LRT atskleidė, kad Eurolygos transliavimo teises pirko pigiau, nei buvo skelbiama

Lietuvos nacionalinis radijas ir televizija (LRT) paneigė viešojoje erdvėje pasirodžiusią informaciją dėl tiesioginių Eurolygos transliacijų įsigijimo kainos.



Nors tikslios sumos atskleisti neleidžia sutartis su Eurolyga, tačiau LRT gavo leidimą paviešinti apytikslę sumą, kuri „kone perpus mažesnė, negu yra dabar spekuliuojama viešojoje erdvėje”.

Kaip LRT radijui pirmadienį sakė nacionalinio transliuotojo sporto redakcijos vadovas Ramūnas Grumbinas, LRT turi raštišką Eurolygos patvirtinimą, kad LRT siūlyta suma nebuvo didžiausia.

„Eurolyga įvertino LRT požiūrį į turnyrą, kaip bus jis transliuojamas, kokia sklaida planuojama ir per kiek kanalų“, – teigė radijo ir televizijos atstovas.


Primename, kad kiek anksčiau „Delfi“ generalinis direktorius Vytautas Benokraitis teigė, jog vadovaujama žiniasklaidos grupė už teisę transliuoti Eurolygos rungtynes pasiūlė 1 mln. eurų. V. Benokraitis tuomet pridėjo, kad iš teisių valdytojų atsakymo suprato, jog pasiūlyta suma buvo maždaug dvigubai mažesnė nei LRT.

Priminsime, kad „Žalgirio“ rungtynės nuo spalio mėnesio bus transliuojamos tiesiogiai per LRT TELEVIZIJĄ ir portale LRT.lt, o jų vaizdo įrašus bus galima pasižiūrėti LRT mediatekoje. Rungtynes ar jų įrašus LRT portale ir mediatekoje bus galima stebėti prie portalo prisijungus iš Lietuvos teritorijos.





Alfa.lt ir Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: