„Kibirkštis-MRU“ nugalėjo Europos taurės turnyro komandą

„Kibirkštis-MRU“ nugalėjo Europos taurės turnyro komandą

Vainius Sodeika nuotr.

„Kibirkšties-MRU“ komanda nudžiugino gausiai Mykolo Romerio universiteto didžiojoje salėje susirinkusius sirgalius. Antradienį vilnietės 71:64 (13:10, 17:19, 26:8 23:23) įveikė Minsko „Horizont“ ir užsitikrino vietą kitame Europos moterų krepšinio lygos etape.



Pirmajame kėlinyje abiejose aikštelės pusėse vyravo daug kontakto ir energijos. Nė viena, nė kita komanda nesugebėjo perimti rungtynių kontrolės. Po pirmųjų 10 žaidimo minučių rezultatas buvo apylygis 13:10.

Antrąjį kėlinį tolimu šūviu pradėjo „Kibiškties-MRU“ kapitonė Livija Sakevičiūtė. Ketvirčio ritmas nesikeitė, dominavo įtampa ir žaidimas taškas į tašką, kol likus žaisti tris minutes iki ilgosios pertraukos vilniečių metikė Eglė Zabotkaitė smeigė du tolimus šūvius paeiliui (30:21) ir privertė varžovių vyr. trenerę stabdyti žaidimą.

 G. Kievino auklėtinės trečiąjį ketvirtį pradėjo ypač galingai. Gabrielė Šulskė smeigė du tritaškius paeiliui, dar vieną tolimą metimą pridėjo Karolina Kazočiūnaitė (39:29) ir „Horizont“ ekipos strategė buvo priversta nedelsiant sukviesti savo komandą į dar vieną pasitarimą. Po minutės pertraukėlės vilnietės neatvėso, L. Sakevičiūtė smeigė ketvirtą komandos tritaškį trečiajame kėlinyje ir neleido pagalvoti varžovėms apie geresnę situaciją švieslentėje. „Kibirkštis-MRU“ ir toliau demonstravo tobulą pataikymą iš toli, o Camille Droguet aidint sirenai uždarė ketvirtį tolimu šūviu nuo aikštės vidurio (56:37), kas privertė atsistoti ne tik atsarginių žaidėjų suolelį, bet ir visus rungtynių žiūrovus.


Paskutiniame ketvirtyje „Kibirkšties-MRU“ klubas turėjo aiškią užduotį – išlaikyti susikrautą persvarą. Lietuvės atlaikė Minsko „Horizont“ lemiamą šturmą, puikiai funkcionavo puolime, kas leido vilnietėms švęsti pergalę prieš Europos taurės komandą rezultatu 71:64.

Po rungtynių naudingiausios žaidėjos prizą atsiėmė L. Sakevičiūtė, kuri pelnė 14 taškų, atkovojo 4 kamuolius, atliko 3 rezultatyvius perdavimus ir surinko 17 naudingumo balų.

„Kibirkštis-MRU“: L. Sakevičiūtė ir G. Šulskė po 14, E. Zabotkaitė 12 (3/5 trit.), J. Miknaitė ir K. Kazočiūnaitė po 8.

„Horizont“: Y. Inkina 20, A. Verameyenka 14 (10 atk. kam.), V. Hasper 12.

Paskutinės turo dienos tvarkaraštis:

Sausio 12 d. (trečiadienis):

15:00 Gardino Olimpia – Minsk Horiznot

18:00 Kibirkštis-MRU – BC Samara







Moterulyga.lt

Video rekomendacijos: