NKL apžvalga: įspūdingas „CBet“ trio, A. Pukelio šėlsmas ir fantastiškas M. Kumpio dėjimas (VIDEO)

NKL – VIKINGLOTTO sužaista dar viena savaitė, kurioje ir vėl pavyko išvengti ryškios COVID-19 įtakos – buvo sužaista net 14 rungtynių, o saviizoliacijoje yra vienintelė Vilkaviškio „Perlo“ ekipa.



Apie visus savaitės įvykius skaitykite tradicinėje savaitės apžvalgoje.

Pergalių serija. Jonavos „CBet“ iškovojo jau dešimtą pergalę iš eilės ir šiuo metu NKL – VIKINGLOTTO fiksuoja ilgiausią seriją. Virginijaus Šeškaus auklėtiniai pralaimėjo tik pirmąjį mačą Šilutėje.

Antra ilgiausia pergalių serija šiuo metu priklauso Šakių „Vyčiui“ ir Palangos „Kuršiams“, kurie laimėjo po du sykius paeiliui.


Pirmoji pergalė. Mažeikių „Ereliai“ pirmąjį laimėjimą šį sezoną NKL – VIKINGLOTTO iškovojo tryliktuoju bandymu. Dariaus Dimavičiaus auklėtiniai šeštadienį namuose 88:83 palaužė Klaipėdos „Neptūną-Akvaservis“. Nugalėtojams Andrius Gaidys surinko 19 taškų ir 12 rezultatyvių perdavimų, Augustinas Venckus pataikė 5 tritaškius bei įmetė 21 tašką. Iš viso rungtynėse mažeikiškiai smeigė 15 tritaškių iš 29 (52 proc.).

NKL – VIKINGLOTTO liko tik viena nelaimėjusi komanda. Tai – devynis kartus suklupusi Šilalės „Lūšies“ ekipa.

Debiutas. Joniškio „Delikateso“ komandoje solidžiai debiutavo 26-erių 196 cm ūgio puolėjas Devinas Johnsonas. Kanadietis per du mačus užfiksavo 18 taškų, 3,5 atkovoto ir perimto kamuolio bei 1,5 rezultatyvaus perdavimo vidurkius.

Dėjimas. „Gargždų“ komandos puolėjas Modestas Kumpys pademonstravo įspūdingą dėjimą, kai mače su „Delikatesu“ į krepšį įkrovė ore apsisukus 360 laipsnių kampu.



15 minučių. Aurelijui Pukeliui dvikovoje su Mažeikių „Ereliais“ prireikė vos 15 minučių, kad surinktų net 33 naudingumo balus. Centras spėjo pelnyti 24 taškus (7/7 dvit., 2/2 trit., 4/4 baudų), atkovoti 4 ir perimti 2 kamuolius, atlikti 2 rezultatyvius perdavimus ir išprovokuoti 5 pražangas.

A. Pukelis šį sezoną vidutiniškai renka po 25,3 naudingumo balo ir pagal šį rodiklį lygoje užima pirmąją vietą.


Nesustabdomas. Vilniaus „Perlą Energiją“ į pergalę prieš Šilalės „Lūšį“ vedė Martynas Pacevičius, kuris per 32 minutes pelnė 23 taškus (6/9 dvit., 2/2 trit., 5/7 baudų), atkovojo 11 ir perėmė 1 kamuolį, atliko 5 rezultatyvius perdavimus, blokavo 2 metimus, išprovokavo 7 pražangas bei surinko 37 naudingumo balus.

Per pastarąsias trejas rungtynes 23-ejų puolėjas vidutiniškai įmeta po 25 taškus, sugriebia po 9 kamuolius bei renka po 33 naudingumo balus.

Sugrįžimas. Palangos „Kuršiai“ sulaukė dėl traumos pusantro mėnesio nežaidusio Lauryno Mikalausko. Vidurio puolėjas mače su Šilalės „Lūšimi“ per 20 minučių surinko 16 taškų (7/12 dvit., 2/5 baudų), 5 atkovotus ir 2 perimtus kamuolius, o jo ekipa išvykoje laimėjo 80:72.


Pratęsimas. „Telšių“ ir „Vyčio“ dvikovoje 40 minučių neužteko – per pratęsimą Šakių komanda svečiuose triumfavo 82:78. Nugalėtojų gretose išsiskyrė 28 taškus (9/14 dvit., 2/3 trit., 4/4 baudų) ir 35 naudingumo balus surinkęs Aurelijus Pukelis, Darjušas Lavrinovičius pridėjo 23 taškus (9/14 dvit.) ir 9 sugriebtus kamuolius.

Nutraukė. Kauno „Žalgirio-2“ penkių pergalių seriją nutraukė Molėtų „Ežerūnas-Atletas“, kuris savoje aikštėje kauniečių ekipą įveikė 91:80. Modestas Žaunieriūnas ir Ignas Juškevičius surinko po 18 taškų, 17 pridėjo Evaldas Džiaugys, o Deividas Kumelis įsirašė dvigubą dublį – 10 taškų ir 12 rezultatyvių perdavimų.

Trio. Jonavos „CBet“ komandos trio Darius Tarvydas, Ignas Labutis ir Gediminas Žalalis dvikovoje su Joniškio „Delikatesu“ kartu surinko 90 naudingumo balų. Darius Tarvydas buvo naudingiausias – jis pelnė 25 taškus (6/9 dvit., 4/7 trit.), atkovojo 10 kamuolių bei įsirašė 32 naudingumo balus.


Rezultatyviausiai žaidęs Gediminas Žalalis surinko 27 taškus (10/15 dvit., 7/7 baudų) ir 28 naudingumo balus. Ignas Labutis pagal rezultatyvumą atsiliko nuo komandos draugų (16 taškų, 7/8 dvit.), bet puolėjas atkovojo 8 ir perėmė 3 kamuolius, atliko 4 rezultatyvius perdavimus ir iš viso surinko 30 naudingumo balų.

Savaitės rungtynės. „Šilutės“ ir Marijampolės „Sūduvos-Mantingos“ mūšis padovanojo dramą iki paskutinių sekundžių. Dar likus 28 sekundėms Šarūnas Beniušis pataikė vieną baudą iš dviejų ir rezultatą išlygino (66:66), o tuomet marijampoliečiai prasižengė prieš Mindaugą Stašį.

Jis irgi pataikė tik vieną baudą, bet šilutiškiai išsaugojo kamuolį, o Kahlilas Thomasas pelnė du taškus su pražanga. Galiausiai Šarūnas Beniušis „Sūduvos-Mantingos“ deficitą sumažino iki 2 taškų, bet Mindaugas Stašys pataikė abi baudas ir garantavo „Šilutės“ triumfą.





NKLyga.lt

Video rekomendacijos: