NKL: įspūdinga „Sūduvos-Mantingos“ pergalė, L. Mikalausko šėlsmas ir artėjanti kulminacija

NKL: įspūdinga „Sūduvos-Mantingos“ pergalė, L. Mikalausko šėlsmas ir artėjanti kulminacija

Marijampolės „Sūduvos-Mantingos“ pergalė 63 taškais, vietas atkrintamosiose užsitikrinusios ir šansų patekti į aštuntfinalį nebeturinčios komandos, galingos Lauryno Mikalausko rungtynės – tai ir dar daugiau – tradicinėje NKL – VIKINGLOTTO savaitės apžvalgoje.



Įspūdinga pergalė. Marijampolės „Sūduva-Mantinga“ šeštadienį net 63 taškais sutriuškino Joniškio „Delikateso“ klubą. Paskutinį ketvirtį marijampoliečiai laimėjo net 34:4. Joniškio ekipa vertėsi 7 žaidėjais – ekipai nepadėjo rezultatyviausi komandos žaidėjai Šarūnas Kulevičius ir Ja'wanas Davisas.

Dviženklį taškų skaičių pelnė septyni „Sūduvos-Mantingos“ krepšininkai, o rezultatyviausiai žaidė 17 taškų įmetęs ir 11 sugriebtų kamuolių pridėjęs Edvinas Jezukevičius.

Užsitikrino. Jau devynios NKL – VIKINGLOTTO komandos užsitikrino vietas atkrintamosiose. Komandoms sužaidus po 28 rungtynes, keturi stipriausi klubai pateks į tiesiai į ketvirtfinalį, o 5-12 vietose liksiančios ekipos žais aštuntfinalyje.


Pergalių serijos. Šiuo metu ilgiausias pergalių serijas fiksuoja trys aukščiausiose vietose esančios komandos. Jonavos „CBet“ (19-2) ir Marijampolės „Sūduva-Mantinga“ (18-6) laimėjo po penkis kartus iš eilės, o Šakių „Vytis“ (17-5) triumfavo keturis sykius paeiliui. Nė viena kita komanda šiuo metu nėra laimėjusi dukart iš eilės.

Nepateks. Mažeikių „Ereliai“ (6-21) ir Šilalės „Lūšis“ (2-24) nebeturi šansų patekti į NKL – VIKINGLOTTO atkrintamąsias. Mažeikiškiai paskutines rungtynes sužais šį ketvirtadienį, o „Lūšis“ – kitą antradienį.

Šansas. Tryliktoje vietoje esantis Joniškio „Delikatesas“ (7-18) dar turi šansų prasibrauti į atkrintamąsias. Ši ekipa dar sužais trejas rungtynes, o nuo 12 pozicijos, kurioje yra Molėtų „Ežerūnas-Atletas“ (9-16), ekipa atsilieka dviem laimėjimais.

„Delikatesas“ šią savaitę sužais su Palangos „Kuršiais“, „Ežerūnu-Atletu“ ir Marijampolės „Sūduva-Mantinga“.

Dominuojantis. Palangos „Kuršių“ komandos vidurio puolėjas Laurynas Mikalauskas su Mažeikių „Ereliais“ sužaidė įspūdingas rungtynes. Per 25 minutes palangiškis spėjo pelnyti 23 taškus (10/13 dvit., 3/4 baudų), atkovoti 17 kamuolių, atlikti 5 rezultatyvius perdavimus, išprovokuoti 5 pražangas bei surinkti 42 naudingumo balus. Pastarasis rezultatas krepšininkui šį sezoną yra geriausias.

Nutraukė. „Šilutės“ komanda savo penkių nesėkmių seriją nutraukė Kaune, kuriame šeštadienį lygos savaitės rungtynėse 74:69 palaužė Kauno „Žalgirį-2“. Nugalėtojams Ernestas Sederevičius surinko 20 taškų ir pridėjo 9 atkovotus kamuolius, o Valdas Vasylius įmetė 19 taškų, atkovojo 13 kamuolių bei surinko 29 naudingumo balus. „Šilutė“ pataikė tik 1 tritaškį iš 19 (5 proc.).

Išbarstė. Jonavos „CBet“ dvikovoje su „Gargždais“ antrąjį kėlinį laimėjo 32:12, o trečiojo kėlinio pradžioje pirmavo net 25 taškais (63:38). Visgi „Gargždai“ trauktis neketino. Eriko Kubiliaus kariauna kėlinį užbaigė 24:6 ir rungtynių likimas sprendėsi lemiamame ketvirtyje – 62:69.


Likus žaisti 3 minutes Mantas Ruikis sumažino gargždiškių atsilikimą iki 4 taškų (80:84), tačiau Igno Labučio ir Tomo Delininkaičio tritaškiai neleido svečiams dar labiau priartėti ir „CBet“ pasiekė pergalę 99:86.

Dramatiškos pergalės. Joniškio „Delikatesas“ praėjusią savaitę pasiekė dvi itin dramatiškas pergales. Iš pradžių ekipa po Žilvino Petraičio pergalingo metimo triumfavo Šilutėje, o kitose rungtynėse namie lemiamu metu apsigynė ir 64:63 palaužė Šilalės „Lūšį“.

Dar viena dramatiška mačo pabaiga užfiksuota Molėtuose, kur iki mačo pabaigos likus 19 sekundžių Modestas Žaunieriūnas smeigė tritaškį ir „Ežerūnui-Atletui“ išplėšė pergalę 81:80 prieš „Lūšį“.


Atsisveikino. Joniškio „Delikateso“ komanda atsisveikino su amerikiečiu Ja'wanu Davisu, kuris per 9 rungtynes vidutiniškai pelnė po 19 taškų.





NKlyga.lt

Video rekomendacijos: