„Atleto“ paveikslas – patyrę žaidėjai ir problemos pasiruošimo metu

„Atleto“ paveikslas – patyrę žaidėjai ir problemos pasiruošimo metu

Nuotr. D.Lukšta / NKL

Praėjusį šeštadienį nuleidus sezono uždangą atidarymo rungtynėse, šiandien „7bet-NKL“ čempionate įvyks dar šešios dvikovos. Vienas iš susitikimų bus sužaistas Garliavoje, Kauno rajono „Atletas“ žais pirmąsias sezono rungtynes su debiutantais iš Kretingos.



NKLyga.lt tęsia pažintį su lygos ekipomis ir apžvelgia jau paskutinę komandą – „Atletą“.

Legendinis vardas. Prieš praėjusį sezoną Molėtų „Ežerūnas“ suvienijo jėgas su Kauno „Atletu“ ir visą 2020-2021 metų čempionatą komanda žaidė Molėtų „Ežerūno-Atleto“ vardu. Šiame sezone Molėtų miesto Nacionalinės krepšinio lygos žemėlapyje jau neišvysime. Kauno r. „Atleto“ komanda namų rungtynes žais Garliavoje.

„Man „Atleto“ vardas yra labai svarbus, aš esu užaugęs su šiuo pavadinimu, nepraleisdavau nė vienerių šios komandos rungtynių, – kalbėjo „Atleto“ komandos vyriausiasis treneris Remigijus Bardauskas. – Garliava ir jos arena man taip pat kelia malonius jausmus, esu gyvenęs šalia Garliavos, todėl sentimentai yra išlikę.“


Komplektacija ir rūpesčiai. Prieš šį sezoną „Atleto“ komanda pasipildė sudėtį skambiais vardais. Ekipą papildė iš Lietuvos krepšinio lygos atvykęs Egidijus Dimša, iš Vokietijos 3-iosios lygos į Lietuvą rungtyniauti sugrįžo Karolis Babkauskas, komandoje galima atrasti pastaraisiais sezonais „7bet-NKL“ žibėjusius Martyną Linkevičių bei Gytį Sirutavičių. Ekipą taip pat papildė Julius Liesis, Dominykas Bučas, Armandas Urkis, Aidas Kavaliauskas.

„Surinkome gana patyrusią sudėtį, kas labiausiai neramina, jog iš praėjusio sezono komandoje turiu tik tris likusius žaidėjus. Tad ekipa, galima sakyti, yra nauja, – pažymėjo R. Bardauskas. – Šiai dienai apie komandos pajėgumą kalbėti sunku, ant popieriaus atrodome gana įdomiai, tačiau kontroliniai susitikimai parodė, jog iki gero žaidimo dar trūksta.

Taip pat turime problemą sunkiojo krašto puolėjo pozicijoje, trūksta dar vieno žaidėjo į šią vietą. Dėl šios priežasties esu priverstas perstumdyti pozicijas tarp žaidėjų. Ketvirtu numeriu tenka pažaisti M. Linkevičiui, kuris geriausiai jaučiasi trečioje pozicijoje. Klubo vadovai stebi rinką ir apie papildymą galvoja, tačiau ypatingai į šią poziciją sunku kažką surasti, o užsieniečio nelabai norisi.“

Sudėtingas pasiruošimas. Surinkusi beveik naują sudėtį, „Atleto“ komanda jau nuo pat pasiruošimo sezonui pradžios susidūrė su problemomis.

„Kol kas nėra lengva, ką parodė ir kontroliniai susitikimai. Trūksta laiko susižaidimui, pasiruošimas sezonui buvo labai sunkus, turėjome gal tik 2-3 treniruotes visos sudėties, komandoje buvo traumų, peršalimų, kas ir neleido visavertiškai treniruotis visa sudėtimi. Reikės laiko norint įvertinti mūsų pajėgumą“, – nuogąstavo treneris.

Kalbėdamas apie komandos branduolį, strategas ne tik paminėjo patyrusius veteranus, tačiau ir kitus ekipos narius.

„Patyrę mūsų komandos žaidėjai turėtų būti sudėties pagrindas, reikės išnaudoti jų patirtį, žaidimo skaitymą, – patyrusių žaidėjų svarbą minėjo R. Bardauskas. – Tačiau turime ir kitų žaidėjų. A. Urkis gerai atrodė kontroliniuose susitikimuose. Daug tikimės gynyboje iš J. Liesio. Apibendrinant, turime patyrusių žaidėjų, tačiau manau, jog ir jaunimas nemažai prisidės.“


Tikslai. Praėjusį sezoną treniruodamas Molėtų „Ežerūną-Atletą“, R. Bardauskas nukeliavo iki aštuntfinalio etapo, kuriame nusileido jauniesiems žalgiriečiams. Vertindamas komandos pajėgumą ir tikslus šiame sezone, ekipos treneris buvo atsargus.

„Konkrečių tikslų nesame išsikėlę, bet, aišku, norėtųsi kuo aukštesnės pozicijos, pradžioje užtektų patekti į atkrintamąsias, o po to jau žiūrėsime“, – sakė R. Bardauskas.

Kauno r. „Atleto“ ekipa pirmąsias savo šio sezono rungtynes žais jau šiandien 18.00 val. Garliavos sporto centro salėje su „Kretingos“ ekipa.







NKLyga.lt

Video rekomendacijos: