Lietuvos krepšinio treneriai stoja ginti LSU apkaltintą R. Paulauską

Lietuvos krepšinio treneriai stoja ginti LSU apkaltintą R. Paulauską

Lietuvos krepšinio trenerių asociacija ketvirtadienį išplatino laišką, kuriame palaikomas Lietuvos sporto universiteto (LSU) kriminaliniais veiksmais apkaltintas krepšinio treneris, mokslininkas ir dėstytojas profesorius Rūtenis Paulauskas.



„Situacijos absurdiškumą atskleidžia faktas, kad būtent prof. Paulauskas, siekdamas kuo aukštesnės studijų kokybės, suteikė studentams savo turimą autorinę krepšinio treniravimo medžiagą iš Lietuvos krepšinio rinktinių ir klubų vadovavimo laikotarpio, kurioje gausu asmeninės informacijos bei asmeninių duomenų. Gavęs atleidimo pranešimą iš LSU, jis išsiėmė sau priklausančius failus iš nuotolinio mokymo sistemos, taip pasipriešinęs galimai neteisėtam LSU dėstytojų akademinės teisės varžymui. Šis veiksmas taip užrūstino LSU vadovybę, kad netgi pirmam prokurorui atsisakius kelti bylą pagal LSU pareiškimą, buvo surastas kitas, sutikęs pradėti baudžiamąjį persekiojimą pagal kitą baudžiamąjį straipsnį prieš jokių kriminalinių kėslų niekada neturėjusį krepšinio ekspertą", - rašoma Lietuvos krepšinio trenerių asociacijos (LKTA) prezidento Vydo Gedvilo pasirašytame laiške.

Jame teigiama, kad neapsikentę galimai neteisėtų Lietuvos sporto universiteto dėstytojų akademinių laisvių varžymo pastaruoju metu šią instituciją paliko ne vienas žinomas sporto ir krepšinio mokslininkas.

„Situacijos grėsmingumą ne tik prof. R. Paulauskui, tačiau ir visai Lietuvos švietimo sistemai, iliustruoja faktas, jog pagal kaltintojo logiką bet kuris Lietuvoje dirbantis dėstytojas ar mokslininkas, įkėlęs dėstomą medžiagą su asmeniniais duomenis į studentų nuotolinio mokymo sistemą ir po dėstymo ją išsiėmęs, gali sulaukti baudžiamojo persekiojimo. Ar suvokiama, kokią nepataisomą žalą šis precedentas jau padarė aukštojo mokslo studijų kokybei? Kaip elgsis dėstytojas žinodamas, jog už aukštesnės studijų kokybės siekį gali sulaukti kriminalinės bylos? Kokiais motyvais turi vadovautis valstybinis kaltintojas, sutikdamas šiuos veiksmus traktuoti kaip kriminalinio nusikaltėlio?" - dėstoma laiške.


Lietuvos krepšinis, rašoma kreipimesi, visais laikais buvo stiprus dėl tvirtų krepšinį kuriančių asmenybių, vienas tokių – ypatingą indėlį į krepšinio treniravimo mokslą ir naujoves įnešęs prof. Rūtenis Paulauskas. Lietuvos krepšinio trenerių bendruomenė tvirtai palaiko profesorių šiame nesuvokiamą institucinį agresyvumą prieš savo ilgametį darbuotoją demostruojančio LSU veiksmų kontekste.





Alfa.lt

Video rekomendacijos: