S. Skvernelis apie Eurolygos transliacijas per LRT: „Tai turi būti patikrinta ir turi būti aiški atsakomybė“

Šią savaitę LRT pasirašė sutartį dėl teisių transliuoti naujojo sezono Eurolygos rungtynes, kuriose žais Kauno „Žalgiris“. LRT žiūrovai taip pat galės tiesiogiai stebėti ir atkrintamąsias rungtynes bei Eurolygos finalo ketverto turnyrą.



Iškart po šios žinios, interneto žiniasklaidos asociacija išplatino poziciją „dėl neteisėtos valstybės pagalbos įsigyjant Eurolygos transliacijų teises“. Apie tai skaitykite čia.

Apie tai pasisakė ir LRT generalinė direktorė Monika Garbačiauskaitė–Budrienė. Apie tai taip pat skaitykite čia.

Ketvirtadienį savo nuomonę išdėstė ir Lietuvos Respublikos premjeras Saulius Skvernelis.


Jis teigė, kad mokesčių mokėtojų pinigai galėjo būti panaudoti ir prasmingiau bei vylėsi, jog bus atskleista tikroji sandorio suma, kadangi viešoje erdvėje sklando nuo 1,5 iki 2 mln. eurų už sezoną suma.

„Tuos pinigus, matyt, buvo galima panaudoti prasmingiau nacionaliniam transliuotojui, o sandorio suma turi būti atskleista, nes tai yra valstybės biudžeto pinigai, todėl čia negali būti jokių paslapčių. Tai turi būti patikrinta ir turi būti aiški atsakomybė“, – BNS ketvirtadienį sakė Vyriausybės vadovas, rašo Alfa.lt

Nuo spalio iki gegužės mėnesio per LRT bus tiesiogiai transliuojamos 34-ios namuose ir išvykose žaidžiamos „Žalgirio“ rungtynės reguliariajame Eurolygos sezone (17 namuose ir 17 išvykose). Prieš kiekvienas rungtynes ir po jų LRT žiūrovų lauks specialios laidos, kuriose bus kalbinami krepšinio specialistai, treneriai ir patys žaidėjai. LRT taip pat parodys atkrintamąsias rungtynes ir Eurolygos finalo ketverto turnyrą.





Krepsiniozinios.lt ir Alfa.lt

Video rekomendacijos: