„Gargždai“ stiprinasi: į ekipą atvyksta M. Stašys („Sūduva-Mantinga“ išsaugojo E. Jezukevičių ir J. Nausėdą)

„Gargždai“ stiprinasi: į ekipą atvyksta M. Stašys („Sūduva-Mantinga“ išsaugojo E. Jezukevičių ir J. Nausėdą)

Dainius Lukšta / NKL nuotr.

Vasaros darbus tęsianti „Gargždų“ ekipa ir toliau stiprinasi. Gargždų klubas oficialiai paskelbė, kad prie komandos prisijungė 35-erių gynėjas Mindaugas Stašys.



M. Stašys praėjusį sezoną užbaigė Šakių „Vyčio“ komandoje, kurioje sužaidė 17 susitikimų ir fiksavo 9,8 taško, 3,9 rezultatyvaus perdavimo, 2,2 atkovoto kamuolio bei 10,9 naudingumo balo statistiką.

Krepšininkas sezoną pradėjo „Šilutėje“ ir bendra jo praėjusio sezono statistika siekė 12,6 taško, 4,4 rezultatyvaus perdavimo, 2,9 sugriebto kamuolio ir 13,8 naudingumo balo.

„Gargždų“ ekipą jau taip pat papildė Marius Runkauskas, komandoje lieka ir Mantas Ruikis.


***

Marijampolės „Sūduvos-Mantingos“ klubas pratęsė sutartis su dar dviem praeito sezono krepšininkais.

Vidurio puolėjui Edvinui Jezukevičiui tai jau bus ketvirtasis sezonas Suvalkijos sostinėje, o gynėjas Justas Nausėdas prie komandos prisijungė 2020 m. vasarą.

E. Jezukevičius 2020-2021 m. sezone vidutiniškai pelnė po 10,8 taško, atkovojo po 4 kamuolius. Puolėjas buvo antras naudingiausias komandoje – vidutiniškai rinko po 12,8 balo, o pagal baudos metimų taiklumą (87,2 proc.) buvo trečias visoje lygoje.

„Marijampolėje dar vienam sezonui pasilikau dėl to, jog šis klubas visada siekia aukščiausių tikslų, yra profesionalus bei stabilus finansiškai, – sakė puolėjas. – Privalumas yra ir tai, jog komandoje liko nemaža dalis žaidėjų iš praeito sezono. Tikiuosi įdomaus sezono.“

J. Nausėdas praėjusiame sezone vidutiniškai pelnė po 7 taškus ir rinko po 9,5 naudingumo balo. J. Nausėdas buvo ypač svarbi figūra ketvirtfinalio serijoje su Gargždų „Gargždais“ – visose rungtynės rinko bent po 15 naudingumo balų.

„Marijampolės klubas visada taikosi į aukščiausias vietas, kaip ir daugeliui krepšininkų man patinka laimėti ir kovoti dėl titulo, tad, kai gavau pasiūlymą likti, ilgai nedvejojau ir kontraktą pratęsiau“, – komentavo J. Nausėdas.


Marijampolės klubas šį tarpsezoninį pakeitė vyr. trenerį, kuriuo tapo Marius Kiltinavičius. „Sūduva-Mantinga“ savo gretose išsaugojo Šarūną Beniušį bei Žygimantą Šimonį,, komandą taip pat papildė Evaldas Džiaugys.





NKLyga.lt

Video rekomendacijos: