„Perlas“ išsaugojo Š. Valuntą, „Kretingą“ papildė H. Saprykinas

„Perlas“ išsaugojo Š. Valuntą, „Kretingą“ papildė H. Saprykinas

D.Lukšta / NKL nuotr.

„7bet-NKL“ debiutuosianti „Kretingos“ komanda paskelbė apie susitarimą su gynėju Haroldu Saprykinu, o Vilkaviškio „Perlo“ klubui pavyko išsaugoti įžaidėją Šarūną Valuntą.



H. Saprykinas praėjusį sezoną žaidė Irano lygos Bandare Abaso „Shahdari“ komandoje ir rinko po 12 taškų, 2 rezultatyvius perdavimus ir 1,7 atkovoto kamuolio.

2018-2019 metų sezone 26-erių 187 cm ūgio gynėjas žaidė Mažeikių „Erelių“ komandoje.

„Gynėjų grandyje ieškojome išreikšto metiko, kuris galėtų praplėsti mūsų puolimą tolimais metimais. Smagu, kad Haris ne tik duos naudos komandai puolime, bet ir bus vienas svarbesnių žaidėjų gynybos sistemose“, – sakė „Kretingos“ treneris Arimantas Mikaločius.


Tuo metu Vilkaviškio komandoje ir toliau žaisiantis 21-erių 190 cm ūgio Š. Valunta praėjusį sezoną sužaidė 11 mačų ir fiksavo 11,5 taško bei 4,6 rezultatyvaus perdavimo statistiką.

***

Artėjantį sezoną „7bet-NKL“ debiutuosianti „Kretingos“ komanda pradėjo sudėties komplektacijos darbus.

Klubas paskelbė, kad pratęsė bendradarbiavimą su gynėju Domininku Matučiu.

Ketvirtą sezoną komandoje rungtyniausiantis D. Matutis praėjusiame sezone RKL fiksavo 14,6 taško, 5 rezultatyvių perdavimų ir beveik 17 naudingumo balų vidurkius.

RKL finale jis pelnė 22 taškus, pataikė 5 tritaškius iš 10, atliko 5 rezultatyvius perdavimus, surinko 25 naudingumo balus ir tapo MVP.

„Džiaugiuosi, kad pavyko susitarti su Domu dėl ateinančio sezono, – sakė „Kretingos“ treneris Arimantas Mikaločius. – Man patinka Domo kovotojo savybės aikštelėje bei tai, kaip jis dirba treniruotėse. Domui tai jau bus ketvirtas sezonas atstovaujant „Kretingos“ komandai, jis jau žino sistemą, tad darbas kartu mums jau bus pažįstamas. Tikiuosi, jog su Domu pasieksime kuo daugiau pergalių.“


D. Matutis „7bet-NKL“ pastarąjį kartą žaidė 2017-2018 metų sezone, kai gynė Joniškio „Delikateso“ komandos garbę.

***

Komplektacijos darbus tęsiantis Vilkaviškio „Perlo“ klubas sustiprino puolėjų liniją.


Vilkaviškio ekipa pranešė, kad komandą papildė 21-erių Ginas Mulevičius, kuris praėjusį sezoną gynė Palangos „Kuršių“ garbę.

G. Mulevičius sužaidė 28 susitikimus, per kuriuos fiksavo 6,1 taško, 4,6 atkovoto kamuolio, 1,2 rezultatyvaus perdavimo ir 7,9 naudingumo balo statistiką.

„Perlo“ gretas jau taip pat papildė iš Marijampolės „Sūduvos-Mantingos“ atvykęs Rokas Stankevičius bei Mažeikių „Erelių“ garbę gynęs Ernestas Naruševičius. Komandai išsaugoti pavyko ir Mantą Šerkšną.


***

Artėjančiam sezonui besiruošianti „Šilutės“ ekipa sulaukė pastiprinimo gynėjų grandyje.

Klubas pranešė, kad į komandą atvyksta debiutinį sezoną „7bet-NKL“ pirmenybėse sužaidęs Rokas Mačiulis.


21-erių krepšininkas praėjusį sezoną praleido Molėtų „Ežerūno-Atleto“ komandos gretose, kur per 28-erias sužaistas rungtynes fiksavo 7,6 taško (34 proc. trit.), 3,7 atkovoto kamuolio, 2,7 naudingumo balo ir 6,3 naudingumo balo statistiką.

Kiek anksčiau „Šilutės“ komanda buvo pranešusi apie amerikiečio Delante Joneso prisijungimą.





NKLyga.lt

Video rekomendacijos: