UEFA Futsal Čempionų lyga Kaune: kas sieja P. Jankūną ir J. Zagurską?

UEFA Futsal Čempionų lyga Kaune: kas sieja P. Jankūną ir J. Zagurską?

Spalio 26–29 dienomis Kauno „Žalgirio“ arenoje pirmą kartą vyks UEFA Futsal Čempionų lygos pagrindinio etapo kovos, kuriose vietos tarp 16 geriausių Europos komandų sieks ir „Kauno Žalgirio“ salės futbolo ekipa.



Lietuvos čempionų lauks dvikovos su Ispanijos galiūnėmis „Barcelona“ ir „Levante“ komandomis bei kaimyninės Baltarusijos čempionais Oršos „Viten“ futbolininkais. Visos ekipos po kartą sužais tarpusavyje, o norėdami žengti į kitą etapą kauniečiai turės aplenkti bent vieną komandą

Kartu su „Barcelona“ į Kauną vėl atvyks FIFA Pasaulio salės futbolo čempionate čia žibėję futbolininkai – rezultatyviausias čempionato žaidėjas ir du kartus iš eilės geriausiu metų salės futbolininku pripažintas brazilas Ferrao bei su Portugalijos rinktine Pasaulio čempionu tapęs Andre Coelho.

Likus mažiau nei mėnesiui iki pirmųjų rungtynių „Žalgirio“ arenoje krepšinio klubas Kauno „Žalgiris“ kartu su salės futbolo klubu ieškos panašumų tarp stipriausiose Europos lygose žaidžiančių komandų žaidėjų ir pristatys juos gerbėjams.


„Žalgirio“ krepšinio komandos kapitonas Paulius Jankūnas yra puikiai žinomas visiems kauniečiams ir „Žalgirio“ aistruoliams, o tokiu turėtų tapti ir salės futbolo komandos bei Lietuvos vyrų salės futbolo rinktinės kapitonas Justinas Zagurskas.

„Visų komandų kapitonai turi šį tą bendro, o ypač, kai esame vienoje organizacijoje, žaidžiame dėl to paties vardo, šalies bei miesto. Paulius be jokios abejonės yra pavyzdys, koks turi būti kapitonas“, – teigė geriausias 2020-ųjų Lietuvos salės futbolininkas J.Zagurskas.

P.Jankūnas ir J.Zagurskas yra ne tik du „Žalgirio“ organizacijos kapitonai – panašumų jie turi ir daugiau. Abu ilgą laiką rungtyniauja vienoje komandoje, abu yra daugkartiniai šalies čempionai, abu per savo karjerą metams buvo išvykę rungtyniauti į užsienį, abu gynė arba vis dar gina šalies garbę atstovaudami rinktinei.

„Panašumų tikrai yra, todėl galime vienas kitą suprasti. Šiam klubui reikia asmenybių, o Justino lyderio savybes pastebėjau Pasaulio čempionato metu“, – tikino P.Jankūnas.

Ilgametis „Žalgirio“ krepšininkas pasidžiaugė ir nuolat augančia Lietuvos čempionų organizacija ir paragino kauniečius be krepšinio nepamiršti ir kitų visos sistemos komandų.

„Mūsų organizacija nuolat auga, prie krepšinio ir futbolo prisidėjo dar ir salės futbolas, o visiems „Žalgirio“ marškinėlius vilkintiems sportininkams kauniečių palaikymas yra vienodai svarbus. Todėl tikiuosi, kad ne tik futbolo, bet ir krepšinio sirgaliai ateis palaikyti žalgiriečius ir kitoje sporto šakoje“, – sakė tituluota „Žalgirio“ legenda.

„Pasaulio salės futbolo čempionatas tapo gražia švente, o kai finalo rungtynėse susirinko beveik 9 tūkstančiai žiūrovų – buvo įspūdinga. Labai norisi didelio sirgalių būrio sulaukti ir Čempionų lygos rungtynėse, palaikymo tikrai reikės“, – į sirgalius kreipėsi J.Zagurskas.


Bilietų prekyba jau prasidėjo, o juos įsigiję žiūrovai „Žalgirio“ arenoje kiekvieną dieną galės stebėti dvejas aukščiausio lygio salės futbolo rungtynes. Visos keturios komandos Kaune po kartą sužais tarpusavyje, o į kitą etapą pateks pirmas tris vietas užėmusios ekipos.







Zalgiris.lt

Video rekomendacijos: