„Žalgiris International Youth Camp“ stovykla vyks dviejuose užsienio miestuose

„Žalgiris International Youth Camp“ stovykla vyks dviejuose užsienio miestuose

Praėjusią vasarą pirmą kartą „Žalgiris Youth Camp“ stovyklą surengęs Kauno „Žalgirio“ klubas projektą vystys ir toliau bei pakels jį į naują lygį.



„Žalgirio“ jaunimo programa šią vasarą išplauks į tarptautinius vandenis, kadangi stovyklos bus surengtos Rumunijoje ir Estijoje.

Pirmoji stovykla birželio 28 – liepos 3 dienomis bus surengta šiaurinėje Rumunijos dalyje esančiame Tirgu Murešo mieste. Čia galimybės tobulėti bus suteiktos 2005–2007 metais gimusiems jaunuoliams.

Komandines, atletinio rengimo ir individualių įgūdžių tobulinimo treniruotes stovyklos metu ves „Žalgiris-2“ ir „Žalgiris-3“ treneriai, kurie taip pat supažindins dalyvius su Kauno „Žalgirio“ organizacijos jaunimo ugdymo pagrindais bei ves įvairias paskaitas.


Tuo metu Estijoje „Žalgiris International Youth Camp“ stovykla liepos 20 – liepos 23 dienomis vyks Tartu mieste, o joje dalyvauti galės 2004–2008 metais gimę jaunuoliai.

Estijoje stovyklos dalyvių laukia tokia pati programa kaip ir Rumunijoje, tačiau kartu paskaitas ves ir Estijos specialistai. Tiek Rumunijoje, tiek Estijoje tobulėti galės ir šių šalių krepšinio treneriai.

Ankstesniais metais „Žalgiris Youth Camp“ stovykla vyko Kaune. Čia taip pat buvo organizuojama krepšinio profesionalams pasirengti artėjančiam krepšinio sezonui skirta „Žalgiris Professional Camp“ stovykla, o dar anksčiau —„Žalgiris Talent Camp“ stovykla.

Prieš trejus metus Danijoje buvo surengta „Žalgiris Invitational Camp“ stovykla, kurioje treneriai iš Lietuvos dirbo su jaunaisiais šios šalies krepšininkais, o vėliau beveik 50 danų, tarp kurių ir šios šalies krepšinio rinktinės treneris Erezas Bittmanas, viešėjo stovykloje Kaune.





Zalgiris.lt

Video rekomendacijos: