E. Ulanovas apie K. Maksvyčio tapimą rinktinės treneriu: „Tai naujas oro gūsis mūsų krepšinyje“

E. Ulanovas apie K. Maksvyčio tapimą rinktinės treneriu: „Tai naujas oro gūsis mūsų krepšinyje“

Naujienos apie antradienį Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) Vykdomajame posėdyje naujuoju Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės treneriu patvirtintą Kazį Maksvytį pradžiugino Kauno „Žalgirio“ komandos puolėją Edgarą Ulanovą.



Žalgirietis su K.Maksvyčiu laimėjo visus įmanomus turnyrus su jaunimo rinktinėmis – nuo Europos 16-mečių krepšinio aukso ir iki triumfo 20-mečių Senojo žemyno pirmenybėse. Be to, E.Ulanovą treneris K.Maksvytis ugdė ir Klaipėdos „Neptūno“ komandoje 2013–2014 m. sezone.

„Naujienas sutikau gerai, pažįstu trenerį, džiaugiuosi už jį, kad sulaukė šanso. Tai bus naujas iššūkis karjeroje ir didelis žingsnis į priekį. Bus labai įdomu ir norisi tik palinkėti, jog viskas susiklostytų kuo geriau“, – aiškino E.Ulanovas.

Intensyviai naujajam sezonui su „Žalgiriu“ besiruošiantis E.Ulanovas tvirtino, kad iki šiol bendrauja su iš Darbėnų kilusiu K.Maksvyčiu. Šių metų vasarą žalgirietis kartu su kitais savo kartos žaidėjais buvo susirinkęs į Darbėnus, kur K.Maksvyčio iniciatyva paminėjo 10 metų triumfo sukaktį pasaulio jaunimo krepšinio čempionate.


„Palaikome ryšį, pasveikinau trenerį. Jis turi labai gerą savybę ir labai tinkančią Lietuvos krepšiniui – jis moka suvienyti komandą bendram tikslui. Ta vienybė labai svarbi lietuviams. Dėka tos vienybės lietuviai ir būdavo, kad iškovoja pergales. Treneris gerai išnaudoją šią savybę ir turi didelę aistrą krepšiniui. Su tokiu žmogumi malonu dirbti ir palaikyti ryšį“, – kalbėjo žalgirietis.

Šiuo metu VTB lygos „Parma“ klube trečiąjį sezoną dirbantis K.Maksvytis taps jau aštuntuoju Lietuvos vyrų rinktinės treneriu, po Nepriklausomybės atkūrimo gavusiu progą dirbti su geriausiais šaliai krepšininkais. Praeityje ne vieną LKL klubą treniravęs specialistas, E.Ulanovo teigimu, turi sukaupęs pakankamai patirties naujam karjeros iššūkiui.

„Jis pajėgus dirbti tokiame lygyje. Ne pirmą vasarą yra kalbama apie tai, kad jis yra kandidatas dirbti rinktinėje. Kandidatas jis buvo ir „Žalgirio“ radare praeityje. Lietuvių tarp K.Maksvytis yra vienas iš labiausiai norimų ir žinomesnių trenerių. Buvo tik laiko klausimas, kada jis bus paskirtas Lietuvos rinktinės treneriu.

Nesinori sakyti, kad jis nėra matęs didelio krepšinio, tikrai turi sukaupęs nemažą patirtį. Nekalbant apie Lietuvos krepšinio lygą, jau kelerius metus dirba Rusijoje. Tai – tikras geras pasirinkimas ir naujas oro gūsis mūsų krepšinyje“, – tvirtino E.Ulanovas.

Šiais metais olimpiniame atrankos krepšinio turnyre kovojusios Lietuvos vyrų rinktinės sudėtyje buvo net keturi „auksinės“ jaunimo kartos, su kuria dirbo K.Maksvytis, žaidėjai. „Žalgirio“ puolėjo manymu, tai nebūtinai taps naujojo rinktinės trenerio pliusu, nes laukia daug naujų išbandymų.

„Iš vienos pusės galima sakyti teigiama, kad treneris pažįsta žaidėjus. Iš kitos pusės – tai nieko nereiškia, nes viskas kita ir tai yra naujas lapas – Lietuvos krepšinio rinktinė. Žinant, kokie paskutiniai metai nėra sėkmingi Lietuvos rinktinei, „spaudimukas“ šioks toks yra, todėl nebus lengva. Viskas prasideda nuo nulio“, – užbaigė E.Ulanovas.





Zalgiris.lt

Video rekomendacijos: