RKL savaitės apžvalga: nutrūkusi „Biržų“ pergalių serija ir įsibėgėjusi „Savingė“

RKL savaitės apžvalga: nutrūkusi „Biržų“ pergalių serija ir įsibėgėjusi „Savingė“

Saulius Čirba/RKL nuotr.

Regionų krepšinio lygoje daugiausiai rungtynių sužaidusios komandos jau pradėjo antrąjį ratą. Jame pergales iškovojo turnyro lentelės lyderiai, o „Tauragė“ pergalingai grįžo po daugiau nei mėnesio pertraukos.



Tarsi ant sūpynių

Nutrūko „Biržų“ aštuonių iš eilės laimėtų rungtynių serija. Tuo pasirūpino RKL A diviziono lyderiai, Kauno r. „Omegos“ krepšininkai, biržiečius įveikę 85:73 ir atsirevanšavę už pralaimėjimą pirmajame rate.

Rungtynes sėkmingiau pradėjo svečiai iš Biržų ir po dviejų Beno Aleliūno tritaškių iš eilės bei tolimo Vytauto Saulio metimo pirmavo 15:9, o galiausiai „Biržų“ krepšininkai įgijo ir dviženklį pranašumą. Tačiau kėlinio pabaigą sėkmingiau sužaidusi „Omega“ sušvelnino atsilikimą (19:25).


Antrasis kėlinys priklausė „Omegai“ – persvėrę rezultatą, jie dar ir spurtavo 13:0, atitrūkdami nuo varžovų 13 taškų persvara (45:32). Dariaus Griškėno ir V. Saulio pastangomis „Omegos“ spurtas netapo triuškinamu ir į pertrauką komandos išėjo skirtumui nepasikeitus (53:40).

Trečiajame kėlinyje „Omega“ stabdžių nenaudojo – padidino persvarą iki dvidešimties (64:44). Tačiau tada „Biržai“ smogė iš visų jėgų, surengė spurtą 25:5 ir įpusėjus ketvirtajam ketvirčiui rezultatas tapo lygus (69:69).

Iniciatyvą į savo rankas tuomet perėmė „Omegos“ snaiperis Giedrius Marčiukaitis – jis smeigė du tolimus metimus be atsako, po dvitaškį pridėjo Tadas Klimavičius ir Tomas Galeckas ir Kauno r. ekipa susigrąžino turėtą dviženklį pranašumą (79:69). Likęs rungtynių laikas tebuvo formalumu, o finalinė sirena skelbė „Omegos“ pergalę 85:73.

Naudingiausiai šeimininkų gretose rungtyniavo T. Klimavičius – jis pelnė 15 taškų, atkovojo 13 kamuolių ir surinko 30 naudingumo balų. T. Galeckas surinko 16 taškų, atkovojo 5 kamuolius, atliko tiek pat rezultatyvių perdavimų ir įsirašė 24 naudingumo balus.

„Biržų“ gretose tradiciškai rezultatyviausiai žaidė D. Griškėnas, surinkęs 22 taškus ir atkovojęs 8 kamuolius. V. Saulis pridėjo 18 taškų.

Pergalingi sugrįžimai

Po dviejų pralaimėjimų praėjusį savaitgalį, Vilniaus „Rivile“ šįkart iškovojo užtikrintą pergalę. Vilniečiai namuose 88:74 sutriuškino LCC Tarptautinio universiteto studentus.


„Rivile“ trečiąjį ir ketvirtąjį kėlinius tiesiog dominavo aikštelėje, laimėdami antrąją mačo pusę 51:18.

Sostinės komandą į pergalę vedė 14 taškų pelnęs ir 13 kamuolių atkovojęs Karolis Brusokas, 17 taškų pridėjo Justas Sinica. LCC komandos gretose vienintelis Nikita Sokolov peržengė dviženklę taškų ribą, surinkdamas 10 taškų.

„Pirmiausia tai noriu padėkoti savo komandai už antrą rungtynių pusę. Pirmus du kėlinius buvome kažkiek tai užmigę, neatidirbome gynyboje. Trečias ir ketvirtas kėliniai parodė, kad padarėme išvadas per pertrauką ir sužaidėme taip, kaip komanda turėtų atrodyti viso sezono metu“, – po pergalės kalbėjo „Riviles“ strategas Tomas Purlys.


„Jeigu trumpai, tai neatsivežiau šiandien savo komandos. Šią savaitę turėjome pora sunkesnių nei įprasta treniruočių. Žinojome, kad su „Rivile“ bus labai sunku, bet žiūrime ir į ateitį, kur galėtume vogti pergales“ , – teigė LCC Tarptautinio universiteto treneris Jurgis Petrauskas.

Sunkią pergalę iškovojo Kėdainių „SC-Ateitis“ krepšininkai. Ilgą laiką besivejančių vaidmenyje buvę vidurio Lietuvos atstovai 87:83 palaužė Vytauto Didžiojo universiteto ekipą ir paliko ją turnyro lentelės dugne.

Fantastišką pasirodymą šiose rungtynėse užfiksavo „SC-Ateities“ lengvasis kraštas Armandas Plintauskas. Kėdainiškis surinko 38 taškus, perėmė 5 kamuolius, išprovokavo 10 pražangų ir surinko 46 naudingumo balus. Iki sau pačiam priklausančio šio sezono rezultatyvumo rekordo A. Plintauskui pritrūko tik 4 taškų.


VDU ekipai 18 taškų pelnė Erikas Stulpinas, 12 pridėjo Erikas Mikužis.

Po daugiau nei mėnesio pertraukos ant parketo sugrįžusi „Tauragės“ ekipa tą padarė su trenksmu, 102:79 sutriuškindami Plungės „Olimpo“ krepšininkus.

Tauragiškius į pergalę vedė Gvidas Galinauskas, kurio kraityje – 24 taškai, 6 rezultatyvūs perdavimai ir 31 naudingumo balas.


„Olimpui“ 18 taškų ir 8 atkovotus kamuolius surinko Rokas Paulauskas.

A divizione pirmauja Kauno r. „Omega“, antra žengia Vilniaus „Rivile“.

Pratęsė pergalių serijas

Puikią sportinę formą pastaruoju metu demonstruojanti Kaišiadorių „Savingė“ pratęsė savo pergalių seriją iki penkių. Šįkart kaišiadoriškiai 65:64 įveikė Molėtų „Ežerūną“ ir pergalėmis susilygino su trečiojoje vietoje esančia Anykščių „Elmio“ komanda.

Rungtynėse vyko aukščiausio lygio drama, kurioje „Savingės“ krepšininkai savo paskutiniuosius taškus pelnė likus žaisti dar 6 minutes. Tačiau molėtiškiai per visą šį laiką krepšį sėkmingai atakavo tik vieną kartą, o prie baudų metimų linijos stojęs ir rezultatą išlyginti galėjęs Nedas Petniūnas realizavo tik vieną metimą iš dviejų.



„Savingei“ 16 taškų pelnė Rokas Grėbliūnas, po 13 pridėjo Arminas Puišys ir Justinas Kursevičius. „Ežerūnui“ 17 taškų surinko Eimantas Narušis, 15 – N. Petniūnas.

Tuo tarpu Ignalinos „Vilkakalnis“ nepralaimi jau 12-os rungtynių iš eilės. Šįkart pajėgiais slidininkais ir biatlonininkais garsaus miesto krepšininkai 114:67 nepasigailėjo Lietuvos kurčiųjų sporto klubo atstovų.

„Vilkakalniui“ 23 taškus surinko Tomas Mackonis, 17 pridėjo Dovydas Sakalnikas. LKSK komandai 20 taškų pelnė Paulius Orda.


„Mes kažkodėl su silpnesniais varžovais ateiname rungtyniauti nenusiteikę, tačiau per ilgąją pertrauką pavyko nuteikti savo krepšininkus ir iškart pasimatė rezultatas. Nepasakyčiau, kad puolėmė gražiai, bet ir varžovų gynyba nebuvo kažkuo įspūdinga“, – po laimėtų rungtynių komentavo „Vilkakalnio“ strategas Genadijus Kuliominas.

„Šias rungtynes vertinu negatyviai. Vyrai buvo lyg ir nepasiruošę. Mūsų tikslas buvo geriau gintis ir greitai žaisti puolime, bet tai visiškai nepavyko. Kai nesiseka rungtynių planas, mes, treneriai, norime matyti, kad žaidėjai atiduoda 100 procentų savo jėgų, bet ir to šiandien nematėme. Nežinau, kas nutiko mano vyrams“, – po pralaimėjimo kalbėjo LKSK treneris Robertas Puzinas.

Svarbią pergalę iškovojo Panevėžio „Romeogym“ ekipa, 77:68 namuose įveikusi Šiaulių krepšinio akademijos „Saulė-SG“ komandą.


Panevėžiečiams 22 taškus pelnė Kristupas Kenešis, šiauliečių gretose rezultatyviausiai sužaidė Eitvydas Juodris, surinkęs 23 taškus.

Savo pirmosios pergalės teks palaukti ir Kretingos sporto mokyklos auklėtiniams. Šįkart jie 59:100 nusileido Klaipėdos „VKKM-Neptūno“ krepšininkams ir patyrė jau 13-ąją nesėkmę iš eilės.

Klaipėdiečiams 17 taškų pelnė Eimantas Stulpinas, o „Kretingos“ dublerių gretose fantastiškas rungtynes sužaidė Ugnius Kvietkauskas – jo sąskaitoje 34 taškai.


RKL B diviziono A grupėje pirmauja „Radviliškis-ŠSPC“, antri žengia Kuršėnų SM „Grafų Furniture“ krepšininkai. B grupėje pirmosios pozicijos nepraranda „Kupiškis“, antri – „Vilkakalnio“ krepšininkai.







RKL.lt

Video rekomendacijos: