pabaigs tarptautiniu turnyru Estijoje (VIDEO)

Lino Žemgulio nuotr.

Pasaulinei viruso pandemijai pavasarį sustabdžius normalų gyvenimo ritmą, buvo sustabdyti ir įvairūs Lietuvos krepšinio federacijos projektai. Vienas jų – „Talentų karta“, kurio stovyklose dalyvauja talentingiausi jaunieji šalies krepšininkai ir krepšininkės, o finaliniu projekto akordu tapdavo tarptautinis Ramūno Šiškausko vardo turnyras.



Tačiau situacijai pagerėjus, jaunieji talentai galės pabaigti pradėtus darbus. Pirmadienį projekto dalyviai susirinko į dviejų savaičių stovyklą Kaune, o ji finišuos tarptautiniu turnyru Estijoje.

„Labai džiugu, kad tokie projektai vyksta, mergaitės turi galimybę tobulėti, semtis patirties, žinių. Motyvacija, darbinga nuotaika pirmoje vietoje, aišku dar pirmos treniruotės ir mergaitėms reikia „įsivažiuoti“, priprasti, bet manau, kad kuo daugiau bus treniruočių, tuo joms bus lengviau“, – sakė merginų rinktinės trenerė Jolanta Martinonienė.

„Visų pirma noriu pasidžiaugti, kad turime galimybę pratęsti šį projektą, ypač tokiu sunkiu metu sportininkams, kurie daug ilsėjosi, nesportavo. Vaikinukai stengiasi, dirba, viskas yra gerai. Didžiausia mūsų bėda yra gynyba. Prieš metus mūsų rezultatai nedžiugino, ypač skaudus pralaimėjimas Latvijos rinktinei dideliu taškų skirtumu. Kiek su treneriu žiūrėjome, analizavome, tai labai didelė bėda gynyboje vienas prieš vieną ir komandinėje gynyboje. Šitoje stovykloje labai didelį dėmesį esame numatę skirti gynybai“, – teigė vaikinų rinktinės treneris Remigijus Bardauskas.


„Talentų kartos“ stovyklą vainikuos „Baltijos taurės“ turnyras Estijoje, kuriame lietuvių varžovais bus Latvijos, Estijos ir Suomijos rinktinės. Rugpjūčio 21 dieną merginų ir vaikinų rinktinės susitiks su Estijos ekipomis, 22 dieną – su Latvijos, o 23-ią su Suomijos rinktinėmis.

„Talentų karta“ – ilgalaikis projektas. Visi projekto dalyviai gauna sportines aprangas, atliekami išsamūs jų fiziniai bei medicininiai tyrimai. Pagal juos specialistai sudaro individualias rekomendacijas, ką reikia tobulinti, kaip maitintis ir kokio režimo laikytis. Specialistai prižiūri jaunuosius krepšininkus ištisus metus.





Krepsinionamai.lt

Video rekomendacijos: