2022 metai paskelbti Lietuvos krepšinio šimtmečio metais

2022 metai paskelbti Lietuvos krepšinio šimtmečio metais

FIBA nuotr.

Seimas priėmė Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos nario Audriaus Petrošiaus įregistruotą pasiūlymą ir 2022-uosius paskelbė Lietuvos krepšinio šimtmečio metais.

Anot idėjos autoriaus, taip bus pagerbiama ši sporto šaka ir ją puoselėjantys žmonės.

„Džiaugiuosi, kad pavyko įtikinti kolegas palaikyti nutarimo projektą, nes proga tikrai neeilinė. Neskirstau sporto šakų į svarbias ir mažiau svarbias, gerbiu visų sporto šakų bendruomenes, tačiau tinkamai neįprasminti Lietuvos krepšinio šimtmečio, sporto šakos, stiprinusios tautinę dvasią ir bendrystę bei garsinusios Lietuvos vardą visame pasaulyje, būtų nuodėmė. Nuoširdžiai tikiuosi, kad šia ypatinga proga Lietuvos vyrų krepšinio rinktinę lydės sėkmė 2022-ųjų Europos krepšinio čempionate“, – kalbėjo projektą iniciavęs Seimo narys A. Petrošius.



Pasak vieno iš iniciatyvos palaikytojų, Seimo TS-LKD frakcijos nario Andriaus Kupčinsko, simboliška, kad būtent Kaune artėjant Lietuvos krepšinio šimtmečiui atsirado naujas objektas – „Krepšinio namai“, Seimo narys taip pat atkreipė dėmesį į būtinybę šia proga išreikšti padėką visai krepšinio sporto bendruomenei ir nepamiršti, kad pandemija palietė ir krepšinio sektorių bei pakvietė rasti sprendimus negautoms pajamoms už krepšinio bilietus kompensuoti.

„Atiduotume duoklę ir Steponui Dariui, kuris atvežė šią garbingą sporto šaką į Lietuvą, ir Arvydui Saboniui, kuris prieš dešimtmetį pradėjo rūpintis Lietuvos krepšinio šimtmečio įprasminimu. Šiuo metu Kaune jau pastatyti ir pradeda veikti šiai progai paminėti skirti „Krepšinio namai“, į kuriuos visi esate kviečiami. Be jokios abejonės, turime paminėti ir Joniškio krepšinio muziejų įrengusius entuziastus bei padėkoti jiems“, – sakė A. Kupčinskas.

Pasiūlymą taip pat palaikantis Seimo TS-LKD frakcijos narys Sergejus Jovaiša pasidžiaugė priimtu sprendimu ir negailėjo gerų žodžių, linkėdamas pergalių ateityje.





Krepsinionamai.lt

Video rekomendacijos: