NKL: naujas Lietuvos rekordas ir aiškios atkrintamųjų komandos

NKL: naujas Lietuvos rekordas ir aiškios atkrintamųjų komandos

Naujas Lietuvos rekordas, paaiškėjusios atkrintamųjų komandos, Jonavos „CBet“ ir Marijampolės „Sūduvos-Mantingos“ pergalių serijos – tai ir daugiau – tradicinėje NKL – VIKINGLOTTO savaitės apžvalgoje.



Lietuvos rekordas. Įspūdingai tritaškius pataikęs Šakių „Vytis“ antradienio vakarą užfiksavo naują profesionalių Lietuvos krepšinio lygų rekordą. NKL – VIKINGLOTTO „Vyčio“ klubas pataikė net 26 tritaškius ir pagerino ne tik lygos rekordą (23), bet ir apskritai visos Lietuvos.

LKL geriausias įmestų tritaškių rezultatas priklauso Kauno „Žalgiriui“, kuris stipriausioje šalies lygoje 2004 metais pataikė 23 tolimus metimus. Geresnio rezultato nebuvo ir Regionų krepšinio lygoje, kurioje daugiausiai tritaškių yra įmetęs Vilniaus „Rytas-MRU-VKM“ (24). Tai klubas padarė 2016 metais. „Vytis“ antradienio rungtynėse su Vilkaviškio „Perlu“ įmetė 26 tritaškius iš 43 (60 proc.) ir pasiekė pergalę 120:97.

„Atrodė lyg NBA stiliaus rungtynės, ir mums varžovai nemažai primetė, ir mes jiems. Gerai, kad abi komandos tinklelio nesuplėšė“, – svetainei „nklyga.lt“ sakė „Vyčio“ treneris Erikas Kučiauskas.


Atkrintamosios. Praėjusią savaitę paaiškėjo visos 12 komandų, kurios pateks į NKL – VIKINGLOTTO atkrintamąsias varžybas. Kovas po reguliariojo sezono jau baigė Mažeikių „Ereliai“ ir Joniškio „Delikatesas“, o Šilalės „Lūšis“ sužais dar vienerias rungtynes.

„Ereliai“ per 28 rungtynes laimėjo 6 kartus, o „Delikatesas“ pasiekė septynias pergales.

Ketvirtfinalis. Jonavos „CBet“, Marijampolės „Sūduva-Mantinga“ ir Šakių „Vytis“ jau užsitikrino tiesioginį kelialapį į ketvirtfinalio etapą. Arti jo yra ir „Telšiai“, kurie šiuo metu nuo ketvirtoje vietoje esančių Kauno „Žalgirio-2“ krepšininkų atsilieka viena pergale, bet telšiškiai dar sužais keturis mačus, o žalgiriečiai jau baigė reguliarųjį sezoną.

5-12 vietose liksiančios komandos atkrintamąsias pradės nuo aštuntfinalio.


Serija. Jonavos „CBet“ laimėjo jau aštuntąjį kartą iš eilės ir su 22 pergalėmis per 24 rungtynes tvirtai pirmauja lygoje. Praėjusią savaitę „CBet“ per trejas rungtynes sykį pelnė 100 taškų ir dukart buvo arti to – įmetė 99 ir 95 taškus. „CBet“ su 92,6 taško vidurkiu pirmauja NKL – VIKINGLOTTO.

Lyderiai. Marijampolės „Sūduva-Mantinga“ laimėjo septintą sykį iš eilės ir NKL – VIKINGLOTTO užima antrą vietą (20-6). Nuo jų viena pergale atsilieka trečioje vietoje esantys „Vyčio“ krepšininkai (19-6).

Su gimtuoju miestu. Iš Šilalės kilęs Linas Lekavičius geriausias savo rungtynes NKL – VIKINGLOTTO sužaidė prieš Šilalės „Lūšį“. Krepšininkas su 27 taškais (6/9 dvit., 4/8 trit., 3/3 baudų) ir 42 naudingumo balais pasiekė savo rekordus. Įžaidėjas taip pat surinko 7 atkovotus ir 3 perimtus kamuolius, 5 rezultatyvius perdavimus ir 8 išprovokuotas pražangas.

100. Šilalės „Lūšis“ pirmą kartą klubo istorijoje žaidžiant NKL – VIKINGLOTTO pelnė 100 taškų. Šilališkiai 101:82 svečiuose įveikė „Šilutę“ ir pasiekė trečiąją pergalę. Paskutinėse sezono rungtynėse „Lūšis“ žais su Šakių „Vyčiu“.


Įspūdinga kova. Šakių „Vyčio“ rungtynėse vėl užfiksuotas pratęsimas, kuriame šakiškiai darsyk patyrė nesėkmę. Šįkart Eriko Kučiausko auklėtiniai po 45 minučių kovos pripažino Palangos „Kuršių“ pranašumą (92:93).

Pratęsimą uraganiškai pradėję šakiečiai likus 2 minutėms susikrovė 7 taškų pranašumą (89:82). Vis dėlto „Kuršiai“ baltos vėliavos kelti neketino, atsakė atkarpa 11:1 ir likus 12 sekundžių po Mantvydo Žukausko baudų metimų pirmavo 93:90.

Netrukus taktine pražanga sustabdytas Šarūnas Vingelis realizavo abi baudas (92:93), kitoje pusėje Roberto Keliačiaus ranka sudrebėjo abu kartus ir likus 3 sekundėms „Vytis“ turėjo šansą išplėšti pergalę, tačiau Mindaugo Stašio metimas iš vidurio aikštės tikslo nepasiekė.


Nugalėtojams Taurantas Tamošiūnas pelnė 21 tašką (4/7 trit.), o pralaimėjusiems Darjušas Lavrinovičius surinko 22 taškus, 10 atkovotų kamuolių ir 32 naudingumo balus.

GRĮŽO. Po dviejų savaičių pertraukos į aikštę grįžę „Telšiai“ iškovojo tris pergales paeiliui ir dabar pakilo į penktąją vietą. Telšiškiai sulaukė ir savo puolėjo Ovidijaus Kaminskio, kuriam medikai leido žaisti anksčiau nei planuota.

Antros pusės. Po dviejų kėlinių Molėtų „Ežerūnas-Atletas“ pirmavo 38:33, bet to komandai buvo maža. Antrą rungtynių pusę Šakių „Vytis“ laimėjo net 52:22 ir pasiekė užtikrintą pergalę.


Panaši situacija užfiksuota ir Palangoje, kur po dviejų kėlinių „Kuršiai“ užtikrintai valdė situaciją – buvo priekyje 12 taškų persvara (45:33). Visgi trečiąjį kėlinį Vilkaviškio „Perlas“ laimėjo 28:13, antrąją rungtynių pusę – 59:42 ir šventė pergalę.

Rekordas. „Šilutės“ komandoje Valdas Vasylius pasiekė asmeninį rezultatyvumo rekordą, bet to jo ekipai neužteko – ji namuose 85:91 nusileido Kauno „Žalgiriui-2“. V. Vasylius per 31 minutę pelnė 33 taškus (11/14 dvit., 2/5 trit., 5/5 baudų), atkovojo 5 kamuolius, atliko 2 rezultatyvius perdavimus ir surinko 36 naudingumo balus.

Tai buvo rezultatyviausios ir naudingiausios puolėjo rungtynes karjeroje NKL – VIKINGLOTTO.





NKLyga.lt

Video rekomendacijos: