Dvi stipriausios Europos krepšinio lygos - „Sport1“ eteryje (Rungtynių grafikas)

Barcelona nuotr.

Pirmoji lietuviška sporto televizija „Sport1“ naujajame sezone pristato dvi stipriausias krepšinio lygas Europoje. Jau šį šeštadienį Gran Kanarijos „Herbalife“ – Bilbao „Basket“ rungtynėmis startuoja Ispanijos krepšinio čempionatas, o dar po savaitės – vienos stipriausių senojo žemyno komandų Maskvos CSKA ir Kazio Maksvyčio treniruojamos „Parmos“ ekipos akistata startuos Jungtinės VTB lygos čempionatas.



Naujajame Ispanijos čempionate pirmąkart istorijoje žais 19 komandų. Taip atsitiko dėl Ispanijos krepšinio federacijos sprendimo po sustabdyto praėjusio čempionato palikti visas komandas bei priimti žemesnės lygos stipriausią komandą San Sebastiano „Acunsa GBC“.

Be to, šiemet, kaip niekada, Ispanijos čempionate daug lietuvių: visas „Barcelona“ trenerių štabas, kurio priešaky Šarūnas Jasikevičius, įspūdingą formą demonstruojantis Rokas Giedraitis ir Tadas Sedekerskis („Baskonia“), Martynas Sajus (BAXI Manresa), Laurynas Birutis ir Laurynas Beliauskas (Obradoiro CAB), Dovydas Giedraitis (Madrido „Estudiantes“) ir Arnoldas Kulboka (Bilbao „Basket“).

„Be abejo, visada maloniau komentuoti rungtynes, kuriose yra lietuviškų akcentų. Be abejo, šiemet didžiausias malonumas bus stebėti Šarūno Jasikevičiaus vadovavimą „Barcelona“ ekipai. Galiu tik pasidžiaugti, kad kitą savaitę tokį džiaugsmą galėsime patirti du kartus“, – sakė jau šeštą sezoną lygos „Endesa“ rungtynes komentuojantis Aurimas Budraitis.


Ne mažesnį lietuvišką akcentą turi ir Jungtinė lyga, kurioje šiemet be jau minėtų R. Kurtinaičio štabo ir K. Maksvyčio vadovavimų, turėsime galimybę matyti Mantą Kalnietį, Mindaugą Kuzminską (abu iš Krasnodaro „Lokomotiv“), Artūrą Gudaitį („Zenit“), Adą Juškevičių ir Eigirdą Žukauską (abu „Parma“).

„Smagu, kad prie ir taip nemažos lietuviškos kompanijos prisijungė ir Artūras Gudaitis. Tai reiškia, kad daugumoje šio sezono rungtynių turėsime ką palaikyti“, – sakė komentatorius Gintaras Brazdžionis.

Transliacijų grafikas:

rugsėjo 19 d.21:45 val. Gran Kanarijos „Herbalife“ – Bilbao „Basket“
rugsėjo 20 d. 19:30 val. Vitorijos „Baskonia“ – „Valencia“
rugsėjo 24 d. 22:45 val. Malagos „Unicaja“ – „Barcelona“
rugsėjo 25 d. 22:45 val. Madrido „Real“ – „Zaragoza“
rugsėjo 26 d. 13:00 val. Maskvos CSKA – „Parma“
rugsėjo 27 d. 13:30 val. „Barcelona“ – „Bilbao“
rugsėjo 27 d. 19:30 val. Badalonos „Joventut“ – Madrido „Real“.





Eurobasket.lt

Video rekomendacijos: