Ačiū už viską: J. Mačiulis baigia karjerą (VIDEO)

Ačiū už viską: J. Mačiulis baigia karjerą (VIDEO)

FIBA nuotr.

Sportbačius ant vinies šią vasarą pakabinti nutarė dar vienas ilgametis Lietuvos rinktinės krepšininkas.



Apie karjeros pabaigą socialiniame tinkle paskelbė Jonas Mačiulis.

„Prisimenu kaip vakar... Viskas prasidėjo Baršausko g. 66 Kaune. Vaikas buvo atvestas mamos ir tečio su ideja , kad turetų kur išliet energiją ir pasportuot su kitais vaikais. Nieks negalvojo , kad begant metams paprasti norai virs tokia nuostabia krepšininko karjera , kurią atėjo laikas užbaigti. Buvo išlieta daug prakaito, daug džiaugsmo ir nusivylimo ašarų. Buvo sutikta daug nuostabių žmonių. Apkeliauta daug šalių. Laimėta daug titulų. Noriu padėkoti visiems, kurie palaikė sunkiausiais momentais po pralaimėjų ir po operacijų. Savo šeimai , draugams, treneriams, daktarams ir visiems prie komandų dirbusiems žmonėms ir beabejonės visiems fanams....“, - rašė J. Mačiulis.

Praėjusį sezoną krepšininkas žaidė Atėnų AEK komandoje, kurioje pasidabino Graikijos čempionato bronzos medaliais.

„Žalgiryje“ karjerą pradėjęs J. Mačiulis žaidė „Nevėžyje“, „Žalgiryje“. Milano „Olimpia“, Kauno „Baltų“, Sienos „Montepaschi“, Atėnų „Panathinaikos“, Madrido „Real“, Krasnodaro „Lokomotiv“ ir Atėnų AEK ekipose.



Tuo metu 2015 metais su „Real“ ekipa lietuvis vienintelį kartą laimėjo Eurolygą.

Su Lietuvos rinktinė J. Mačiulis laimėjo 2010 metų pasaulio čempionato bronzą. Jis taip pat 2013 ir 2015 metų Europos čempionatuose iškovojo sidabro medalius, o 2007 metais Europos čempionate pasidabino bronzos medaliais.











Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: