Oficialu: „Siemens“ arena keičia pavadinimą į „Avia Solutions Group“ areną

Asgarena.lt nuotr.

Verslininko Gedimino Žiemelio kontroliuojamai bendrovei „DG21“ įsigijus Vilniaus „Siemens“ areną valdančią įmonę, naujieji savininkai nusprendė, kad ji nuo šiol vadinsis „Avia Solutions Group“ arena.



Įmonė ketvirtadienį paviešino vizualizacijas, kaip atrodys naujasis arenos logotipas ir pavadinimas. „Vyksta iškabos montavimo darbai“, – BNS ketvirtadienį sakė „DG21“ atstovė Vilma Vaitiekūnaitė. Pasak jos, sutartis su „Siemens“ dėl arenos pavadinimo buvo pasibaigusi dar iki sandorio. Arena Vilniuje duris atvėrė 2004 metais.

Į nekilnojamojo turto projektus investuojanti „DG21“ spalį pasirašė sutartį dėl „Siemens“ areną valdančios įmonės „Universali arena“ ir dar trijų grupės įmonių įsigijimo.

Primename, kad anksčiau buvo nuskambėję pranešimai, kad verslininkas planuoja gerokai atnaujinti pačią areną. Verslininko noras - atlikti rekonstrukcijas, po kurių bus ne tik gerokai praplėstas vietų skaičius, tačiau ir pagerinti arenos akustiniai sprendimai. Taip bus siekiama susigrąžinti geriausios arenos Lietuvoje vardą iš kauniečių.

Šiuo metu „Siemens“ arena talpina apie 10 tūkst. žiūrovų.



Taip pat G. Žiemelio ėjimas susijęs ir su ambicijomis Vilniuje valdyti krepšinio komandą.

Tiesa, verslininkas 2019–2020 m. sezoną buvo įvardijamas kaip galimas Vilniaus „Ryto“ pirkėjas. Panašu, kad šis sandoris neįvyks, mat verslinikas sostinėje ruošiasi kurti visiškai naują krepšinio darinį.

Krepsiniozinios.lt žiniomis, naujas klubas Vilniuje gali atsirasti trejų metų laikotarpyje

2019-aisiais „Top“ žurnalo sudarytame 500 turtingiausių Lietuvos žmonių reitinge G. Žiemelis užėmė trečiąją vietą, o jo turtas buvo įvertintas 630 mln. eurų.





Asgarena.lt ir Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: