Po 9 metų į Lietuvą rungtyniauti sugrįžęs V. Užkuraitis atstovaus „Kuršiams“ (Kitos NKL naujienos)

Po 9 metų į Lietuvą rungtyniauti sugrįžęs V. Užkuraitis atstovaus „Kuršiams“ (Kitos NKL naujienos)

Nuo 2012-ųjų Lietuvoje nerungtyniavęs Vidmantas Užkuraitis sugrįžo į gimtinę ir kitą sezoną gins Palangos „Kuršių“ garbę, tokią informaciją feisbuke paskelbė klubas.



Praėjusį sezoną 36-erių 189 cm ūgio puolėjas praleido Vokietijos trečiojoje lygoje rungtyniaujančioje Hamburgo ETV komandoje ir per 33 minutes vidutiniškai rinko po 12,6 taško, 4,5 atkovoto kamuolio, 2 rezultatyvius perdavimus bei 7,3 naudingumo balo.

Paskutinį kartą Lietuvoje V. Užkuraitis gynė Joniškio „Delikateso“ garbę ir 2011-2012 metų „7bet-NKL“ čempionate fiksavo 18,9 taško, 4,5 atkovoto kamuolio, 2,7 rezultatyvaus perdavimo, 2,6 klaidos ir 12,3 naudingumo balo statistiką.

V. Užkuraitis per savo karjerą jau yra žaidęs Palangoje – 2009-2011 jis gynė vietos „Naglio“ komandos garbę, o 2010-2011 Lietuvos krepšinio lygos (LKL) čempionate rinko po 11 taškų, 3,3 atkovoto kamuolio, 1,9 perimto kamuolio ir 6,7 naudingumo balo.


***

Žemaitijos sostinės komanda pasipildė pirmuoju naujoku šią vasarą. „Telšių“ garbę kitame sezone gins 22-ejų metų gynėjas Mantvydas Žukauskas.

193 cm ūgio krepšininkas pernai pradėjo naują karjeros etapą ir persikėlė į Palangos „Kuršius“, kur demonstravo kol kas geriausią karjeros krepšinį.

Įžaidėjo ir atakuojančio gynėjo pozicijose rungtyniaujantis Žukauskas pernai vidutiniškai rinko po 12 taškų, atliko po 4 rezultatyvius perdavimus ir atkovojo po 2,8 atšokusio kamuolio.

Gynėjo komanda pernai reguliariajame sezone užėmė 7-ąją vietą, tačiau netikėtai krito aštuntfinalyje prieš Klaipėdos „Neptūno-Akvaservio“ krepšininkus.

Žukauskas aštuntfinalio serijoje rinko po 18,3 taško, 4,3 rezultatyvaus perdavimo ir atkovojo po 3,3 atšokusio kamuolio.

Prieš sezoną Palangoje krepšininkas trejus metus priklausė „Šiauliams“ ir derino žaidimą LKL bei NKL, atstovaudamas Joniškio „Delikatesui“ ir „Šiauliams“.


***

Naujam „7bet-NKL“ sezonui besiruošianti Mažeikių „Erelių“ ekipa pasipildė perspektyviu gynėju. Į Žemaitijos klubas atvyksta 21-erių Karolis Babušis.

Praėjusius du sezonus 187 cm ūgio gynėjas atstovavo Kauno „Žalgirio-2“ komandai, o 2020-2021 metų „7bet-NKL“ pirmenybėse fiksavo 7 taškų, 1,4 atkovoto kamuolio, 1 rezultatyvaus perdavimo ir 4,1 naudingumo balo statistiką.


K. Babušis – antrasis „Erelių“ pirkinys šią vasarą. Mažeikiškiams taip pat pavyko prisivilioti Lauryną Balkūną, kuris praėjusį sezoną žaidė Lietuvos krepšinio lygoje (LKL) ir gynė Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ garbę.

„Ereliai“ praėjusį sezoną iškovojo 6 pergales, patyrė 22 nesėkmes ir reguliariajame sezone liko priešpaskutiniai, keturiolikti.

***


Praėjusio sezono simbolinio „7bet-NKL“ penketuko narys lieka „Telšiuose“. 34-erių įžaidėjas Ignas Razutis ir toliau vadovaus žemaičių atakoms.

185 cm ūgio krepšininkas pernai buvo pripažintas geriausiai besiginančiu lygos krepšininku. Analogišką apdovanojimą I. Razutis iškovojo ir 2018-2019 m. sezone, tuo metu 2019-2020 m. buvo pripažintas naudingiausiu visos lygos krepšininku.

Praėjusiame sezone vidutiniškai po 11 taškų, 4,6 atkovoto kamuolio, 6,9 rezultatyvaus perdavimo ir 16,1 naudingumo balo rinkęs I. Razutis buvo naudingiausias „Telšių“ krepšininkas.


Šią, kaip ir praėjusią vasarą, žemaičių lyderis aktyviai dalyvauja 3x3 krepšinio turnyruose. Gynėjas įvairiuose turnyruose spėjo užsivilkti „Telšių“ ir Utenos „Uniclub Casino – Juventus“ komandų marškinėlius.

„Telšiai“ prieš tai skelbė, kad komandoje ir toliau žais Deividas Rasys ir Vilius Pocius, o ekipai vadovaus treneris Rytis Vaišvila.

***


„7bet-NKL“ žaidžianti Mažeikių „Erelių“ ekipa pradėjo sudėties formavimo darbus ir pranešė apie susitarimą su Laurynu Balkūnu.

22-ejų 192 cm ūgio krepšininkas pastaruosius dvejus metus gynė LKL žaidžiančio Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ klubo garbę.

Praėjusį sezoną krepšininkas LKL sužaidė 26 rungtynes ir vidutiniškai per 4 minutes rinko po 0,9 taško.


L. Balkūnas debiutuos Nacionalinėje krepšinio lygoje.





NKLyga.lt

Video rekomendacijos: