Kurčiosios krepšininkės kausis dėl Europos bronzos

Kurčiosios krepšininkės kausis dėl Europos bronzos

Augustas Četkauskas/LKSK nuotr.

Lietuvos rinktinė suklupo ties Europos kurčiųjų moterų krepšinio čempionato Italijoje finalo slenksčiu. Linos Dambrauskaitės ir Birutės Zakienės auklėtinės, pusfinalyje 61:69 pralaimėjusios Rusijos komandai, šeštadienį kovos dėl bronzos medalių.



Po grupės varžybų tris poilsio dienas turėjusios lietuvės gerai pradėjo rungtynes – 4:0, 12:4. Tačiau esant rezultatui 14:8, užstrigo mūsų krepšininkių puolimo mechanizmas. Rusės pelniusios 13 sausų taškų, laimėjo pirmąjį kėlinį 21:14. Tokių duobių abiejų ekipų žaidime buvo ir toliau.

Kaip to nesinorėtų žinoti, tačiau daugiau Lietuvos penketukas neišlygino rezultato. Jurgitos Šegždaitės šešiais paeiliui taškais galingai antrajame ketvirtyje finišavusios lietuvės ištirpdė skirtumą iki 1 taško – 34:35.

Įvykiai prieš pertrauką įpūtė vilties, kad antroje susitikimo pusėje pavyks perimti iniciatyvą. Anaiptol. Prasidėjus trečiajam kėliniui taškus rinko vien rusės, o lietuvių mestas kamuolys krepšio neskrodė net kone šešias minutes. Rusijos moterys, pelniusios 15 taškų iš eilės, nurūko grėsmingu skirtumu – 50:34. Tačiau tarsi burtininkui pamojus lazdele, viskas apsivertė. Lietuvės pradėjo rinkti taškus, o varžovės pynėsi savo klaidose. L. Dambrauskaitės kariauna, surinkusi 13 taškų iš eilės, sumažino skirtumą iki 47:50.


Nors paskutinį kėlinį vėl geriau pradėjo rusės – 58:49, tačiau Lietuvos rinktinė sugebėjo atsitiesti – 57:60, 59:63.

Baigiantis laikui, mūsų krepšininkės ėmė skubėti. Tuo naudojosi varžovės, nutolusios 67:59 ir laimėjusios svarbią kovą 69:61.

Rezultatyviausiai tarp mūsiškių žaidė 17 taškų pelniusi J. Šegždaitė, 14 – Justina Burbaitė–Mačiulienė, 8 – Ramunė Eskertaitė.

„Bijojome, kad daug poilsio dienų gali mums pasitarnauti į blogąją pusę. Be to žaidėme naujoje – kitoje salėje. Manau, kad tie faktoriai dar pusė bėdos. Pagrindinė priežastis – neapsigynėme. Rusijos komanda yra aukšta, pralaimėjome kovą dėl atšokusių kamuolių, nebuvo drausmės puolant ir išpildant trenerės reikalavimus. Paėmus minutės pertraukėlę ir pasakius ką daryti, buvo atliekama visai kas kita arba iš viso neatliekama. Gal pritrūkome jėgų? Neišmušėme varžovių, ypač lyderės Innos Merkulovos, iš vėžių, bandėme kaitalioti gynybą. Momentų buvo gražių. Rusės gerai pataikė.“

Šeštadienį mažajame finale dėl bronzos lietuvės susitiks su turkėmis, kurias jau buvo įveikusios grupėje 62:51. Rungtynių pradžia 12 val. Lietuvos laiku.

Dėl aukso rusės kovos su italėmis, kurios pusfinalyje pranoko turkes 58:43.

Lietuvos vyrai dėl koronaviruso atvejų buvo eliminuoti iš čempionato prieš ketvirtfinalį.







Alfa.lt

Video rekomendacijos: