R. Seibutis: dabartinį „Žalgirio“ rezultatą vertinčiau kaip vidutinį

Praėjusią savaitę į Kauną trumpam grįžęs „auksinis berniukas“ Šarūnas Jasikevičius su visa Barselonos miesto kompanija vietiniams sukėlė dviprasmiškus jausmus – šypsenas ir ankstesnių metų gražius bendrus prisiminimus greitai pakeitė klampios ir „Žalgiriui“ jau šeštu pralaimėjimu iš eilės tapusios Eurolygos rungtynės. Apie kritusią „Žalgirio“ žaidimo kreivę, pralaimėjimų priežastis ir esamą komandos potencialą savo mintimis pasidalino Renaldas Seibutis, kuris šiuo metu ne tik stengiasi pabaigti trenerio mokslus, bet ir su pasimėgavimu seka aukščiausio lygio Eurolygos kovas.



Rezultatas galėtų būti geresnis

Paprašius buvusio „Žalgirio“ bei ilgamečio Lietuvos rinktinės žaidėjo apibendrinti „Žalgirio“ dabartinį pergalių ir pralaimėjimų santykį Eurolygoje (5 pergalės ir 7 pralaimėjimai), R. Seibutis įžvelgė tiek pozityvių, tiek negatyvių dalykų.

„Kaip žinia, 2020-ieji mums visiems yra tikri išbandymų metai, tad džiaugiuosi apskritai galimybe stebėti aukščiausio lygio Eurolygos kovas ir taip praskaidrinti pandemijos sukaustytus laisvesnius vakarus. Žvelgiant į „Žalgirio“ rezultatą, jį vertinčiau kaip vidutinį – dideliu papildomu iššūkiu kiekvienose varžybose dabar tampa koronaviruso supančiotos kelionės, kenčiantys treniruočių procesai bei sunkiai prognozuojama žaidėjų sveikata.  Atsižvelgiant į tai, turimi rezultatai gal ir logiški, tačiau visada norėtųsi dar geriau“ – sakė R. Seibutis.


Paklaustas apie ilgą „Žalgirio“ pralaimėjimų seriją, R. Seibutis išskyrė ne vieną to priežastį: „Kelios rungtynės „Žalgiriui“ išties nepavyko, dar sukrito keli stiprūs varžovai iš eilės. Kartais pritrūksta tiesiog sėkmės, kelių smulkių detalių, pataikytų laisvų metimų ir taip netikėtai gaunasi ilga pralaimėjimų serija. Tokia krepšinio specifika – visada norisi sustabdyti akimirką, kai esi geros formos, bet dar tik gruodžio vidurys ir daugybė rungtynių priešaky, o komanda daro išvadas ir akivaizdžiai gerina žaidimą“.

M. Schilerio įtaka

Kaip teigia R. Seibutis, vyriausiasis treneris M. Schileris yra naujas veidas Eurolygoje ir kiekvienam naujam treneriui reikia priprasti prie tokio įtempto rungtynių grafiko, prie treniruočių specifikos ir prie Eurolygos krepšinio lygio. Taip pat ilgo sezono metu būtina protingai paskirstyti žaidimo laiką tiek Eurolygoj, tiek LKL – kad visi žaidėjai būtų įtraukti ir krūviai būtų subalansuoti.

„Svarbiausia, kad treneris turi savo braižą ir aiškią strategiją. Žinoma, kartais pasitaiko ir taktinių klaidų, juk treneris yra Eurolygos naujokas, tačiau šiame lygyje visi daro puikias varžovų analizes ir tiksliai įvertina stipriąsias bei silpnąsias priešininko puses“ – pasakojo pašnekovas.

Anot pasaulio čempionato bronzininko, tikrai galima išskirti „Žalgirio“ akiai gražų puolimą, tačiau gynyba galėtų būti stipresnė: „Kiekvienas strategas turi savo viziją ir tai nulemia vienokį ar kitokį žaidimo stilių, kuris turi savų pliusų ir minusų. Šiais metais „Žalgirio“ žaidimo skiriamasis bruožas – geras puolimas. Svarbiausia, kad komanda mato išlendančias problemas ir, akivaizdu, daro išvadas. Dėl to neabejoju, kad ateity bus tik geriau ir pergalių bus daugiau“ – sakė R. Seibutis.

Paklausus, ar tokio „Žalgirio“ tobulėjimo tempo gali užtekti patekimui į „Top 8“, pašnekovas patarė neskubėti: „Top 8“ dar labai toli ir iš patirties galiu pasakyti, kad svarbiausia krepšinyje žiūrėti tik į vienas būsimas varžybas ar treniruotę. Faktas, kad negalima pamesti to momento, kai viskas galutinai spręsis, bet žinant puikią ir atsidavusią „Žalgirio“ organizaciją, kokius šiam sezonui žaidėjus pavyko įsigyti ir gerėjantį žaidimą, manau, jie turi tam potencialą.“

Akistata su „Panathinaikos“


Nors „Betsafe“ krepšinio ekspertai mato 56 proc. „Panathinaikos“ pergalės tikimybę,  R. Seibučio nuomone, šiose varžybose „Žalgiris“ turi visus instrumentus nugalėti: „Svarbiausia – tinkamas nusiteikimas ir kad žaidėjai eitų kaip į karą. Namų darbus pasidaro visi, bet dažnai laimėtoją nusprendžia tai, kas pasiruošęs atiduoti varžybose visą save ir galvoje skamba šūkis: „kovok ir nugalėk“. Nors pradžioje „Panathinaikos“ sekėsi nekaip, jie rodo vis geresnį krepšinį ir jų kreivė kyla vis aukštyn. Tai varžovas, kuris būna pavojingas visais laikais ir siekia tik aukščiausių tikslų – ar bendri rezultatai geresni, ar prastesni, bet jie vis tiek yra „Panathinaikos“.





Betsafe

Video rekomendacijos: