25 metus krepšinio srityje minėsiantys broliai Lavrinovičiai: trenerių darbo neatsisakytume

25 metus krepšinio srityje minėsiantys broliai Lavrinovičiai: trenerių darbo neatsisakytume

Prieš 25 metus krepšininkų karjerą pradėję broliai Darjušas ir Kšištofas Lavrinovičiai rudenį atšventė 41-ąjį gimtadienį ir pamažu pradeda mąstyti apie profesionalios karjeros pabaigą. Nepaisant to, dvyniai teigia, jog krepšinio trenerių darbo galimai neatsisakytų, jei sulauktų įdomaus pasiūlymo.



„Žmonės mums yra sakę, kad galėtume būti treneriais, tačiau kol kas apie tai negalvojame. Visgi, pakalbėjus su tokiais treneriais, kaip Rimas Kurtinaitis ar Erikas Kučiauskas – visi sako, kad niekada negalvojo, jog taps treneriais. Taip ir mes. Jeigu bus kažkoks pasiūlymus ar mums įdomus projektas, tai kodėl gi ne?“ – teigė praėjusią vasarą Lietuvos sporto universitete magistrantūros studijas baigę krepšininkai.

2019–2020 m. sezone broliai Lavrinovičiai rungtyniavo Londono Sičio „Royals“ komandoje, tačiau klubas bankrutavo ir be darbo likę krepšininkai grįžo į tėvynę, kur šiuo metu žaidžia Šakių „Vyčio“ klube. Dvyniai teigia, kad per 25-erius karjeros metus pasikeitė ne tik jie, bet ir pats krepšinis.

„Nuo tada, kai pradėjome žaisti krepšinį, žaidimas tapo taktiškesnis, greitesnis, mobilesnis ir galbūt netgi laisvesnis. Į Europą ateina amerikietiškas krepšinio stilius, kuris būtų patrauklesnis akiai ir paremtas atletiškumu bei žaidimu vienas prieš vieną, o ne fiziškumu kaip mūsų laikais“, – teigė Lavrinovičiai.


„Pažiūriu, kaip elgiasi jaunimas, ir atrodo, kad visi yra profesionalai, su savimi nešiojasi „rollerius“, gumytes, vitaminus, gėrimus atsigauti... O ką mes gėrėm? Mūsų fizinio pasirengimo treneris sakydavo, jog po varžybų arba sunkios treniruotės būtinai reikia išgerti po bokalą arba du alaus, kad „atstatytum“ skysčius. Dvidešimtmečiui „bokalas arba du“ reiškia žalią šviesą, kad reikia gerti...“ – su šypsena prisimena broliai.

Darjušas ir Kšištofas interviu metu pasidalijo ir smagiais prisiminimais iš vaikystės. Krepšininkai teigia, kad augdami tėvų akyse buvo „tikri angeliukai“, tačiau prie draugų tapdavo tikromis padaužomis, dėl to vieną kartą sulaukė skundų iš kaimynų.

„Buvome labai geri vaikai, jei šalia mūsų yra suaugusiųjų, tikri angeliukai. Bet jei nebūdavo, tuomet susidedam su draugais, ir viskas... Tiesiog norėjome pritapti prie „chebros“. Pamenu, kai mums buvo 14 metų, tėvai išvažiavo kažkur trims dienoms ir mus pirmą kartą paliko vienus namuose. Tėvai grįžo, ir kaimynai pradėjo skųstis, kad garsiai groja muzika, draugų pilna, iš balkono kiaušiniais ir obuoliais mėto... Tėvai sako: „Jūs suklydote, mūsų vaikai tikrai taip negalėjo!“ Taip tėvai kaimynais ir nepatikėjo“, – prisiminimais dalijosi krepšininkai.

Pastaruoju metu prekės ženklą „LavTwins“ vystantys broliai Lavrinovičiai save pristato kaip aukščiausius dvynius pasaulyje, tačiau sklinda gandai, kad JAV krepšininkai dvyniai Brookas ir Robinas Lopezai yra aukštesni. Lavrinovičiai norėtų aukščiausiais būti pripažinti oficialiai, bet broliai Lopezai juos ignoruoja.

„Teisiškai negalime sakyti, jog esame aukščiausi dvyniai, nes tai nėra patvirtinta. Yra vieni dvyniai, kurie turi galimybę būti aukščiausi, ir mes labai norėjome matuotis oficialiai, bet jie atsisako, ignoruoja mus ir nenori matuotis. Jeigu jie nenori, vadinasi, bijo, o jei bijo, vadinasi, pralaimėjo. Ir mes, kaip nugalėtojai, galime sakyti, jog esame aukščiausi dvyniai pasaulyje“, – situaciją paaiškino Darjušas.

Kodėl brolių Lavrinovičių žmonoms nepatinka nusifotografuoti su jais gatvėje prašančių žmonių dėmesys, kurioje užsienio šalyje dvyniams labiausiai patiko gyventi ir kodėl dabar žaidžia Šakių „Vyčio“ klube – sužinosite jau šį sekmadienį 20.45 val. laidoje „Mano pramogos VEIDAI“ tik per DELFI TV.





Alfa.lt

Video rekomendacijos: