V. Chomičius po jaunimo treniruotės Čikagoje: „Yra talentingų žaidėjų, kurie tikrai gali padėti“

V. Chomičius po jaunimo treniruotės Čikagoje: „Yra talentingų žaidėjų, kurie tikrai gali padėti“

LKF nuotr.

Sekmadienį Čikagos lietuvių krepšinio lygos vadovas, krepšinio treneris Aurimas Matulevičius suorganizavo bendro pobūdžio treniruotę. Čikagos „Bulls“ jaunimo akademijos komplekse vykusiame renginyje dalyvavo 25 lietuvių išeivijos jaunieji krepšininkai ir krepšininkės. Dauguma atvykusiųjų buvo Čikagoje ar aplinkiniuose Vėjų miesto rajonuose gyvenantys krepšininkai, tačiau buvo dalyvių ir iš saulėtų Floridos ir Džordžijos valstijų.



Treniruotę stebėjęs ir su jaunaisiais krepšininkais bendravęs Lietuvos vyrų rinktinės vadovas Valdemaras Chomičius buvo patenkintas dalyvių sugebėjimais, energija ir koncentracija. „Susipažinau su visais, pamačiau visus, nenorėčiau nieko išskirti, bet galiu pasakyti, kad yra talentingų žaidėjų, kurie tikrai gali žaisti ir ateityje padėti“, – pažymėjo Barselonos olimpinių žaidynių bronzos medalio laimėtojas.

Tarp treniruotės dalyvių buvo Ilinojaus valstijos reitingo trečioje vietoje esantis 15-metis Nojus Indrušaitis, Napervilio centrinės mokyklos komandoje itin sėkmingai pastaruoju metu rungtyniaujantis 16-metis Mantas Žilys (ūgis 193 cm), jaunesnysis Mato Buzelio brolis Vincas (14 m.), buvusio LKL krepšininko Tomo Ivanausko sūnus Mykolas (ūgis 201 cm), Floridos mokykloje besimokantis, tačiau Kanados pilietybę turintis Reggie Lewis (16 m. ūgis 189 cm).  Treniruotėje taip pat dalyvavo Lemonto mokykloje rungtyniaujantys trys broliai Rekašiai – dvyniai Matas ir Rokas (17 m.) bei 14-metis Alanas, Ilinojaus valstijos reitingo 57-oje vietoje esantis Arius Alijosius (16 m., ūgis 192 cm).

Iš merginų atvyko septyniolikmetės Vanesa Linge, Guste Jasinskaite (abi jau yra dalyvavusios Lietuvos U16 rinktinės stovykloje), Kylee Norkus ir Kaya Stropus bei 15-metė Julija Sherpitis.


Ateinančios savaitės metu Valdemaras Chomičius lankysis Čikagos apylinkėse vykstančiose oficialiose vidurinių mokyklų krepšinio rungtynėse ir stebės jaunųjų lietuvių krepšininkų pasirodymus.







LTU.Basketball

Video rekomendacijos: