Koronavirusas eliminavo Lietuvos vyrus iš Europos kurčiųjų krepšinio čempionato

Koronavirusas eliminavo Lietuvos vyrus iš Europos kurčiųjų krepšinio čempionato

A. Četkauskas, LKSK nuotr.

Daugkartiniams kurčiųjų žaidynių, pasaulio ir Europos čempionams – Lietuvos krepšininkams pirmiau laiko baigėsi Senojo žemyno pirmenybės Italijoje.



Kurčiųjų vyrų rinktinėje nustatyti keturi koronaviruso atvejai. Pagal čempionato nuostatus komanda suspenduojama, kai suserga trys žaidėjai.

Negailestinga ketvirtadienio ryto žinia šokiravo lietuvius, tądien turėjusius žaisti ketvirtfinalio rungtynes su Rusijos rinktine.

„Pasirengimo čempionatui metu kandidatai į rinktinę buvo reguliariai testuojami. Prieš kelionę į Italiją visiems rinktinės nariams ir treneriams buvo atlikti PGR testai. Visi buvo sveiki. Po trečiadienį atliktų išsamių testų, ketvirtadienį sulaukėme nemalonių atsakymų. Keturių mūsų rinktinės narių testai – teigiami. Manau, kad koronovirusu mūsiškiai galėjo užsikrėsti arba kelionės, arba čempionato metu, – spėliojo vyriausiasis treneris Gintaras Razutis. – Organizatorių žinia ir verdiktas sužlugdė mūsų tikslą – laimėti medalius. Rinktinė jau buvo pagavusi gerą bangą. Krepšininkai, ypač rungtynėse su graikais, demonstravo puikų komandinį žaidimą. Kurtieji – yra jautresni žmonės, po COVID-19 atvejo rinktinė buvo stipriai šokiruota, žaidėjai jautriai į tai reagavo. Tai matėsi susitikime su baltarusiais.“


Lietuvos kurčiųjų sporto komiteto prezidentas Edvinas Kriūnas, sužinojęs testų rezultatus, ilgai negalėjo atsitokėti.

„Žiauriai gaila žaidėjų, trenerių, jų darbo, išlieto prakaiėo ir vilčių, tačiau koronavirusas nesirenka“, – apgailestavo E. Kriūnas.

Lietuvos krepšininkai A grupėje žaidė ketverias rungtynes: dvejas laimėjo, tiek pat pralaimėjo. Užėmę ketvirtą vietą lietuviai pateko į Europos čempionato ketvirtfinalį.

Kovą dėl medalių tęs Lietuvos moterys. Jos penktadienį pusfinalyje susirems su rusėmis. Kas dvi dienas atliekami testai rodo, kad koronavirusas į moterų rinktinę neįsispraudžia.







Alfa.lt

Video rekomendacijos: