RKL savaitės apžvalga: šešetų magija ir „Biržus“ įkvėpęs trenerio tritaškis (VIDEO)

RKL savaitės apžvalga: šešetų magija ir „Biržus“ įkvėpęs trenerio tritaškis (VIDEO)

Saulius Čirba/RKL

Regionų krepšinio lygoje (RKL) per savaitgalį sužaisti net 36 susitikimai. Reto grožio drama vyko Raseiniuose, Biržuose tritaškį švystelėjo net ir treneris, o B divizione ietis surėmė iki šiol nepralaimėjusios ekipos.



Pražudė baudų metimai ir fantastiškas tritaškis

Penktadienio vakarą Raseinių kūno kultūros ir sporto centre vyko praėjusio sezono ketvirtfinalio pakartojimas – į akistatą stojo vietos „Raseinių“ ir Akmenės r. „Patriots“ ekipos. Nugalėtojui išaiškinti šįkart prireikė pratęsimo.

Rungtynių pradžia didelės intrigos nežadėjo – šeimininkai varžovus iškart pasiuntė į nokdauną spurtu 17:0, o akmeniškiai iš miego pabudo sužaidus šešias minutes, kai baudų metimus pataikė Martynas Valters. Nepaisant to, Raseinių ekipos krepšininkai persvarą išsaugojo iki ketvirčio pabaigos, jį laimėdama 27:9.


Antrajame kėlinyje skirtumas kelis kartus buvo pasiekęs 20 taškų ribą, o „Patriots“ jį puolė po truputį mažinti. Įpusėjus kėliniui po Kajaus Leliuko tritaškio ir vėliau sekusių taiklių baudos metimų, šeimininkų persvara aptirpo iki 12-os (35:23). Vis tik, „Raseiniai“ ant laurų neužmigo ir į rūbinę išsinešė 15-os taškų pranašumą (48:33).

Įpusėjus trečiajam kėliniui, „Raseinių“ persvara ėmė tirpti tiesiog akyse. Justas Janulis pelnė dvitaškį, taikliai atakavo iš toli, tritaškį pridėjo ir Robertas Žibikas, o po M. Valterso baudų metimų komandas teskyrė 1 taškas (59:58).

Galiausiai, akmeniškiams pavyko išsiveržti į priekį – tą jie padarė ketvirtąją ketvirtojo kėlinio minutę. Prasidėjus paskutinei kėlinio minutei, švieslentėje degė lygus rezultatas – 79:79. Tuomet R. Žibikas pataikė baudą, o „Raseinių“ ataka baigėsi Nojaus Pankratjevo klaida – ją taškais pavertė tas pats R. Žibikas (79:82).

Rungtynių atomazgoje prasidėjo tikra pekla – N. Pankratjevas prametė tritaškį ir raseiniškiams teko varžovus stabdyti pražangomis. Prie baudų metimų linijos stojęs Nedas Švirikas prametė abukart, pats atkovojo kamuolį ir išprovokavo pražangą. Tačiau ir antrasis jo žygis prie baudų metimų linijos baigėsi visišku fiasko – ranka sudrebėjo abukart.

„Raseiniai“ kamuolį vėl patikėjo N. Pankratjevui, tačiau šio tritaškis skriejo pro šalį, o prie baudų metimų linijos stojo M. Valters. Istorija pasikartojo – jis taip pat prametė abu metimus, „Raseiniai“ atkovojo kamuolį ir iš aštuonių metrų paleistas Armino Beišio tritaškis su sirena pasiuntė komandas į pratęsimą (82:82).

Pratęsimą sėkmingiau pradėjo šeimininkai, tačiau „Patriots“ pavyko išlyginti rezultatą (88:88). Galiausiai, rungtynes dviem taikliais tritaškiais uždarė „Raseinių“ veteranas Darius Gricius – 95:92.

„Raseinius“ į priekį vedė Augustas Žilinskas ir N. Pankratjevas, atitinkamai pelnę 24 ir 18 taškų. N. Pankratjevas pridėjo ir 11 rezultatyvių perdavimų. „Patriots“ ekipai 27 taškus pelnė ir 16 kamuolių atkovojo karjeros rungtynes sužaidęs J. Janulis, 18 taškų pridėjo R. Žibikas.


„Pirmi du kėliniai, kad ir mes pirmavome, bet buvo nepagarba krepšiniui. Nebuvo pastangų tokių, kokių reikia. Mums pasisekė – Akmenė prametė šešias baudas iš eilės, mes įmetėm kosminį tritaškį. Reikia tik padėkoti Arminui, kuris pataikė tokį metimą. Šita pergalė, galima pasakyti, fuksas“, - po rungtynių kalbėjo „Raseinių“ strategas Karolis Lendzevičius.

„Pats neatpažinau savo komandos. Ką tarėmės, pirmus du kėlinius viską darėme atvirkščiai. Per pertrauką su vaikinukais ramiai pasikalbėjome, antroje pusėje viskas gavosi taip, kaip kalbėjome. Mes komanda, kuri šiame sezone baudas pataikome virš 80%, kas buvo vyrų galvose, nežinau. Taip pralošti rungtynes, tai trūksta žodžių“, - apmaudo neslėpė „Patriots“ treneris Vytautas Padgureckas.

Pergalingos emocijos „Raseinių“ pernelyg nepakylėjo – šeštadienio popietę raseiniškiai išvykoje 61:84 pralaimėjo „Tauragės“ klubui. Tuo tarpu Akmenės r. „Patriots“ sugebėjo atsitiesti – iš tolimos išvykos į Kazlų Rūdą šiaurės Lietuvos atstovai parsivežė pergalę 74:70. Įdomu tai, kad traumų kamuojama „Patriots“ abejose rungtynėse vertėsi tik su septynių žaidėjų rotacija.


Į pergalę vedė trenerio „tritaškis“

Sėkmingas savaitgalis buvo „Biržų“ krepšininkams – penktadienio vakarą jie namuose 92:80 įveikė LCC Tarptautinio universiteto komandą, o šeštadienį – 76:68 išvykoje patiesė Kauno „LSU-Atletą“.

Pastarajame susitikime puikų pasirodymą surengė „Biržų“ įžaidėjas Kipras Urbanavičius – jis pelnė 7 taškus, atkovojo 6 kamuolius, atliko 7 rezultatyvius perdavimus, perėmė net 9 kamuolius, išprovokavo 9 pražangas ir surinko 27 naudingumo balus.


Rungtynėse Biržuose užfiksuotas ir kuriozas – iš aikštės išlėkusį kamuolį pačiupo „Biržų“ treneris Žydrūnas Kačinskas ir tiesiai iš savo suolelio zonos švystelėjo jį į krepšį. Visų netikėtumui, 43-ajį gimtadienį šventusio trenerio mestas kamuolys suspurdėjo krepšyje. Tiesa, dėl tokio savo poelgio strategas susilaukė teisėjų įspėjimo.



Šešetų magija ir dviejų pratęsimų drama


Vilniaus „Rivilei“ šis savaitgalis pažymėtas šešetukų gausa. Penktadienį vilniečiai išvykoje 66:59 įveikė Kėdainių „SC-Ateitis“ ekipą, o štai šeštadienį namuose 66 taškų pergalei nepakako – „Riviles“ 10 iš eilės pergalių seriją nutraukė Plungės „Olimpo“ krepšininkai, rungtynes laimėdami 83:66.

Olimpiečius į pergalę vedė 26 taškus pelnęs Žygimantas Jocys, „Rivilei“ 16 taškų pelnė Justinas Leganovič.

Tuo tarpu Prienų „Labas Gas-KKSC“ ir KTU akistatoje prireikė dviejų pratęsimų. Labai nerezultatyviose rungtynėse po 50 minučių kovos pergalę 78:72 iškovojo Prienų ekipa.


Galingus dvigubus dublius užfiksavo Edas Valenta ir Arnas Tilindė – pirmasis pelnė 24 taškus ir atkovojo 14 kamuolių, antrasis, aikštėje praleidęs beveik 49 minutes, surinko 18 taškų ir atkovojo 13 kamuolių. KTU ekipai 17 taškų surinko Matas Kabašinskas.

Tiesa, puikaus E. Valentos ir A. Tilindės žaidimo neužteko pergalei penktadienį – prieniškiai 88:97 nusileido Kazlų Rūdos „Ataka“ krepšininkams.

E. Valenta surinko 24 taškus, o A. Tilindė – 22. „Ataką“ į priekį vedė Jaunius Davniukas, surinkęs 20 taškų.


A diviziono turnyro lentelės viršūnėje įsitaisė „Rivile“ ir „Raseiniai“, jiems įkandin žengia „Jurbarkas-Karys“.

B divizione – lyderių akistata

Šeštadienį Radviliškyje susitiko iki tol pralaimėjimų nepatyrusios „Radviliškio-ŠSPC“ ir Šiaulių r. Kuršėnų SM „Grafų Furniture“ ekipos.


Puikų puolimą pademonstravę šeimininkai 104:81 patiesė kuršėniškius ir šiems įrašė pirmąjį pralaimėjimą. Tuo pačiu radviliškiečiai tapo vienvaldžiais A grupės lyderiais.

Į pergalę „Radviliškio-ŠSPC“ ekipą vedė Aivaras Kvedaravičius, surinkęs 21 tašką, 19 pridėjo Deividas Keburys. „Grafų Furniture“ komandai 17 pelnė Pranciškus Ručinskas.

Radviliškio krepšininkai arti pralaimėjimo buvo penktadienio vakarą – jie tik po pratęsimo 74:64, išvykoje nugalėjo Pakruojo „Pakruojo SC-Lygumų ŽŪB“ klubą. Šiaulių krašto derbyje 16 taškų pelnė D. Keburys, o Pakruojo ekipai tiek pat surinko Mindaugas Vėta.


Pirmąją savo pergalę šiame sezone iškovojo Marijampolės sporto centro auklėtiniai. Jie net 114:84 sutriuškino Ukmergės sporto centro ekipą.

Rungtynėse užfiksuoti galingi jaunųjų talentų pasirodymai. Marijampolės ekipoje net 31 tašką pelnė Airidas Luckus – septyniolikmetis realizavo net 9 tritaškius iš 14. 28 taškus surinko aštuoniolikmetis Emilis Pilipavičius, 24 – Mantvydo Kalinausko kraityje.

Ukmergės ekipai 29 taškus pelnė 15-metis Titas Troška.


B diviziono A grupėje pirmauja 7 pergales iškovoję ir nė karto nesuklupę Radviliškio krepšininkai, B grupėje be pralaimėjimų žengia „Kupiškis“.







RKL.lt

Video rekomendacijos: