M. Kiltinavičius: „Esu patenkintas vyrų nusiteikimu, darbu ir atsidavimu“

M. Kiltinavičius: „Esu patenkintas vyrų nusiteikimu, darbu ir atsidavimu“

Marijampolės „Sūduva-Mantinga“ pirmąją „7bet-NKL“ reguliariojo sezono dalį užbaigė būdama vienvalde pirmenybių lydere.



Marijampoliečiai savo sąskaitoje turi 23 pergales ir 3 pralaimėjimus bei yra pasiekę 9 laimėjimus paeiliui ir šiuo metu fiksuoja ilgiausią pergalių seriją visoje lygoje.

Įpusėjus sezonui tinklalapis „suduva-mantinga.lt“ pakalbino vyriausiąjį trenerį Marių Kiltinavičių, kuris aptarė komandos rezultatus, progreso siekį, mokymąsi iš klaidų bei žaidėjų demonstruojamą formą.

„Pirma sezono dalis mums buvo ganėtinai sėkminga, – tinklalapiui „suduva-mantinga.lt“ sakė M. Kiltinavičius. – Vienu metu neišvengėme žaidybinės formos duobelės, bet tai yra visiškai normalu.“


„Galiu pasidžiaugti, kad greitai iš jos išlipome. Bangavimas nebuvo didelis, esu patenkintas vyrų nusiteikimu, darbu ir atsidavimu“, – pridėjo specialistas.

Paklaustas, kurioje vietoje mato didžiausią potencialą tobulėjimui, specialistas konkretaus aspekto neįvardijo, tačiau pripažino, jog gynyba yra kertinis viso žaidimo pamatas.

Marijampoliečiai yra geriausiai puolanti komanda (vid. 93,3 tšk. per rungtynes), tačiau net ir kalbėdamas apie puolimą M. Kiltinavičius atidavė duoklę gerai gynybai.

„Visą laiką visuose aspektuose galima tobulėti. Nėra taip, kad kažkur nebūtų galima tobulėti. Dažnai akcentuoju gynybą, nes man tai yra labai svarbu. Net ir kalbant apie puolimą, jis yra labai stipriai susijęs su gynyba.

Būtent gera gynyba mums dažnai leidžia susikurti daugiau lengvesnių taškų puolime. Tai vienas iš faktorių, kodėl puolimas yra toks rezultatyvus“, – teigė M. Kiltinavičius.

„Kalbant apie kitus aspektus (puolime) mums gerai pavyksta išnaudoti stipriąsias žaidėjų savybes puolime, kas taip pat padeda varžovų aikštės pusėje“, – pratęsė strategas.  

M. Kiltinavičiaus užsiminta žaidybinės formos duobelė įvyko gruodžio mėnesį, kuomet marijampoliečiai buvo patyrę dvi nesėkmes per trejas rungtynes. Iš pradžių „Sūduva-Mantinga“ 86:92 nusileido „Telšiams“, o jau po 7 dienų krito prieš „Gargždus“ (55:66).


M. Kiltinavičius pripažino, jog tokie pralaimėjimai turi ir savų pliusų.

„Be jokios abejonės – bet kuris pralaimėjimas gali būti panaudotas naudingai. Sezono metu esmė yra augti ir gerinti savo žaidimą, o geriausia mokytis – iš savo klaidų. Kada klaidas ištaisai, tos klaidos išeina į naudą tau pačiam“, – pažymėjo vyr. treneris.

Kalbant apie gerai išnaudojamus žaidėjus puolime, vienas tokių yra Šarūnas Beniušis. Nors puolėjas ant parketo vidutiniškai praleidžia po 20 minučių, jo statistika siekia 16,3 taško, 5,9 atkovoto kamuolio bei 20,9 naudingumo balo.


Pagal pastarąjį rodiklį Š. Beniušis yra penktoje vietoje tarp visų „7bet-NKL“ krepšininkų.

„Šarūnas turi daug stipriųjų pusių. Jis yra labai mobilus, pradėjo pataikyti iš distancijos, žaisti nugara į krepšį. Gerai žaidžia pikenrole, gerai bėga į greitą ataką. Jis turi daug stiprybių ir džiaugiuosi matydamas jo progresą“, – auklėtinio žaidimu pasidžiaugė strategas.

M. Kiltinavičius pagyrų negailėjo ir jauniesiems komandos krepšininkams – Augustui Merkiui, Matui Dabulevičiui bei Mantui Babarskiui.


„Jie palieka tikrai neblogą įspūdį. Turint omenyje jų amžių... Augustas apskritai yra labai jaunas. Esu jais patenkintas, jie stengiasi, rodo norą ir visai neblogai pasinaudoja jiems suteiktais šansais bei taip kaupia labai reikalingą patirtį“, – apie komandos jaunimą atsiliepė M. Kiltinavičius.

„Sūduva-Mantinga“ vyriausiasis treneris taip pat pozityviai atsiliepė ir apie Luką Aukštikalnį. Nepaisant to, jog krepšininkas dvejus metus praleido be krepšinio, M. Killtinavičius neabejoja L. Aukštikalnio tiek krepšininko, tiek žmogiškosiomis savybėmis.

„Man Lukas palieka labai gerą įspūdį. Man labai patinka jo asmenybė ir (žmogiškosios) savybės. Manau, kad jo sugrįžimas yra labai sėkmingas ir jis apie save dar tikrai duos žinoti“, – teigė M. Kiltinavičius.


Prieš artėjantį antrąjį reguliariojo sezono etapą „Sūduva-Mantinga“ turės beveik dviejų savaičių pertrauką.

Paskutines rungtynes sužaidę sausio 15 d., marijampoliečiai į artimiausias rungtynes išbėgs lygiai po savaitės – sausio 27 d., kuomet bus žaidžiama su Vilkaviškio „Perlu“.

„Dirbėsime ties detalėmis, ties kuriomis norime padirbėti, – komandos planus per laisvą laikotarpį atskleidė M. Kiltinavičius. – Bandysime įsivesti kažką naujo bei stengsimės maksimaliai gerai išnaudoti šį laiką tiek taktiniam, tiek fiziniam pasirengimui.“







NKLyga.lt

Video rekomendacijos: