NKL apžvalga: lygos sezono rekordas, pirmoji debiutantų pergalė ir permainos komandose

Nuotr. D. Lukšta / NKLyga.lt

Ketvirtąją NKL – VIKINGLOTTO savaitę buvo sužaistos penkerios rungtynės, o jose buvo užfiksuota ilgai laukta debiutantų pergalė, sezono naudingumo balų rekordas ir pirmosios vyriausiųjų trenerių permainos.



Apie visa tai ir dar daugiau – NKL – VIKINGLOTTO savaitės apžvalgoje.

Tvarkaraštis. Praėjusią ir šią savaitę pirmenybių komandos dėl COVID-19 viruso valdymo sužais tik po vienerias rungtynes, o vėliau ekipos kurį laiką kiekvieną savaitę žais po dvejas rungtynes su tuo pačiu varžovu.

Praėjusią savaitę visas ketvirtadienio turas buvo nukeltas į vėlesnę datą, o savaitgalį įvyko penkerios rungtynės.


Debiutantų pergalė. Vilkaviškio „Perlas“ penktuoju bandymu pasiekė pirmąją pergalę NKL – VIKINGLOTTO. Pirmenybių debiutantai pirmąjį kartą pasiekė 100 taškų ribą ir išvykoje 104:97 pranoko Mažeikių „Erelius“.

Nugalėtojų gretose puikiai žaidęs Edgaras Stanionis per 24 minutes pelnė 24 taškus (7/9 dvit., 2/4 trit., 4/5 baudų), atliko 2 rezultatyvius perdavimus bei surinko 24 naudingumo balus.

Dvigubas dublis. Mažeikių „Erelių“ įžaidėjas Andrius Gaidys dvikovoje su Vilkaviškio „Perlu“ surinko dvigubą dublį. Įžaidėjas per 36 minutes pelnė 21 tašką (5/10 dvit., 2/3 trit., 5/7 baudų), atliko 11 rezultatyvių perdavimų bei surinko 26 naudingumo balus.

Tai buvo penktasis A. Gaidžio dvigubas dublis žaidžiant NKL – VIKINGLOTTO.

Tose pačiose rungtynėse dvigubą dublį surinko ir Martynas Linkevičius. „Perlo“ puolėjas pelnė 15 taškų bei sugriebė 10 kamuolių.

Permainos. Sezoną keturiais pralaimėjimais pradėjęs Vilkaviškio „Perlas“ nutarė atsisveikinti su vyriausiuoju treneriu Kęstučiu Juozaičiu, o jį pakeitė iki tol asistento pareigas klube ėjęs Karolis Abramavičius, kuris debiutavo pergale.

Taip pat permainų ėmėsi ir Molėtų „Ežerūnas-Atletas“, kuris išsiskyrė su vyriausiuoju treneriu Rolandu Alijevu. Dvikovoje su Jonavos „CBet“ komandai vadovavo treneris Aidas Kuzminskas.


Delininkaičio šou. Jonavos „CBet“ rungtynėse su Molėtų klubu į priekį vedė geriausias sezono rungtynes sužaidęs Tomas Delininkaitis. 38-erių metų snaiperis per 26 minutes pelnė 24 taškus (2/2 dvit., 5/9 trit., 5/6 baudų), atkovojo 2 ir perėmė net 6 kamuolius, atliko 4 rezultatyvius perdavimus bei surinko 28 naudingumo balus. 6 perimti kamuoliai – naujasis lygos sezono rekordas. „CBet“ išvykoje triumfavo 97:74.

Be pergalių. NKL – VIKINGLOTTO trys komandos lieka be pergalių. Tai – Mažeikių „Ereliai“ (0-5), Šilalės „Lūšis“ (0-5) ir Klaipėdos „Neptūnas-Akvaservis“ (0-3).

Naudingiausios sezono rungtynės. Klaipėdos „Neptūno-Akvaservis“ puolėjas Nojus Mineikis sužaidė ne tik savo karjeros rungtynes, bet ir naudingiausią NKL – VIKINGLOTTO sezono mačą. Klaipėdietis dvikovoje su Joniškio „Delikatesu“ per 38 minutes pelnė 35 taškus (4/4 dvit., 7/12 trit., 6/6 baudų), atkovojo 10 ir perėmė 2 kamuolius, atliko 2 rezultatyvius perdavimus bei surinko 45 naudingumo balus.


Krepšininkas užfiksavo asmeninius tiek rezultatyvumo, tiek ir naudingumo rekordus. Prieš tai jis daugiausiai buvo pelnęs 22 taškus ir įsirašęs 28 efektyvumo balus.

N. Mineikis su 45 naudingumo balais pasiekė ir lygos sezono rekordą. Prieš tai geriausias rezultatas priklausė Aurelijui Pukeliui, surinkusiam 43 balų efektyvumą.

Visgi N. Mineikio traukiamas „Neptūnas-Akvaservis“ svečiuose per pratęsimą 84:97 nusileido Joniškio „Delikatesui“.


Netoli trigubo dublio. Joniškio „Delikateso“ gynėjui Justinui McCarthurui susitikime su Klaipėdos klubu iki trigubo dublio pritrūko dviejų atkovotų kamuolių. Amerikietis per 38 minutes pelnė 12 taškų, sugriebė 8 kamuolius bei atliko 11 rezultatyvių perdavimų, o tokie rodikliai padėjo surinkti 22 naudingumo balus.

Sugrįžimas. „Telšiai“ tik penktadienį po beveik dviejų savaičių pertraukos grįžo į treniruotes, o šeštadienį jau stojo į kovą su Šilalės „Lūšimi“. Telšiuose vykusiame susitikime šeimininkai triumfavo 88:70 ir iškovojo ketvirtąją pergalę. Nugalėtojams Gytis Sirutavičius surinko 18 taškų.

Taiklumas. „Šilutės“ vidurio puolėjas Kahlilas Thomasas dvikovoje su Vilniaus „Perlu Energija“ puikiai išnaudojo savo progas. Aukštaūgis per 37 minutes surinko 24 taškus (12/14 dvit.), atkovojo 13 ir perėmė 3 kamuolius, atliko 3 rezultatyvius perdavimus ir surinko 34 naudingumo balus.


Amerikietis pataikė net 86 proc. dvitaškių. „Šilutė“ laimėjo trečią kartą šį sezoną, o „Perlas Energija“ suklupo ketvirtą kartą iš eilės.





NKLyga.lt

Video rekomendacijos: