NKL apžvalga: Sugrįžę „Vyčio“ lyderiai, nutrūkusi „Telšių“ serija, „Gargždų“ tobula forma ir nustebinęs „Delikatesas“

NKL apžvalga: Sugrįžę „Vyčio“ lyderiai, nutrūkusi „Telšių“ serija, „Gargždų“ tobula forma ir nustebinęs „Delikatesas“

Šeštąją „7bet-NKL“ sezono savaitę buvo sužaista 12 susitikimų, o per ją nutiko daug įdomybių, kurias skubame jums nušviesti.



Tinklalapis nklyga.lt pristato savaitės įvykių apžvalgą.

Koronavirusas. Vienintele praėjusią savaitę nežaidusia „7bet-NKL“ komanda tapo Klaipėdos „Neptūnas-Akvaservis“. Uostamiesčio klubą užklupo COVID-19 ir rungtynės prieš „Šilutę“ bei Marijampolės „Sūduvą-Mantingą“ buvo nukeltos.

Kol kas Simono Serapino auklėtiniams sezonas nesiklosto – laimėtos vienerios rungtynės iš dešimties žaistų ir užimama paskutinė vieta turnyrinėje lentelėje.


Pokyčiai. Prieš praėjusios savaitės „7bet-NKL“ rungtynes „Mažeikiai“ atliko korekcijas sudėtyje. Komanda atsisveikino su legionieriais Jeremiah Culveriu (3 rungtynės, vid. 1,7 tšk.) ir Ordane Kanda-Kanyinda (8 rungtynės, vid. 8,5 tšk.). Juos mažeikiškiai pakeitė lietuviais – gynėjais Modestu Žaunieriūnu ir Pauliumi Klemu.

Visgi kol kas šios korekcijos rezultatų neatnešė. „Mažeikiai“ pralaimėjo abejas praėjusios savaitės rungtynes, nusileisdami „Telšiams“ (61:81) ir „Gargždams“ (63:73).

Sugrįžo. Pastaruoju metu Šakių „Vytis“ vertėsi be į 3x3 turnyrą Meksikoje išvykusių Aurelijaus Pukelio, Marijaus Užupio, Šarūno Vingelio ir Pauliaus Beliavičiaus. Visgi praėjusią savaitę ši itin svarbi komandai ketveriukė sugrįžo į Šakius ir žengė ant „7bet-NKL“ parketo.

Sulaukę savo lyderių šakiečiai išbrido iš penkių pralaimėjimų paeiliui liūno, nugalėdami Vilniaus „Perlo Energijos“ jaunimą (89:78). Visgi tai „Vyčiui“ buvo vienintelė pergalė – savaitės rungtynėse sužibėti nepavyko.

Savaitės rungtynės. Toks titulas buvo suteiktas šeštadienį vykusio „Vyčio“ ir Vilkaviškio „Perlo“ mačui Šakiuose. Rungtynes nuo pat pradžių kur kas sėkmingiau pradėjo „Perlas“, kuris pasiuntė šakiečius į nokdauną bei pirmojo kėlinio pabaigoje po Šarūno Valuntos dvitaškio įgijo 15 taškų pranašumą (32:17). Po tokios pradžios Eriko Kučiausko auklėtiniai nebeatsigavo ir patyrė triuškinantį pralaimėjimą (81:105).

Šakiuose laimėjęs „Perlas“ atsitiesė po trijų iš eilės nesėkmių.

„Vytį“ į neviltį varė Š. Valunta. Gynėjo sąskaitoje per 37 minutes buvo 28 taškai (8/11 dvit., 2/3 trit., 6/7 baud.), 4 atkovoti kamuoliai, 10 rezultatyvių perdavimų ir 36 naudingumo balai.


Pratęsė. Praėjusią vasarą patyrusiais LKL žaidėjais pasipildžiusi „Gargždų“ ekipa, ko gero, geresnio sezono starto negalėjo įsivaizduoti. Eriko Kubiliaus auklėtiniai „7bet-NKL“ pirmenybes pradėjo 11 pergalių per 12 sužaistų rungtynių. Praėjusią savaitę gargždiškiai pratęsė savo laimėjimų seriją iki devynių, įveikdami Palangos „Kuršius“ (69:62) ir „Mažeikius“ (73:63).

Nutrūko. „7bet-NKL“ vicečempionai „Telšių“ krepšininkai turėjo septynių pergalių iš eilės seriją, tačiau ji nutrūko Kaune. Ryčio Vaišvilos auklėtiniai išvykoje susitiko su Kauno „Žalgirio“ dubleriais ir nesugebėjo perlipti jaunimo barjero.

Žalgiriečiai didžiąją rungtynių dalį iniciatyvą laikė savo rankose ir pirmavo, tačiau paskutinėmis sekundėmis žemaičiai kilo į šturmą: Ovidijus Kaminskis pelnė dvitaškį, Edgaras Stanionis smeigė tritaškį ir likus 16 sekundžių telšiškiai kvėpavo varžovams į nugaras (80:82).


Tai buvo viskas, ką pavyko nuveikti vicečempionams. Pražangą išprovokavęs Titas Sargiūnas šaltakraujiškai realizavo baudas (84:80), svečiai neužpuolė ir turėjo pripažinti pralaimėjimą.

Įsivažiuoja. Joniškio „Delikatesas“ vis dažniau atranda raktą į pergales – praėjusią savaitę klubas laimėjo abejas rungtynes, įveikdami „Kretingą“ (98:88) bei sutriuškindami Vilniaus „Perlo Energijos“ jaunimą (103:71).

Įdomu ir tai, kad pergales joniškiečiai pasiekė itin aukštu rezultatyvumu. Dvejų laimėtų rungtynių taškų vidurkis – 100,5.


3 pergales per 4 mačus pasiekęs „Delikatesas“ dar labiau pakėlė savo akcijas ir šiuo metu žengia devintoje turnyrinės lentelės vietoje.

Turnyrinė lentelė. Praėjusią savaitę dvi iš dviejų pergalių iškovojo trys klubai – „Gargždai“, Kauno r. „Atletas“ ir „Delikatesas“.

Tuo metu pergalės skonio neparagavo „Kretingos“, „Perlo Energijos“, Palangos „Kuršių“ ir „Mažeikių“ ekipos.







NKLyga.lt

Video rekomendacijos: