„Telšiai“ žvalgosi į LKL

„Telšiai“ žvalgosi į LKL

Nuotr. Dainius Lukšta / NKL

Nacionalinės krepšinio lygos („7bet-NKL“) sezonas jau startavo. Atidarymo rungtynėse Vilkaviškio „Perlas“ rezultatu 88:77 namuose įveikė Vilniaus „Perlo Energijos“ pasipriešinimą.



Likusios 12 komandų sezoną pradės jau spalio 7-ąją, viena iš tokių – „Telšiai“.

NKLyga.lt kviečia susipažinti su praėjusio sezono vicečempionais.

Sėkmingas sezonas. 2019 metais telšiškiai pirmą kartą klubo istorijoje pateko į Nacionalinės krepšinio lygos finalo ketvertą ir ten iškovojo 3-iąją vietą. 2019-2020 sezone, kuris buvo sustabdytas ir nutrauktas anksčiau laiko dėl pandemijos, „Telšiai“ buvo apdovanoti antros vietos apdovanojimais. Praėjusiame sezone Žemaitijos atstovai vėl nukeliavo iki finalo ketverto, ten pusfinalyje palaužė Šakių „Vytį“, tačiau finale 66:90 krito prieš Jonavos „CBet“.


„Sezoną vertinu labai gerai. Sezonas buvo sunkus, buvome turbūt daugiausiai laiko saviizoliacijoje praleidusi komanda, turėjome problemų su traumomis ir sveikatos problemomis. Jonava neabejotinai žaidė geriausią krepšinį lygoje ir nusipelnė laimėti, o mes pasiekėme, ką galėjome“, – kalbėjo „Telšių“ komandos direktorius Vidas Kolesinskis.

Išlaikytas branduolys. Eilę metų tuo pačiu žaidėjų branduoliu besiverčianti ekipa šį sezoną savo sistemoje išimčių nepadarė. Tarpsezoniu Telšiuose liko ir dešimtąjį sezoną su vietos komandos marškinėliais pradės Mindaugas Norkus ir Laurynas Kaveckis, aštuntąjį – Ovidijus Kaminskis, septintąjį – Vilius Pocius, šeštąjį – Ignas Razutis, trečiąjį – Deividas Rasys. Prie komandos vairo trečius metus paeiliui lieka ir vyriausiasis treneris Rytis Vaišvila.

Išvykusius Tomą Zdanavičių, Gytį Sirutavičių ir Andrių Gaidį pakeitė solidus papildymas – su klubu vasarą rankomis sukirto iš Islandijos į „7bet-NKL“ grįžtantis Andrius Globys, Vilkaviškio „Perlo“ buvęs lyderis Edgaras Stanionis ir gerą sezoną Palangos „Kuršiuose“ sužaidęs Mantvydas Žukauskas.

„Džiaugiamės, kad pavyko išsaugoti komandos branduolį ir visą trenerių štabą, o prie jų prijungti stiprius naujokus. Norime turėti gilesnę sudėtį, todėl manau, kad sezono metu dar įsigysime vieną ar du krepšininkus. Vertinant tik dabartinę situaciją, esame patenkinti komandos komplektacija, –sudėtimi džiaugėsi V.Kolesinskas. – Stengiamės sukurti geras sąlygas, gerą atmosferą, galbūt tai prisideda prie žaidėjų ir trenerių sprendimų.“

Žvilgsnis į priekį. Komandai vis rimčiau taikantis į pačią aukščiausią poziciją Nacionalinėje krepšinio lygoje, po truputį pradėtas liesti ir arenos klausimas. Šiuo metu Telšių sporto arenoje rungtynes gali stebėti iki 800 krepšinio sirgalių.

„Arenos klausimas šiuo metu yra sprendžiamas su Telšių rajono savivaldybe, yra planuojama statyti priestatą prie dabar esančios arenos, taip ją padidinant ir pasiekiant LKL atitinkančios salės reikalavimus. Ar renovaciją pavyktų atlikti iki kito sezono pradžios, kol kas nėra aišku. Tarpsezoniu teko bendrauti su LKL vadovybe, su kuriais aptarėme arenos, biudžeto ir kitus klausimus bei reikalavimus. Sudėtingiausias aspektas mums būtų finansiniai reikalavimai, kurie šiai dienai smarkiai atsilieka nuo LKL. Esant tokiai situacijai, šiuo klausimu diskutuotume su savivaldybe, rėmėjais, krepšinio bendruomene ir ieškotume sprendimų“, – mintimis pasidalijo V. Kolesinskas.

Sezoną Žemaitijos ekipa pradės namuose spalio 7-ąją dieną rungtynėmis su Marijampolės „Sūduva-Mantinga“. Jau už dviejų dienų telšiškių lauks kelionė į Šilutę, rungtynes su vietos ekipa. Jas šeštadienį nuo 19.30 val. tiesiogiai transliuos Info TV televizija.





NKLyga.lt

Video rekomendacijos: